Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax zet grote stap naar landstitel na zege tegen PEC

30 april 2022 20:44
Foto: Pro Shots

Ajax zet grote stap naar landstitel na zege tegen PEC; image source: Pro Shots

Ajax is weer een grote stap dichterbij de 36ste landstitel uit de clubhistorie. Zaterdagavond werd PEC Zwolle met 3-0 verslagen. Dusan Tadic opende de score, terwijl Davy Klaassen de overige doelpunten maakte.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er het traditionele hooghouden van een van de jeugdspelers van Ajax. Die poging moest uiteindelijk afgebroken worden, omdat na ruim 3500 keer hooghouden de wedstrijd moest beginnen. Zoals gebruikelijk stond Dusan Tadic weer aan de aftrap en de Serviër brak daarmee een clubrecord. Het was de 124ste wedstrijd op rij in de Eredivisie waarin hij in actie kwam en nog nooit had een speler van Ajax zo veel wedstrijden op rij kunnen spelen.

De afgelopen weken speelde Ajax vaak zwak in de Eredivisie en ook nu begon het zeer moeizaam. Binnen de minuut kreeg PEC Zwolle al een goede kans, maar een kopbal ging over het doel. Ajax nam al snel het initiatief in handen en ging op zoek naar de openingstreffer. Er waren al een paar mogelijkheden geweest en na een half uur spelen was het dan raak, direct op heerlijke wijze. Kenneth Taylor gaf een lange pass op Tadic en de aanvoerder haalde meteen uit en schoot op fantastische wijze de 1-0 in de verre hoek.

In de minuten daarna kregen beide ploegen kansen om tot scoren te komen, maar omdat doelpunten uitbleven ging Ajax met een voorsprong het rustsignaal tegemoet.

Ook in de tweede helft leek Ajax niet goed uit de kleedkamer te komen, want wederom was de eerste kans voor PEC Zwolle. Net zoals in de eerste helft werd de bal echter over het doel gewerkt. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Na een goede aanval raakte Jurriën Timber de paal, waarna Davy Klaassen eenvoudig de 2-0 in een leeg doel kon tikken en daarmee de wedstrijd al vroegtijdig wist te beslissen.

Ajax kreeg vervolgens alle ruimte om te aanvallen en kreeg voldoende kansen om de score verder uit te breiden. Vooral Sébastien Haller kreeg na een pass van Tadic een enorme kans, maar hij schoot hoog over het doel.

Tien minuten voor tijd was het wel raak door Klaassen. De middenvelder maakte op een fantastische manier zijn tweede van de avond door met een schot van buiten de zestien de bal in de verre hoek te krullen.

De drie punten zaten daarmee in de tas en de ploeg zette daarmee een nieuwe stap richting de landstitel. Dat kan volgend weekend zelfs al definitief worden veiliggesteld. Ajax moet dan winnen op bezoek bij AZ. Als PSV vervolgens onderuit gaat in De Kuip is Ajax twee wedstrijden voor het einde al verzekerd van nummer 36.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec landstitel tadic eredivisie hooghouden aftrap clubrecord dichterbij haller krullen kuip poging rustsignaal sebastien tas taylor timber uitbleven veiliggesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal