Transparent
Inloggen
Sluiten

'Alfred Schreuder definitief nieuwe trainer Ajax'

11 mei 2022 13:58 - RTBF
Foto: Pro Shots

"Alfred Schreuder definitief nieuwe trainer Ajax"; image source: Pro Shots

Volgens het Belgische RTBF zal Alfred Schreuder definitief de nieuwe trainer van Ajax gaan worden. Schreuder maakt het seizoen bij Club Brugge nog af, maar zal daarna weer terugkeren naar Amsterdam. Ajax is akkoord om de clausule in het contract van de trainer te betalen. Voor 1,5 miljoen euro zal hij deze zomer de overstap gaan maken.

Pas in januari werd Schreuder bij Club Brugge aangesteld als trainer. Eerder vervulde hij deze functie ook bij FC Twente en Hoffenheim. Van 2018 tot en met 2019 was hij anderhalf jaar assistent-trainer bij Ajax. Ook was hij assistent bij Barcelona, Hoffenheim, FC Twente en Vitesse.

Meer op RTBF
Tags

schreuder alfred brugge hoffenheim twente barcelona rtbf vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Alfred welkom. Hopelijk pak jij net als je voorganger vele prijzen aangevuld met CL met ons mooie clubje.
+11/-0

2 jaar geleden
hoop op succes. ben ook blij dat Ten Hag opstapt. ondanks alles wordt het nu tijd dat hij gaat.
+2/-4

2 jaar geleden
alweer een kale als dat maar goed gaat
+1/-3

2 jaar geleden
Goed nieuws denk. Beetje hetzelfde gevoel als toen ten Hag net kwam kijken. Hij krijgt van mij iig een carte blanche. Toch wel een paar spelers en de trainer weg, goed moment om weer eens opnieuw te gaan bouwen. Hopelijk met wat spelers erbij die we dit seizoen niet veel hebben gezien. Kudus, Unuvar, Ihattaren. Taylor bevalt me wel, samen met Kudus moet dan Gravenbergh toch wel op te vangen zijn. Rensch vind ik een goede vervanger voor Nous. Hopelijk Brobbey en Anthony er bij volgend seizoen.
+8/-0

2 jaar geleden
Even het officiële bericht van Ajax zelf afwachten. En als het dan zo is, ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Man met weinig status maar dat had Ten Hag ook niet maar was wel heel stoïcijns in zijn werkwijze. Benieuwd of Schreuder die eigenschap ook heeft en wie er naast hem komen te zitten.
+5/-0

2 jaar geleden
Hij krijgt moeilijke spelers wel aan het voetballen, dat heeft ie wel laten zien in België. Ben benieuwd wat ie gaat veranderen qua bezetting
+4/-0

2 jaar geleden
Was niet mijn keuze geweest. Maar het is ook zeker geen prutser. Hopelijk blijven we wel attractief spelen, met een gebalanceerde en stabiele ploeg. Nooit meer De Boer taferelen, waar balbezit heilig was. Jeugd inpassen, Timber en Antony behouden, Brobbey halen. Dan kan het zomaar weer het begin zijn van een nieuwe succesvolle periode.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wie had dan jouw voorkeur?
In de tijd dat hij assistent was van ETH werd gefluisterd dat hij eigenlijk de man was en dat de spelers eerder naar hem luisterden dan naar ETH.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, ken de verhalen. Maar komt dat op jou niet een beetje ondermijnend over? Dat in combinatie met het veronderstelde lekken naar de pers. Als assistent kunt je wat meer "in de groep" staan, hoewel ik het ook dan onverstandig vindt. Als hoofdtrainer heb je die luxe niet. En ik denk dat dit enigszins verklaart waarom hij als assistent zeer goed werk leverde, maar als hoofdtrainer tot voor kort niet helemaal uit de verf kwam. Daarom heb ik wat gemengde gevoelens bij Schreuder. Wat overigens niet betekent, dat hij niet een eerlijke kans verdient. Maar met PSV (volledige leegloop) en Feyenoord (vermoedelijk vertrek van alle sterkhouders na de COL finale) die een nog uitdagender zomer tegemoet gaan dan wij, heeft hij weinig excuses om niet direct succesvol te kunnen zijn. Daarom wil ik in principe ook niets horen over een tussenjaar (hoogstens Europees zal het even een jasje uit doen zijn, hoewel pot 1 - als Real de CL wint - natuurlijk wel gaat helpen).

Om antwoord te geven op je vraag: ik had niet zo zeer een naam in mijn hoofd, meer een profiel. Een trainer die aanvallend en attractief voetbal speelt, zonder de defensieve organisatie uit het oog te verliezen (daarom twijfels bij Bosz). Een trainer bovendien, die oog heeft voor de jeugd en in staat is talenten in zijn selecties in te bouwen (dat deed ETH wat mij betreft te weinig), maar wel met gevoel voor balans in de selectie (spelers als Tadic en Blind, maar ook gerichte aankopen in de categorie 24-28, zoals Tagliafico / Klaassen / Berghuis). Het is die mix van talent en ervaring die je sterk maakt en die voor een nieuwe succesvolle periode bij Ajax heeft gezorgd.

Het is niet makkelijk om daar een naam aan te koppelen. Schreuder lijkt op het eerste oog te behoudend. Bosz speelt attractief en is goed met jeugd, maar offert zijn defensieve organisatie daar teveel voor op. Jonk het het Ajax profiel, maar vertrouwt weer teveel op de jeugdopleiding, waardoor de balans in de selectie teveel zoek raakt en de ondergrens weer omlaag gaat.

Stiekem denk ik toch, dat van de Nederlandse trainers, Slot de beste optie is. Maar die moet lekker doorgaan waar hij mee bezig is bij Feyenoord. Want Ajax is gebaat bij een sterke Eredivisie en Nederland bij sterke Europese deelnemers. Misschien was Reiziger of Heitinga de kans geven ook wel een valide move geweest. De keuze voor Schreuder voelt in ieder geval weinig creatief en 'op zeker'. Hoop dat ik met bovenstaande mijn overpeinzingen een beetje helder met je heb kunnen delen, in ieder geval 🙂
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat is een heel verhaal, maar iig bedankt voor het delen. :)
Het kan zijn dat hij ondermijnend werkte maar weten doen we het niet.
Van de Brom en Slot was een zelfde situatie bij AZ en dat heeft goed uitgepakt.
Ook daar werd gezegd dat Slot eigenlijk de man achter de schermen was.
Een tussenjaar met een begroting als Ajax is onmogelijk.
Ik vind dat je van je trainer en technisch directeur(en) mag eisen dat je tot de laatste dag mee doet voor het kampioenschap cq kampioen wordt met zo'n begroting.
Dus Schreuder moet er vanaf dag één staan en moet zich er ook van bewust zijn.
Na Ajax volgt er een Europese topclub of de zandbak, ook hij steekt zijn nek uit.
+1/-0

2 jaar geleden
Wel makkelijk voor het raadsel wie volgt Alfred tzt op....als de persoon in kwestie haar heeft...weten wij....die wordt het niet.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Het gezegde luidt dan ook niet voor niets: kale koppen niet te stoppen! Past goed bij Kale & Kokkie. De mannen van Hedel, met meer haren op hun zak dan op hun schedel.
+2/-1

2 jaar geleden
Wat me meer zorgen baart is dat Hamstra en Huntelaar het technisch pakket gaan doen. Dat zijn allebei lichtgewichten. En je weet wat ze zeggen over slappe leiders, die stellen slappe ondergeschikten aan zodat ze alsnog de grote leider kunnen blijven. Helaas gaat daardoor het hele niveau van de club maar beneden. Van de 4 die JC er neer heeft gezet heet de grootste kwal alles overleeft en stelt hij nu handpoppen aan die weinig niveau hebben.
+1/-3


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal