Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Mino Raiola alsnog overleden'

30 april 2022 18:57
Foto: Pro Shots

[Update] "Mino Raiola alsnog overleden"; image source: Pro Shots

Diverse Italiaanse media melden dat Mino Raiola is overleden. De 54-jarige zaakwaarnemer kampte al langere tijd met problemen met zijn gezondheid. Verschillende (oud-)spelers van Ajax behoorden tot de stal van Raiola. Van de huidige selectie werden Brian Brobbey, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui door hem bijgestaan, net zoals Jong Ajax-verdediger Liam van Gelderen.

Update 14:14: Tegenover de NOS heeft José Fortes Rodriguez, de rechterhand van Raiola, aangegeven dat het niet klopt dat de zaakwaarnemer is overleden. "Hij ligt slecht, maar is niet overleden", zo geeft hij aan.

Update 30-04 18:57: Via een statement op social media heeft de familie van Mino Raiola laten weten dat de zaakwaarnemer alsnog is overleden. Raiola was al enige tijd ziek en na de eerste berichten van donderdag werd al duidelijk dat hij moest vechten voor zijn leven.




Discussieer mee op de forums


Tags

raiola brobbey fortes gelderen gravenberch jong jose mazraoui nos rodriguez statement

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Klinkt misschien heel bot, maar ik kan er geen traan om laten. Een zege voor een club als Ajax. Gecondoleerd aan de familie.
+7/-1

 
1 jaar geleden
Ik ken hem ook niet persoonlijk dus ook geen traan. Ondanks dat hij veel spelers weg heeft gehaald zorgt hij ook wel voor goede transfersommen. Dat de Ligt voor zoveel vertrok daar had hij echt meer aandeel in dan dat Overmars had.
+2/-1

1 jaar geleden
Ik was het niet atlijd met hem eens, dus wat ie voor z'n spelers deed, maar overlijden op 54 jarige leeftijd is tragisch.

Geen idee wat dit met op stapel staande transfers gaat doen, maar hij was al een tijdje ziek en werkte samen met anderen.
+1/-0

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Had een eigen kantoor en werkte dus niet samen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als het waar is, dan is hij natuurlijk veel te jong overleden. Dat wens je niemand toe, hoe naar je diegene ook vindt. Ajax had vooral last van hem, omdat hij menig jeugdspeler of net doorgebroken talent veel te vroeg bij ons weg heeft gegidst. Maar hij is/was niet het enige serpent in het wereldje. Nu zal moeten blijken of het vooral Raiola was die deze jongens het hoofd op hol bracht, of dat het toch echt die jongens zelf zijn die voor het snelle geld kiezen. Het is echter belangrijk om het persoonlijke van het zakelijke te scheiden. Daarom condoleances aan de nabestaanden en een welgemeend RIP voor Raiola.

Update: Hij ligt dus slecht, wat in principe slechts uitstel van het onvermijdelijke zou kunnen zijn. Maar daarom is het dus altijd goed een klein voorbehoud te maken bij dit soort overlijdensberichten die onbevestigd zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Ajax koste deze man miljoenen, super slim van hem. Goede zakenman en selfmade miljonair. De clubs hadden geen antwoord op zijn manier van werken. Ik had Raiola ook genomen als waarnemer. Bracht iedere kluns nog naar grote clubs.
R.I.P.
+2/-3

1 jaar geleden
Geeft het niveau van de journalistiek maar weer is aan.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
heel erg voor hem en zijn familie.
+8/-5

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is niet de zaakwaarnemer die de spelers kiest maar de speler die de zaakwaarnemer kiest.
We leven in een vrij land.
Zijn werkwijze is bekend, zoveel mogelijk geld verdienen (wat we allemaal willen).
Kies je als speler voor hem dan kies je voor die werkwijze.
De man valt niets te verwijten.
Een beetje respect graag, wanneer het je vader zou zijn praatte je 180 graden anders.
+6/-9

 
1 jaar geleden
Ik vind dit bericht eerlijk gezegd te ver gaan.
+4/-1

1 jaar geleden
Hoe hij zaken doet moet hij zelf weten, maar na zijn uitspraken over Cruijff hoeft hij w.m.b. niet op sympathie te rekenen.
+11/-1

 
reactie verwijderd

1 jaar geleden
Had hij maar wat gezonder moeten leven ipv alles eraan doen om zo rijk mogelijk te worden over de rug van Ajax en spelers. Ik hun deze kerel het licht in zijn ogen echt niet.
+5/-4

 
1 jaar geleden
Als spelers hem niet in dienst nemen is er niets aan de hand. Ik vind dat Raiola weinig te verwijten valt. Uiteindelijk behartigt hij de belangen van zijn clienten. Zij zijn het die torenhoge eisen stellen en zij zijn het die het laatste woord hebben. Zonder hen stelt Raiola, of welke zaakwaarnemer dan ook, helemaal niets voor.
+4/-2

 
1 jaar geleden
Nee sorry, dit is precies de gedachte waardoor de wereld staat waar het nu staat. Door enkel en alleen aan zelfverrijking te denken, maak je nu eenmaal andere dingen kapot. Dat zie je overal gebeuren. Een multinational die het prima vindt om de aarde te vervuilen voor eigen gewin (de burger betaalt), de pandjesbaas die kleine ondernemers met wurgcontracten vastzet, de grote lelijke dozen die overal in nederland worden neergezet met als enig belang dat van die eigenaar, dieren waarvan er zoveel mogelijk op een m2 moeten worden gepropt, de natuur die overal voor het belang van de mens naar de gallemiezen geholpen wordt....

Het is die gedachte waarom de wereld zo lelijk aan het worden is en daar mogen we inmiddels wel eens wat verantwoordelijkheid voor nemen. De kerel was 20 jaar geleden al binnen, maar besloot dat ieder miljoen in eigen zak nog net even belangrijker was dan het algemene belang van voetbal. Door bijv. bij Ajax de inkomsten te minimaliseren, zorg je er in 1e instantie voor dat de prestaties van Ajax minder goed bij kunnen blijven met de steeds rijker wordende landen/clubs, waardoor je uiteindelijk minder goed meedoet, nog minder inkomsten, nog minder prestaties, geen interessante competitie meer, geen spelers meer die hierheen willen, etc. Hij trekt alle verhoudingen uit elkaar door transferinkomsten te minimaliseren en daardoor salarissen buitenproportioneel te maken. Dit noemen ze op andere plekken karma. En ik persoonlijk zou er niet rouwig om zijn als hij niet de kans krijgt om van die 200/250 (?) miljoen te genieten. Het voetbal is beter af zonder hem.
+10/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Raiola toont veel meer clementie richting andere clubs. Ajax wil hij altijd naaien....dat valt gewoon enorm op.

Overigens snap ik wel dat hij boos over de berichtgeving van gisteren. Dat is echt te zot voor woorden. Journalistieke klungels, echt niet te geloven.
+4/-2

1 jaar geleden
Iets met hebzucht en karma. Heb weinig medelijden met Raiola. Vindt het voor z'n gezin, als hij die heeft, verschrikkelijk.
+3/-3

1 jaar geleden
Ik ben hier voor Ajax niet voor Raiola.
Bass80 slaat de spijker op de kop.
+7/-3

1 jaar geleden
Nu dan toch overleden. Die tweet was dus hoogstwaarschijnlijk niet van hemzelf.
+2/-0

1 jaar geleden
RIP.
Geliefd of niet, 54 jaar...
Ik ben zelf ook 54, niet te bevatten.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad.
Volgens velen hier worden alle ajaxspelers nu trouw aan de club zullen nooit meer uit hun contract lopen want het lag niet aan de spelers.
Treurig voor een ieder die dit overkomt.
+3/-1

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Waaraan is hij eigenlijk overleden?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Details zijn niet bekend gemaakt, maar ik meen gelezen te hebben dat hij met longproblemen op de IC lag. Zou zomaar COVID kunnen zijn, maar het blijft dus speculeren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat klopt.
Dan kun je nog zeggen: dat is nu eenmaal zijn strategie.

Maar hij matste tegelijkertijd wél PSV...ik denk omdat hij daarmee Ajax weer wilde raken. Als je een echte Ajacied bent kon je eigenlijk niet anders dan een 'hekel' aan de zaakwaarnemer Mino Raiola hebben...hij was vergif voor onze club.
+5/-1

1 jaar geleden
Kan de kop van dit stukje niet even worden aangepast? Wel zo netjes.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Verschrikkelijk voor zijn familie maar ik kan hier geen traan om laten en ik denk velen met mij. Had een blindelingse haat tegen Ajax en probeerde ons altijd te naaien met (mogelijke) transfers. Wilde altijd zijn eigen gewin 100% maximaliseren, ook al moest hij over lijken gaan, totaal schijt hebbend aan Ajax. Als hij onze club naar de klote kon helpen had hij dat met plezier gedaan. Ik kan zijn naam wel uitkotsen. Bass80 slaat idd de spijker op z'n kop.
+6/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ergste was dat hij het voornamelijk bij Ajax deed. Bij PSV liet hij wel spelers bijtekenen. Bij AZ ook.
Overigens zag ik in de lijst van salarysport.com dat Ryan Gravenberch nu al 2.5 miljoen euro bij Ajax verdient. Dat had Mino al in 2020 geregeld. Hij staat daarmee op de 3e plek van de gehele selectie.

Bizar. Die jongen mag zich ontwikkelen en Ajax betaalt een grof salaris. Nu gaat hij als dank al voor zijn 20e weg.
+3/-0

1 jaar geleden
Je kunt heel veel geld hebben, maar als je gezondheid je in de steek laat heb je niets! Ik hoop dat mensen zich dat realiseren.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als een mens overlijd dan is het plots moeilijk om de juiste woorden te vinden over iemand die Ajax heel veel leed heeft bezorgd. We hebben spelers zien vertrekken die in gefluisterd waren om hun contract niet te verlengen, Ajax stond met de rug tegen de muur en moest alles laten gebeuren meneer Raiola was een meester om de spelers van Ajax tegen hun werkmeester op te zetten. De media was ook afkerig tegen deze meneer die de spelers rijk maakten door vrij de poort uit te lopen. Meneer raiola is dood en kan Ajax geen kwaad meer doen...........
+3/-1

1 jaar geleden
Naar voor zijn familie van 54 is echt veel en veel te jong.
Maar qua voetbalwereld missen we echt niets aan zijn dood. Parasiet en voetbalmoordenaar.
Hoeveel talentvolle spelers die nog hadden kunnen rijpen bij hun originele club heeft hij wel niet weggeleid voor enkel zijn eigen bankrekening naar het kerkhof van veelbelovende talenten? En hoeveel clubs heeft hij daarbij ook benadeeld naast die spelers?
+4/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Naar voor zijn familie, maar er zal wel weer een nieuwe Mino opstaan.
Hij heeft de weg geplaveid voor andere zaakwaarnemers.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal