Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nieuwe handel in spelerskaarten lijkt opnieuw keeperswissel bij Ajax aan te kondigen'

22 april 2022 12:31 - ScoutSorare
Foto: Pro Shots

"Nieuwe handel in spelerskaarten lijkt opnieuw keeperswissel bij Ajax aan te kondigen"; image source: Pro Shots

Vorige week lekte via de onlinegame Sorare al uit dat Maarten Stekelenburg in het doel zou staan tijdens de bekerfinale. Volgens het Twitter-account ScoutSorare lijkt het er nu op dat Jay Gorter tegen NEC zal gaan keepen. Daley Blind heeft voor deze speelronde namelijk Gorter geselecteerd, terwijl op een ander account de kaart van Stekelenburg verkocht is voor minder dan zijn marktwaarde.

Afgelopen week was er veel ophef over het spel omdat spelers virtuele kaarten met crypto kunnen kopen. De spelers worden meer waard als ze goed presteren. Onder meer Daley Blind en Davy Klaassen hadden in een vroeg stadium al de kaart van Stekelenburg gekocht, waarna die kaart flink meer werd toen het nieuws uitlekte dat er een keeperswissel plaats zou vinden voor de finale tegen PSV.

De KNVB liet in een reactie al weten dat de spelers niet hoeven te vrezen voor een straf omdat er hierover nog niets is opgenomen in het tuchtrecht van de KNVB.




Discussieer mee op de forums


Tags

stekelenburg blind gorter handel knvb spelerskaarten bekerfinale crypto jay lekte marktwaarde onlinegame scoutsorare sorare tuchtrecht uitlekte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zo, zo. Dus de spelers zijn op een andere manier bezig met geld verdienen dan presteren op het veld.
Dat verklaart eindelijk waarom de focus al weken niet meer op de wedstrijd ligt.
Volksverlakkerij is het!
+4/-4

 
2 jaar geleden
Misschien hebben spelers gewoon hobby als dit in hun vrije tijd?
+5/-2

 
2 jaar geleden
Nee, ik vind dat we hier best wat van mogen vinden. Dit cryptospel is opgebouwd als Ponzi Scheme waarbij de winst die je maakt gebaseerd is op hoeveel mensen later dan jou investeren. En je maakt verlies als je te laat bent. Nu verdienen multimiljonairs als Blind geld bij op basis van voorkennis en is het verlies voor de normale sukkels die ook meedoen. Dan kun je zeggen dat er nog geen regelgeving is en dat spelers ook een hobby mogen hebben, maar ik vind het moreel fout.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik kan me daar niet zo druk over maken hoor.
Leven en laten leven.
+1/-1

2 jaar geleden
De heren zijn met alles bezig behalve met Ajax... triest. De heer Blind mag bij een redelijk bod ook lekker weg. Zo klaar met een hoop spelers gadverdamme.
Is ook voorkennis voor NEC dit. Nu valt een keeper nog mee maar slim is het niet.
+5/-4

 
2 jaar geleden
Wat een onzin. Of die gasten nou achter de Playstation zitten, of dit doen, maakt voor de focus niet uit.


Ben wel met je eens dat ze dit niet zouden moeten doen. Straks haalt een trainer eens een tactische variant van stal en is dat al bekend door het ruilen ván spelers, dóór spelers.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Iedereen moet lekker in zijn vrije tijd doen wat ie wil.
+3/-3

 
2 jaar geleden
Ja vooral de opstelling vrij geven 2 dagen van te voren. Voetballers zijn nou eenmaal niet de snugerste.
+4/-1

 
2 jaar geleden
Is snuggerste nou met 1 g of 2 g's?
+3/-2

2 jaar geleden
Dit zat er al wel aan te komen. Stekelenburg schijnt zelf ook aangegeven te hebben dat ze Gorter zouden moeten laten spelen. Lijkt me een prima keuze aangezien je binnenkort zal moeten besluiten of je een keeper gaat aantrekken of Gorter een echte kans gaat geven.
Dat het dan via een spelletje naar buiten moet komen, tja, het zijn soms ook net echte mensen he !
+4/-0

2 jaar geleden
Vorige week waren Blind en Klaassen al even gesprek van de dag ivm deze gokzaak. Want het is gokken met voorkennis. Bizar dat Blind een week hierna nog even dit kunstje herhaalt. Multimiljonair en daarnaast boegbeeld bij Ajax. Ajax is nu wel even genoeg negatief in het nieuws geweest lijkt mij? Dit zegt overigens veel over hoe het nu gaat bij Ajax. Ten Hag met zijn hoofd in Manchester en de spelers zijn ook blijkbaar met andere dingen bezig.
+4/-3

2 jaar geleden
Dit voelt als illegale praktijken, maar goed. Het zal wel.

Ik ben blij dat Gorter een kans krijgt. Er zijn veel jonge spelers wie keer of überhaupt kansen behoren te krijgen bij Ajax 1.
+2/-0

2 jaar geleden
Ondertussen heeft Klaassen gewoon Stekelenburg gespeeld, dus die zijn 100% iedereen aan het opnaaien. Niet zo happen allemaal...!
+7/-2

2 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
*verwijderd*
+2/-4


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos