Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft landstitel binnen na ruime winst tegen Heerenveen

11 mei 2022 22:18
Foto: Pro Shots

Ajax heeft landstitel binnen na ruime winst tegen Heerenveen; image source: Pro Shots

Ajax heeft met grote cijfers in stijl de landstitel binnen gehaald. In de Johan Cruijff ArenA werd sc Heerenveen met 5-0 verslagen. Nicolás Tagliafico, Steven Berghuis, Sébastien Haller, Brian Brobbey en Edson Álvarez zorgden voor de doelpunten.

Ajax vloog uit de startblokken, maar wist dat tempo aanvankelijk maar enkele minuten vol te houden. Nadat er enige tijd qua veldspel weinig te beleven was in de Johan Cruijff ArenA kwam de tweede storm van de ploeg van Erik ten Hag en die bracht wel succes. Na een uitstekende aanval wist Nicolás Tagliafico uit een voorzet van Dusan Tadic de 1-0 binnen te schieten en liet daarmee het stadion voor de eerste keer ontploffen.

Ajax kreeg in korte tijd een reeks aan kansen en na ruim een half uur spelen was het Steven Berghuis die voor de 2-0 zorgde. Hij wist een pass van Tadic eenvoudig in een leeg doel te werken. Enkele minuten later volgde de definitieve beslissing. Berghuis werd onderuit gehaald en een strafschiop was het gevolg. Sébastien Haller mocht dit keer achter de bal staan en hij zorgde daarmee voor de 3-0.

Al vroeg in de tweede helft kreeg Ajax enkele goede kansen om de score nog verder uit te breiden, maar nadat deze mogelijkheden onbenut werden ging het tempo even uit te wedstrijd. In het laatste kwartier zette Ajax toch weer aan. Kenneth Taylor en Mohammed Kudus kregen goede kansen en vijf minuten voor tijd was het Brian Brobbey die wist te scoren. Mohamed Daramy zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar Brobbey wist in de rebound wel te scoren.

Het was daarmee nog niet gedaan, want in de laatste minuut kon voor de vijfde keer gejuicht worden. Op aangeven Daramy zorgde Edson Álvarez voor de 5-0 eindstand en zorgde Ajax in stijl voor de 36ste landstitel uit de clubhistorie.

Nadat scheidsrechter Lindhout het eindsignaal liet horen barstte het feest in de Johan Cruijff ArenA los. Uit handen van clubicoon Jari Litmanen kreeg Dusan Tadic de schaal en kon het feest gevierd worden met de ruim 50.000 aanwezige Ajacieden in het stadion en de vele duizenden die zich buiten de Johan Cruijff ArenA hadden verzameld.




Discussieer mee op de forums


Tags

arena landstitel berghuis brobbey heerenveen tadic alvarez daramy haller sebastien stijl tagliafico duizenden eindsignaal hag jari kudus lindhout litmanen onbenut ontploffen rebound strafschiop taylor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal