Transparent
Inloggen
Sluiten

Maarten Stekelenburg: 'Ook ik dacht dat die blessure het einde van mijn loopbaan betekende'

7 mei 2022 09:53 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Maarten Stekelenburg: "Ook ik dacht dat die blessure het einde van mijn loopbaan betekende"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf gaf Maarten Stekelenburg aan dat hij aan het begin van het seizoen even gevreesd had voor het einde van zijn loopbaan. "In de voorbereiding op het seizoen schoot het voor de eerste keer in het gebied rond mijn lies en heup, waarna ik de training moest afbreken. Die pijnscheut, waardoor ik in één keer niet meer kon lopen, kwam steeds weer terug en de tussenpozen werden korter", aldus Stekelenburg.

In Portugal ging het twee keer mis tijdens de afsluitende training voor het uitduel met Sporting. "Daarna hebben we met de staf besloten te kijken wat er nou aan de hand was", zo geeft hij aan. Ik heb verschillende specialisten bezocht en die constateerden dat er in het heupgewricht heel veel kapot was. De keuze was stoppen met keepen of opereren, dus die beslissing was niet zo heel moeilijk."

Mentaal hakte die diagnose er wel in. "Er stond me een revalidatie van negen maanden te wachten. Ik begon vanaf november te tellen en wist dat het seizoen er in principe op zat. Dat werd door Ajax ook gecommuniceerd en dus zat ik wel even stuk. Ik had een fantastisch vorig seizoen gehad, waarin ik door de schorsing van André Onana ineens ging spelen en belangrijk kon zijn."

Uiteindelijk staat Stekelenburg weer in het doel en kan hij komende week opnieuw landskampioen worden. "Ik ben dolblij dat ik weer speel. Ik heb een blessure gehad, waarvan iedereen – en ik zelf aanvankelijk óók – dacht dat die het einde van mijn loopbaan zou betekenen. Dan is elk aandeel in de eventuele titel prachtig", reageert hij daarop. "Eventuele titel, want ik wil echt benadrukken dat we het nog wél moeten doen. Maar als we de schaal pakken, is het zeker ook mijn kampioenschap."




Tags

stekelenburg betekende titel constateerden diagnose dolblij gecommuniceerd gevreesd hakte heup heupgewricht korter lies onana pijnscheut portugal revalidatie sporting telegraaf tussenpozen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Maarten, je ben een klasbak en een topper. Ook mede namens jou hopen we de schaal(liefst morgen)binnen te halen.
+6/-0

1 jaar geleden
Je bent altijd bang bij voorzetten .....hopelijk gaat vandaag goed
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal