Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Onze mentaliteit gaf de doorslag, de wil om te winnen'

2 april 2022 19:43

Ajax-trainer Erik ten Hag was opgelucht, al toonde hij dat amper. Op wat voor basis had zijn team alsnog gewonnen? "Op basis van veel dingen", zegt hij nadenkend, "Maar ik denk vooral op basis van een hele goede mentaliteit in de ploeg. Vooral de wil om te winnen heeft weer de doorslag gegeven. Die wil om te winnen is ook een bepaalde slimheid, die hebben we op het veld gezien."

De verslaggever geeft vervolgens aan dat Ajax de laatste tijd vaak in slotfase toeslaat. Hij nam zelfs de plagende naam 'Spielvereinigung' in de mond. "Ik zei net al, het is mentaliteit. Je moet tot het einde doorgaan en de acties afmaken, dat hebben we duidelijk gedaan."

Had hij zijn ploeg nog gewaarschuwd voor het spel van Groningen? "Nee, ik ga uit van pro-activiteit. Wel vond ik de organisatie in de eerste helft even niet goed. Ze weten wat ze moeten doen tegen een team dat speelt zoals Groningen maar kwamen de afspraken niet na. Dan weet je dat je in de problemen kunt komen. Ze kregen niet veel kansen maar hadden nog wel 2-0 kunnen maken, ik denk dat Mazraoui net kon redden. Gaat die bal erin dan wordt het natuurlijk lastig."

Overall is en blijft de coach toch tevreden over zijn team. "Vanaf januari hebben we maar één keer verloren, de komende weken zullen we echter wel weer wat automatismes moeten terugkrijgen. Het zal niet vanzelf gaan."
Tags

hag groningen activiteit automatismes gewaarschuwd mazraoui mond nadenkend opgelucht overall plagende slimheid spielvereinigung terugkrijgen toeslaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst