Transparent
Inloggen
Sluiten

'Erik ten Hag zo goed als rond met Manchester United'

6 april 2022 20:08 - ESPN.nl
Foto: Pro Shots

"Erik ten Hag zo goed als rond met Manchester United"; image source: Pro Shots

ESPN meldt dat Erik ten Hag zo goed als rond is met Manchester United. De trainer is met de Engelse recordkampioen in gesprek over de laatste details. Ten Hag stond op een shortlist van vier trainers, maar de keuze is nu op hem gevallen. Manchester United zal zijn contract voor 2 miljoen euro afkopen.

Meer op ESPN.nl




Tags

hag espn shortlist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zo snel mogelijk afronden met United.
Het loopt ook vast met de selectie.
De spelers voelen dat aan.
Te lang niet doorgeselecteerd.
Zal me niets verwonderen als er ook veel meer spelers vertrekken als gedacht.
Ajax staat nu écht op een kruispunt.
+10/-2

2 jaar geleden
Prima! Hoe laat begint hij daar?
+5/-10

 
2 jaar geleden
Het word er alleen maar slechter op.
+3/-2

 
2 jaar geleden
Wie is die nieuwe trainer dan?
Ik kan niets vinden in de media etc.
Die melden dat meestal ook.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Zullen we wedden dat het geen trainer naar jouw smaak word? ;-)
+8/-1

2 jaar geleden
Het ga je goed Erik, we gaan je nog missen. Beetje ondankbare reacties hierboven, heeft veel voor de club betekend.
+17/-1

 
2 jaar geleden
Precies. Kortzichtigheid troef hier.
+11/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
" (...) Kortzichtigheid troef hier."

'Troef' zelfs. Dat kan ook niet anders. De meerderheid van de supporters wil nu eenmaal ander voetbal zien.
+6/-8

 
2 jaar geleden
Dan gaan ze mank als ze dat ophangen aan Ten Hag en het aankoopbeleid.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Ik vind van niet. Wie is er dan verantwoordelijk?
+1/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
De voetbalwereld en de financiële verandering die het heeft doorgemaakt sinds 1995.

Het zou me overigens niet eens verbazen als ze bij John van den Brom gaan uitkomen.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Die is, als ik goed geïnformeerd ben, onlangs de woestijn in getrokken.

Dan zit ik eerder aan John van 't Schip samen met Aaron Winter te denken.
Die zijn vrij.
+1/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zou een optie kunnen zijn maar neem dan Marco van Basten mee. Plaats Marco in een adviesraad die op zijn tijd mag gaan controleren of de jeugdopleiding rendabel functioneert. Van voetbaltechnisch tot in de basis er goede vorderingen worden gemaakt, in plaats van slechte. Dan kan bijv. San Marco 4x per jaar de boel evalueren, en laat hem verder vrij in zijn rol.

Tot slot heeft Ajax onderleiding van van der Sar, Overmars, en coach/trainer Erik ten Hag, niks verloren. Al speelde Ajax de afgelopen periode niet al te best, dan nog hebben ze het beste er pogen uit te halen op hun manier. Waarschijnlijk nog niet helemaal zoals Johan het einddoel voor ogen had met zijn denkbeeld van de revolutie, maar tot dus ver is het resultaat alvast duidelijk.

Zo wist Ajax onder de huidige leiding alvast aan te haken door de afgelopen jaren continu te overwinteren in de CL. Voor de Johan Cruijff revolutie heeft het effe geduurd om dat doel te halen. Daarnaast bleef Ajax landskampioen.

Wat dat aangaat werd de kloof met de europese (sup)top al aardig gedicht als we het over voetbal hebben, nog niet eens zozeer financieel. Zoals bekend krijgen de Premier League clubs elk jaar + 150 miljoen pond aan televisiegeld cadeau, dat cadeau zien we ook terug in de uitslagen.

Tegen dergelijke geweld en zonder dat de Nederlandse regering enigzins hierover meedenkt, hebben de hoofdverantwoordelijken bij Ajax het niet slecht gedaan als je alle verschillen tegen elkaar over zet.

Mij eindconclusie is dat Erik ten Hag straks in de lucht gegooid mag worden en opgevangen. Maak er een mooi spektakel van als Erik vertrekt waarbij Ajax verder moet kijken om de Johan Cruijff revolutie nog beter uit te bouwen.
+2/-1

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
Beste voor ten Hag en voor Ajax. Tijd voor vernieuwing, in de staf, de leiding en selectie. Hopelijk de dubbel nog binnen slepen.
+6/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Mocht Ten Hag vertrekken naar ManU dan wens ik hem veel succes en dank voor de mooie momenten. In de afgelopen jaren is Ajax mede door hem weer op de kaart gezet (internationaal).
Zijn gedrevenheid en oog voor specifieke details zijn sterke punten, maar ook zijn uiteindelijke downfall. Het uitbannen van elk risico en op het manikale af een bepaalde controle te integreren, dat kun je maar een bepaalde periode van spelers verlangen. Op een gegeven moment tunen je ze uit (de spelers). Ik zie Ten Hag niet als een grote motivator/strateeg, maar meer als een mentor/begeleider. De laatste paar jaar heeft toch wel bewezen dat (mede ook door uitholling van de selectie, daar ligt een fikse uitdaging voor de TD) tactisch maar ook technisch zijn houdbaarheid onder druk staat/stond. Ik gun hem een mooi afscheid, maar dat heeft hij mede zelf in de hand.
+6/-0

2 jaar geleden
Mooie stap voor hem na al goeds wat hij Ajax heeft gebracht, ook zitten ze nu in een mindere fase. Het gaat een hele klus worden om een waardig vervanger te vinden.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wens hem veel succes bij M-U. Na een slecht begin heeft hij het bij Ajax redelijk goed gedaan om nu weer zeer matig te eindigen. De tijd om te gaan is gekomen.
Hopelijk neemt hij geen spelers mee zoals bv Timber en Martinez want achterin draait het voor geen meter bij M-U.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Heb ik ook al aan gedacht want het zal niet de eerste keer zijn dat als een coach verkast degene een aantal spelers van zijn vorige klus meeneemt. In de regel de besten.

Zo zagen we met van Gaal in Barcelona onder meer Kluivert en Litmanen snel herenigd worden. Wist Morten Olsen nog wel een goede Ajax voorhoede speler ergens vandaan te halen genaamd Shota.

Wat dat aangaat stel ik nogmaals voor dat het contract van Timber snel verlengd en opgewaardeerd word. Ook van Martinez voordat ze over een paar maand in een manchester shirt te bewonderen vallen.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heeft het qua resultaat goed gedaan, maar heeft er niet alles uit gehaald:

- Met dit spelersmateriaal kan én moet het voetbal structureel beter;
- Uitschakelingen tegen Tottenham, Valencia, Atalanta en Benfica zijn absoluut op zijn conto te schrijven. Waren allemaal onnodig;
- Heeft nog nooit een wedstrijd(beeld) kunnen kantelen door het toepassen van goede of logische wissels en tactische wijzigingen.

Al met al blij met de gewonnen prijzen, maar ik ben er absoluut niet rouwig om mocht hij vertrekken. Dan wens ik hem veel succes in Manchester en ik hoop dat we een trainer krijgen die Ajax weer aan het voetballen krijgt.
+3/-1

2 jaar geleden
Heeft Ajax toch weer bij de Europese subtop gebracht.
heeft het prima gedaan bij Ajax, niets dan hulde voor Erik.
+7/-2

2 jaar geleden
Kane als spits, en ga dan voor Antony aangezien er een rechter spits moet komen, Donny krijgt vast een rol. Nu nog die verdediging daar... De Ligt halen? Wijnaldum ook halen, die verpietert bij PSG.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Wie de neuk interesseert dat wat dan? Gare Engelse club .
+4/-0

2 jaar geleden
Eeuwig zonde! Hij heeft het bizar goed gedaan. We zijn verwend door hem de afgelopen jaren. De vraag is maar of dit opgevangen kan worden. Mijn dank is in ieder geval groot voor het vele voetbal plezier de afgelopen jaren.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Bedank in dat geval Johan Cruijff ook maar alvast. Hij was degene die destijds aan de alarmbel trok omdat er het een en ander moest veranderen bij Ajax.

Zo maakte Johan zich niet voor niks zorgen om de jeugdopleiding. En vertelde hij er bij dat de mensen die daar over gaan, de leidinggevende op de Toekomst, en voor de toekomst vooral op een lijn moeten liggen met de coach/trainer van Ajax 1, en directie.

Dat gebeurde en deze revolutie heeft Ajax een behoorlijke boost gegeven met de financiële middelen die het destijds had. Toendestijds was dat niet bijster veel laat staan dat Ajax in die periode elk jaar overwinterde in de CL. Daar was weinig sprake van.

Tot zover flikte Ajax het wel maar is het inmiddels aanbeland in een fase waar een aantal leidinggevende vertrokken. Te minste Marc Overmars als TD is al weg en het ziet er na uit dat Ten Hag morgen elders gaat tekenen.

Blijft over dat Ajax alvast zich kan gaan bezig houden met een aantal nieuwkomers. Een concept met een aantal voorwaarden die Johan Cruiff destijds al had voorgesteld.
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ik wens hem het allerbeste, maar had zeker niet naar M.U. gegaan. Geloof eerlijk gezegd ook niet dat hij het daar gaat redden. Vind hem meer een trainer voor een Duitse club.
+1/-0

 
2 jaar geleden
" (...) Geloof eerlijk gezegd ook niet dat hij het daar gaat redden. (...)"

Dat gelooft hij zelf ook niet als de berichten juist zijn.
Bepaalde 'voorwaarden' zijn nog niet geregeld. De ontslagvergoeding?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat zou ook kunnen. Dan is de ontslagvergoeding waarschijnlijk al geregeld.

Dat zou ik ook als een van de eerste zaken geregeld willen hebben op dat niveau.
Ontslag op termijn is nagenoeg een zekerheid bij dat soort clubs.
+1/-0

2 jaar geleden
Jammer, Fraser naar Utrecht. Had hem wel als vervanger gezien.
+1/-0

2 jaar geleden
Het is nog niet rond. Al die misselijke media willen een primeur hebben door maar te roepen dat ten hag definitief naar manu gaat.

En weet je, ik zie hem gewoon bij Ajax blijven
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal