Transparent
Inloggen
Sluiten

Huldiging Ajax woensdag in Johan Cruijff ArenA

9 mei 2022 17:05 - Gemeente Amsterdam
Foto: Pro Shots

Huldiging Ajax woensdag in Johan Cruijff ArenA; image source: Pro Shots

Als Ajax woensdag kampioen wordt zal de huldiging plaats vinden in de Johan Cruijff ArenA. De gemeente Amsterdam heeft in een verklaring laten weten dat een huldiging op het Museumplein niet mogelijk is vanwege het tekort aan beveiligers. Om die reden zal de huldiging nu plaats vinden met de ruim 50.000 supporters die woensdag al in het stadion zitten.

Meer op Gemeente Amsterdam
Tags

huldiging arena beveiligers gemeente museumplein

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Elke keer hetzelfde gezeik. Je weet namelijk ruim vantevoren dat Ajax kampioen kan worden en de prutsers bij de geemente krijgen het elke jaar niet voor elkaar om een feest te organiseren. Met een paar uitzonderingen. Prutsers zijn het en blijven het.
+4/-2

11 maanden geleden
Wederom worden de supporters anaal genomen door Halsema en consorten.
+5/-2

11 maanden geleden (gewijzigd)
Na 2 jaar restricties kun je er gerust vanuit gaan dat tienduizenden supporters ongecontroleerd de stad in zullen gaan.

Berichten straks in de avond van het kampioenschap: Winkelramen, bus- en tramhokjes worden vernield. Politie wordt bekogeld, ME zet honden en traangas in. Bakstenen en vuurwerk vliegen over en weer, tientallen arrestaties, enkele gewonden, bla bla bla.

De dagen daarna vragen politici zich af hoe dit voorkomen had kunnen worden. Mooi land he?

Dit kan je heel simpel voorkomen door wél een huldiging te organiseren in het openbaar, vanwege het late tijdstip natuurlijk de volgende dag. Ik geloof namelijk niet dat men niet enkele honderd beveiligers kan optrommelen voor zo een evenement.
+4/-0

 
11 maanden geleden
Precies! Er is toch ook geen afgelasting van Koningsdag geweest? Was ook doordeweeks en daar komen toch echt nog veel meer mensen gedurende de hele dag op af dan op een huldiging van een paar uur. Wees dan zo flink als burgemeester om te zeggen dat Ajax en z'n supporters gewoon de pot op kunnen.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Koningsdag (of Koninginnedag) was jaren geleden, voor Halsema, al door Cohen en van der Laan al compleet naar de klote geholpen.
+1/-0

11 maanden geleden
Ik zie dat er weer voldoende eencelligen zijn die de burgemeester bedreigen vanwege dit verhaal. Als mensen gewoon normaal zouden doen was er geen beveiliging nodig, maar dat is in dit geval wel zo. En die mensen zijn op dit moment onmogelijk te vinden en zeker niet op afroep te bestellen. Dat is niet alleen hier zo, maar ook bij de Ziggo Dome, AFAS, festivals, etc. Dus ik zie het probleem niet, al helemaal niet omdat de meeste fans gewoon al in het stadion zitten. Je kunt het niet vergelijken met Koningsdag, al helemaal niet omdat dat overdag is en mensen dat een jaar van tevoren al weten en dus lang van tevoren maatregelen kunnen nemen. Een huldiging in de stad zou pas tegen 23:00 kunnen plaatsvinden wat gewoon veel te laat is.
+4/-1

 
Lax (geschorst)
11 maanden geleden
Zeer realistische reactie.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Je zal wel gelijk hebben. Maar een beetje beleidsbepaler zal inmiddels toch wel weten dat er ergens in mei toch minstens een fifty-fifty kans in zit dat er wat te vieren is voor Ajax. Doodsbedreigingen zijn natuurlijk knettergek, maar ik snap wel dat er supporters behoorlijk over de rooie zijn als er wordt gedaan alsof dit helemaal uit de lucht komt vallen.
Nou, ik hoop dat we ze buiten het stadion nog even kunnen toejuichen. Ging een tijdje terug ook prima.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Helemaal eens natuurlijk, maar je kunt hier niet op plannen. Als je het ons in het najaar na Dortmund had gevraagd, dan waren we in februari al kampioen geweest. Afgelopen zondag leek het er om 18:30 nog niet eens op dat we dit konden gaan vieren woensdag. Die mensen zijn er gewoon niet.
Echt, een ieder die hier reageert "regel het gewoon even" heeft gewoon geen weet van wat er gaande is in de evenementenindustrie. Er zijn geen mensen (want door corona uitgestroomd), geen rijplaten (liggen in de Oekraïne), geen PA, geen licht, geen video, geen podia, alles is op of in gebruik. Op zo'n huldiging komt zomaar 100.000 man af, dat kun je niet zonder veiligheidsrisico's doen, al helemaal niet om 23:00 uur 's avonds.
+1/-0

11 maanden geleden
Waarom niet gewoon zondag om 18.00 uur huldigen na de laatste wedstrijd? Of geldt dan hetzelfde probleem.. :\(
+1/-0

 
 
11 maanden geleden
Dat gevoel heb ik ook. "Goh? Is Ajax kampioen? Nou dat zag ik totaal niet aankomen... Vorig jaar waren ze toch ook al kampioen? Is dit dan elk jaar???"

Zeg dan gewoon dat je geen huldigingen meer wilt hebben in de stad en het alleen nog toestaat in het stadion. Weet iedereen waar 'ie aan toe is. En kom daar dan niet twee dagen vóór het kampioenschap mee aan, want dan is de kans bijzonder groot dat (hoe verwerpelijk ook) mensen je gaan bedreigen.
+1/-1

 
11 maanden geleden
Halsma heeft een probleem voor elke oplossing.
+2/-1

 
11 maanden geleden
Niet genoeg beveiligers, maar waarschijnlijk wel voldoende politie en stillen om straks alles in de stad weg te slaan. :-)
+3/-0

 
11 maanden geleden
Genezen is beter dan voorkomen, want dan moet je wel meer mensen aan het werk zetten.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.405 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc salah sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal