Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax deelt in Groningen vlak voor rust de beslissende klappen uit: 1-3

2 april 2022 19:01
Foto: Pro Shots

Ajax deelt in Groningen vlak voor rust de beslissende klappen uit: 1-3; image source: Pro Shots

Werkelijk iedereen zag op tegen het ‘vroege’ uitduel bij het altijd vervelend lastige FC Groningen. Zo net twee dagen nadat de internationals weer binnendruppelen en er tevens ook veel spelers afwezig waren. Het leek tijdens de eerste helft precies zo uit te komen zoals vooraf gevreesd maar twee goals in de toegevoegde tijd brachten toch alweer halverwege de nodige kleur op de Amsterdamse wangen: 1-2. Na rust gaven de bezoekers amper nog iets weg maar duurde het tot de laatste minuten voordat Steven Berghuis de definitieve beslissing wist te forceren: 1-3.

Erik ten Hag had niet de beschikking over Antony (geschorst), Edson Alvarez (net terug uit Zuid Amerika maar wel op de bank) en Lisandro Martinez (geblesseerd). Vreemd genoeg posteerde de coach ook nog eens Nicolas Tagliafico op de bank, Perr Schuurs mocht het centrum bevolken naast de gelukkig wel weer opgelapte Jurriën Timber.
Mohamed Kudus had sinds lange tijd weer eens een basisplaats, een keuze welke te billijken viel want de Ghanees leek steeds beter in vorm te komen. In Groningen bakte hij er echter helemaal niets van, het leek wel of hij voor de eerste keer met de andere spelers samenspeelde. Maar het lag niet alleen aan hem dat Ajax wederom zo moeizaam voor de dag kwam in de ‘groene kathedraal’. Het spel was veel en veel te traag, ontzettend onzuiver en gespeend van iedere vorm van diepte. Nu was het veld ook zo ongeveer net zo egaal als een wasbord maar dan nog was het onder de maat. De gastheren beten zich als vanouds vast in Ajax, het stadion was voor het eerst weer eens helemaal uitverkocht. En de gastheren kregen een zetje in de rug. Na balverlies op het middenveld bij Ajax kwam uiteindelijk Jörgen Strand Larsen redelijk vrij op de rand van de zestien, zijn houdbare schot leek echter een prooi voor André Onana maar die wist er gek genoeg geen hand tegen te krijgen: 1-0.

Het leek weer ‘zo’n’ middag te worden. Een onmachtig en gefrustreerd Ajax tegen een met de seconde beter wordend FC Groningen. Het zag er erg somber uit. Maar zie daar: in de eerste minuut van de toegevoegde tijd was het Dusan Tadic die zich na een ingooi weer ouderwets breed maakte en bij de eerste paal Davy Klaassen zag opduiken: 1-1. De middenvelder zat niet in de wedstrijd maar tikte wel weer met de binnenkant van de voet behendig binnen.
Door het tijdrekken van de gastheren liet scheidsrechter Bas Nijhuis nog wat langer doorspelen dan de formele drie minuten. Kudus leek te scoren maar stuitte op doelman Peter Leeuwenburg, de bal bleef echter in het spel waarna Tadic wilde voorzetten maar Damil Dankerlui overduidelijk hands maakte. Nijhuis gaf gek genoeg niet meteen een strafschop maar werd logischerwijs overruled door de VAR. Tadic stapte naar voren en hield het hoofd koel: 1-2.
Na de pauze hadden de gasten de zaakjes beter op orde. Alleen verzuimde men telkens om het goed uit te spelen, er lagen ruimtes genoeg. De gastheren kregen één kans maar de kopbal van Strand Larsen werd gekeerd door Onana. Groningen pompte wel telkens de ballen erin maar gevaarlijk werd het niet. Pas in de toegevoegde tijd maakte Ajax aan alle onzekerheid een einde. De ingevallen Brian Brobbey bediende Steven Berghuis, een paar minuten daarvoor langs de bal maaiend bij een prima schotkans, die koel bleef en in de korte hoek wist te scoren: 1-3.
Een hele belangrijke zege derhalve van een gehavend Ajax bij een traditioneel moeilijke tegenstander.




Discussieer mee op de forums


Tags

groningen gastheren tadic berghuis kudus larsen nijhuis onana strand alvarez amerika antony balverlies bediende bevolken billijken binnendruppelen binnenkant brobbey damil dankerlui doorspelen egaal gehavend gevreesd hag hands houdbare ingooi jorgen kathedraal leeuwenburg maaiend martinez onmachtig onzekerheid onzuiver opduiken opgelapte ouderwets overruled pauze pompte posteerde prooi rand schotkans schuurs stapte stuitte tagliafico tikte timber var wangen wasbord wordend zaakjes zetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos