Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Dit is al een bonusjaar'

22 april 2022 16:46 - Trouw
Foto: Pro Shots

Erik ten Hag: "Dit is al een bonusjaar"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview met Trouw heeft Erik ten Hag al teruggeblikt op zijn periode bij Ajax. Ten Hag zag dit seizoen al als een bonusjaar, omdat er afgelopen zomer al dingen speelden. "Maar ik wilde met Ajax nog een keer succesvol zijn en overwinteren in de Champions League", aldus Ten Hag. "Omdat ik bij mijn aanstelling had gezegd dat Ajax Europa proof moest worden. Dat is gelukt. Maar, we zijn nog niet klaar."

Gevraagd wordt aan de trainer wat zijn erfenis bij Ajax is. "We hebben mooie jaren gehad. Ik denk dat Ajax onder mijn leiding op zijn Ajax heeft gespeeld, met altijd de intentie om goed en mooi te voetballen, met avontuur en schoonheid. Dat heeft geleid tot heel veel goals", zo geeft hij aan. "Er is nog meer een winnende mentaliteit, een winnende cultuur, in de club gekomen. Misschien zit daar wel mijn grootste invloed. In Nederland is daar vaak weinig aandacht voor. Het gaat met trainers altijd over tactiek, maar mentaliteit is een minstens zo belangrijke factor."

Voor Ajax is er nu de druk om het seizoen af te sluiten met een nieuwe landstitel. "Daar ben ik me bewust van. Je moet gewoon winnen, anders word je afgerekend", zegt hij daarover. "En het is nooit goed genoeg. Ajax pakte na de winterstop meer punten dan ervoor, toch is het beeld dat wij in de eerst helft van het seizoen veel beter waren."




Tags

hag bonusjaar erfenis factor landstitel nederland proof trouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hoop gelul, weing geloof in een goede afloop.
+2/-2

2 jaar geleden
Dit kalenderjaar is het spel niet om aan te zien Erik. En je kunt het over punten hebben maar de eerste twee prijzen zijn al verspeeld. Wens je veel plezier in de
PL waar vanaf volgend seizoen trainers ook in de rust geïnterviewd worden. Kijken of zij net zulke onnozele vragen stellen als ESPN.
+4/-2

2 jaar geleden
Weer geen handige woordkeus van ten Hag.
+1/-0

2 jaar geleden
Hij zegt: er is nog meer een winnende mentaliteit. Nou dat hebben we gezien deze 2e seizoenshelft. Continue op ons bek gaan tegen Benfica, Psv en die andere laagvliegers. Ik ben Erik zeker dankbaar voor de afgelopen jaren maar de afgelopen maanden is het gewoon een verschrikking. Tijd voor een frisse wind.
+4/-2

2 jaar geleden
Bonusjaar my ass. Wat een kutseizoen na een sterk begin.
+2/-2

2 jaar geleden
Hoe Europa proof ben je als je boekhouding slecht is (meer uit dan in, spelers gratis de deur uit) en je van de zomer 50% van het team kwijt bent?
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe Europa proof ben je? nadat TD Marc Overmars na 10 jaar moest vertrekken, en onder meer Ten Hag binnenkort gaat verkassen, hangt volgens mij af hoe goed Ajax(NV) lering trekt uit het hele proces.

Als je de afgelopen 10 jaar evalueert komen we volgens mij tot de eindconclusie dat de Johan Cruijff revolutie een hoop windeieren heeft gelegd. Zowel sportief als financieel. De vlag kan uit alhoewel nog niet alles verliep waar de Maestro in feite altijd al op zinspeelde.

Zo rendeerde het paradepaard van Ajax, de jeugdopleiding, nog niet na behoren. Al heeft de jeugdopleiding een aantal klasse spelers voortgebracht waaronder de Ligt, Gravenberch, Timber en Taylor, maar voorin mis ik met name enorm veel kwaliteit. Spelers die het verschil kunnen maken.

De stelling van Johan Cruijff dat als een speler vertrekt, je minimaal de zelfde kwaliteit er voor moet terughalen... Die vlieger ging al enige tijd niet op als je het over zelf opgeleide aanvallende krachten spreekt. Met name in aanvallend opzicht. Daarvoor moest onder meer een Braziliaan worden gehaald, Antony.

Enfin, ik zou Wim Jonk alvast aanstellen als Hoofdjeugdopleiding. Daarnaast weet als geen ander, Dennis Bergkamp, hoe het zit. Beiden weggestuurd.

Ten tweede doet Ajax er denk ik verstandig aan om een coach/trainer te halen die in staat is om naast Ajax 1, de jeugdopleiding beter te maken i.s.m hoofdjeugdopleiding. Zet ze na de training allemaal maar op de bank om de wedstrijden te aanschouwen.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht