Transparent
Inloggen
Sluiten

'ISR teleurgesteld in Ajax omdat club niet meewerkt in tuchtrechtelijk onderzoek'

13 mei 2022 20:00 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"ISR teleurgesteld in Ajax omdat club niet meewerkt in tuchtrechtelijk onderzoek"; image source: Pro Shots

Tegenover de NOS heeft het Instituut Sportrechtspraak aangegeven teleurgesteld te zijn in Ajax. Het ISR is bezig met een tuchtrechtelijk onderzoek naar het gedrag van Marc Overmars, maar Ajax werkt al maanden niet mee. Inmiddels ministerie van VWS ook ingelicht en is de KNVB gevraagd om te bemiddelen.

Volgens het ISR heeft Ajax in de afgelopen drie maanden niet in voldoende mate voldaan aan de meldplicht die er is in Nederland. De melding die de club gedaan heeft was niet veel meer dan het persbericht die in februari werd verstuurd toen Marc Overmars opstapte.

Volgens adjunct-directeur Henk van Aller van het ISR heeft Ajax daarbij nagelaten om concreet te maken wat er precies is gebeurd en houdt de club veel informatie achter. Ook heeft de club de uitslagen van het onderzoek naar de cultuur binnen Ajax niet gedeeld.

Het ISR loopt ook tegen het probleem aan dat tot op heden geen enkele vrouw zich gemeld heeft en ook Marc Overmars niet wil praten, ondanks dat dit via zijn advocaat wel verzocht is.

In een reactie laat het ISR weten dat het momenteel vervolgstappen overweegt en het een optie is waarin een nieuw tuchtrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar Ajax vanwege het mogelijk schenden van de meldplicht. Dit zou echter een ultiem geval zijn en de ISR ziet liever een diplomatieke manier. Daarom is er contact geweest met het ministerie van VWS en is de KNVB vorige week gevraagd om te bemiddelen.

Meer op NOS.nl
Tags

tuchtrechtelijk overmars bemiddelen knvb meewerkt meldplicht vws adjunct advocaat diplomatieke instituut nagelaten nederland nos opstapte persbericht sportrechtspraak vervolgstappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Laten ze toch opzouten. Totaal doorgeslagen. Met dank aan de maffe woke cultuur. Nederland begint een eng land te worden.
+5/-3

 
2 jaar geleden
wat heeft het niet mogen rondsturen van dickpicks nu meer met woke te maken.

ik ben ook niet van de cancel culture maar alles wat aangepakt wordt maar als woke afdoen omdat het je clubje betreft helpt ook niet.
+3/-0

2 jaar geleden
Boeiend. Marc is weg, laat “al die vrouwelijke slachtoffers” maar hun mond open doen. Die hebben er toch last van gehad? Dan mogen ze met hen in gesprek gaan. Bel maar naar het Rotterdamse krantje voor de telefoonnummers! Anders kunnen ze altijd Marc nog even bellen. Laat Ajax maar de focus leggen op de verkoop van spelers die weggaan, het opleiden van spelers die hen moet vervangen en het aantrekken van nieuwe spelers die ze niet kunnen opleiden, kortom: voetbal!
+4/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Wtf is het ISR? Horen zij dit te onderzoeken of is daar een ander partij voor bevoegd? Als je zo belangrijk bent moet je toch niet communiceren via de media?
+3/-0

2 jaar geleden
Isr hoopt zeker wat geld los te peuteren bij Ajax. Laat ze eerst de turnwereld zuiveren. Geen enkele vrouw heeft zich gemeld. Laat ze eerst melden bij de politie en die kan dan bij Marc verder informeren.
+4/-0

2 jaar geleden
Lekker deugen al die Woke gekkies.
+2/-1

2 jaar geleden
Ajax moet doen wat ze verplicht zijn. En niets meer.

En als het voor sommige personen een 'hoofdpijndossier' is, valt het mijn inziens onder de medische geheimhoudingsplicht zoals vermeld in de AVG.
+6/-0

 
2 jaar geleden
de medische geheimhoudingsplicht is niet via de avg geregeld, die bestond al lang
+3/-0

2 jaar geleden
Voor zover ik begrijp laat het ISR principieel nooit wat los over/tijdens lopende zaken, dus ik vind het raar waarom ze het nu wel doen. NOS zoekt een scoop, ik kan niets anders verzinnen, ik wist niet dat de NOS een roddelrubriek had.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Marjan heeft Arno ingeschakeld, schandalig. Zou me niets verbazen als er zondag tijdens Studio Voetbal weer ruim aandacht voor is met de witte Chinees daarin als een soort van TV publieke aanklager.

Deze hele zaak is van begin af aan enorm opgeblazen vanuit bepaalde hoeken.
+1/-1

2 jaar geleden
Dit krijg je, bij een zogezegd instituut waar Marjan Olfers als deskundige aan verbonden is. Ben niet verbaasd. Maar het is hoogst ongebruikelijk om tijdens het onderzoek op dergelijke wijze de media te zoeken. Dan ontstaat direct gerede twijfel over de onafhankelijkheid van dit orgaan. Als ze op eenzelfde wijze Ajax tegemoet treden, dan snap ik wel dat Ajax zich terughoudend opstelt. Witch hunt.
+4/-0

2 jaar geleden
Het is net of ik in Oost Duisland woont, waar het de normaalste zaak van de wereld was
om in jou leefomgeving te observeren. Ajax heeft groot gelijk om niet mee te werken aan hoor en weder hoor daar de dames geen aangifte hebben gedaan moet men zich terug trekken. Volgens het ISR is men teleurgesteld in het feit dat Ajax niet mee wil werken aan een zaak wat geen zaak is. Met de boter zachte woorden {men is teleurgesteld } zegt veel over de hardheid van deze zogenaamde Zaak
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zo simpel is het niet.

Áls die vrouwen aangifte doen ligt hun naam op straat. Dan is voor iedereen bekend wat hen is overkomen, het staat op internet en blijft hen levenslang achtervolgen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.215 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom blind boomen brobbey capaciteiten elsimao farioli frankrijk gravenberch henderson jong kiki koeman krapel kroes mannsverk oranje rcv rensch rosario sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic taylor vms vos weghorst