Transparent
Inloggen
Sluiten

Gerry Hamstra: 'Ajax is de top van Nederland en Europa'

29 maart 2022 14:07 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Gerry Hamstra: "Ajax is de top van Nederland en Europa"; image source: Pro Shots

Sinds een jaar is Gerry Hamstra werkzaam bij Ajax als technisch manager. Na zijn vertrek bij sc Heerenveen werd hij door Marc Overmars benaderd om samen te gaan werken in Amsterdam. "Ik werd enthousiast, maar vroeg me ook af of het de juiste stap voor mij was. Ik was vijf jaar zelf verantwoordelijk geweest en heb bij sc Heerenveen een fijne tijd gehad", aldus Hamstra in gesprek met Voetbal International. "Alleen, Ajax is de top van Nederland en Europa, met Marc die wereldtop is in zijn vak."

Voor Hamstra waren twee dingen belangrijk. "Dat we alles samen zouden doen en dat ik ook mijn eigen dossiers zou krijgen", zo geeft hij aan. "Dat sloot heel duidelijk aan bij hoe hij het zag. Vanaf dag één ben ik ook overal bij betrokken, overal deelgenoot van geweest en heb een geweldig jaar gehad."

Marc Overmars vertrok echter plotseling bij Ajax. "Op zakelijk vlak ben je een professional en moet je door, maar op persoonlijk vlak heb ik er heel veel last van gehad. Die twee zaken kan ik overigens wel goed scheiden", zegt hij daarover. "Maar Ajax, Marc Overmars en Henk Veldmate waren belangrijke factoren dat ik vorig jaar de stap maakte naar Amsterdam. Ik heb me hier verder kunnen ontwikkelen en daar speelde Marc een heel belangrijke rol in. We hebben nauw samengewerkt en daaruit is ook een vriendschap ontstaan. En vrienden ben je in goede en slechte tijden."

Inmiddels heeft Hamstra met Klaas Jan Huntelaar versterking gekregen. "Waar Marc en ik afgelopen jaar alles met zijn tweeën deden, doe ik dat in de nieuwe situatie samen met Klaas-Jan", legt hij uit. "Het eerste gevoel is heel goed. Ik voel een klik, het is soms net alsof we al veel langer samenwerken. Ik kende hem wel, maar niet persoonlijk. Maar de start is prettig."

Meer op VI.nl
Tags

hamstra gerry nederland overmars heerenveen deelgenoot dossiers huntelaar samengewerkt tweeen veldmate vriendschap wereldtop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.