Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA sluit ook komend seizoen Russische ploegen uit van deelname aan Europese toernooien

2 mei 2022 19:21 - UEFA.com
Foto: Pro Shots

UEFA sluit ook komend seizoen Russische ploegen uit van deelname aan Europese toernooien; image source: Pro Shots

De UEFA heeft in een statement via de officiële kanalen bekend gemaakt dat ook komend seizoen Russische ploegen niet deel mogen nemen aan de internationale competities. Rusland zou komend seizoen met vijf clubs uit mogen komen in de drie toernooien, maar ziet daar nu een streep doorgezet worden. Vanwege de oorlog in Oekraïne werd Spartak Moskou dit seizoen al uitgesloten van verdere deelname aan de Europa League.

Logischerwijs heeft het uitsluiten van de Russische ploegen ook invloed op de andere landen. Zo is de kampioen van Schotland verzekerd van een plek in de groepsfase, terwijl de nummers twee van Oostenrijk en Schotland in de derde voorronde pas in hoeven te stromen. Voor de Nederlandse plekken heeft het geen directe gevolgen, aangezien Nederland op de coëfficiëntenlijst al boven Rusland staat.

Meer op UEFA.com
Tags

uefa rusland schotland coefficientenlijst doorgezet nederland oekraine oorlog oostenrijk spartak statement voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
4 maanden geleden
Belachelijk terecht.
+6/-2

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Slaat idd nergens op. Ze moeten gewoon mee kunnen doen.
+4/-6

 
4 maanden geleden
En doen alsof er niets aan de hand is? En dan Ajax lekker in Rusland laten spelen ofzo, ook weer doen alsof er niets aan de hand is? Dit is juist een van je weinige mogelijkheden om een punt te maken naar de bevolking daar.

Ik mag hopen dat het nog lang gaat duren dat Rusland overal wordt buitengesloten.
+9/-2

 
4 maanden geleden
Verschillen we van mening over maar dat is gelukkig ieders zijn goed recht.
+2/-2

4 maanden geleden (gewijzigd)
Alleen al het feit dat je niet van en naar Rusland kan vliegen lijkt me een logische reden voor deze stap. Nog los van de ethische kant van het verhaal.
ALs je al een vlucht kan regelen naar, laten we zeggen St Petersburg voor een gezellig potje voetbal tegen Zenith, dan moet je via Istanbul en Moskou, en zelfs dat niet in rechte lijnen, want over/dichtbij Oekraine vliegen kan natuurlijk niet. Dan ben je heen en weer, plus wedstrijd, dagen verder. Plus het risico dat je loopt dat Rusland een paar voetballers aanhoudt op verdenking van weet ik wat voor verzonnen aanklacht om vervolgens hun vrijlating als drukmiddel te gebruiken. Daar moet je als UEFA natuurlijk niet verantwoordelijk voor willen kunnen worden.

De ethische kant van doen alsof er niks aan de hand is met een land dat alle humanitaire- en oorlogswetten aan zijn laars lapt is voor mij ook duidelijk, maar daar valt over te discussieren. De praktische kant lijkt me minder vatbaar voor interpretatie
+5/-1

4 maanden geleden
Terecht. Zeker als je in ogenschouw neemt dat veel Russische sporters het openlijk opnemen voor het Russische leger dmv uiten van het Z symbool. Schandalig wat die Russen uitvreten in Oekraïne.
+5/-1


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acceptabel achterover affluiten antony baad baresi begeleiding box conceicao eredivisie fier gakpo hag ihattaren jcdebest jeroene jong koen lucca messi monaco pingelt rangers redeneer reteslecht schreuder spelbos vanenburg vasovic veerman