Transparent
Inloggen
Sluiten

'Recherche waarschuwde Ajax al eerder over criminele contacten van Quincy Promes'

26 maart 2022 10:59 - Het Parool
Foto: Pro Shots

"Recherche waarschuwde Ajax al eerder over criminele contacten van Quincy Promes"; image source: Pro Shots

Het Parool meldt dat de clubleiding van Ajax al ruim voor het steekincident van Quincy Promes was gewaarschuwd over de criminele contacten van de aanvaller. Al in het seizoen 2019/2020 vinden er gesprekken op de club plaats van de recherche met Promes, waarbij ook algemeen directeur Edwin van der Sar bij aanwezig is.

In een eerder gesprek, waarbij Van der Sar nog niet aanwezig was, was Promes al gewaarschuwd over zijn veiligheid vanwege zijn band met de halfbroer van een voor liquidatie veroordeelde gangsterrapper. In een tweede gesprek waarbij ook Van der Sar aanwezig was werd aangegeven dat er bij de politie het vermoeden was gegroeid dat de aanvaller zelf ook van het rechte pad aan het raken was.

Omdat er bij de politie de verdenking was dat Promes was betrokken bij drugshandel en deelnam aan een criminele organisatie werd vanaf de zomer van 2020 zijn telefoon afgeluisterd. In een van die gesprekken kreeg de politie de bekentenis te horen dat Promes zijn neef wilde doodsteken en daarom wil het Openbaar Ministerie hem nu vervolgen voor poging tot moord. Volgens Het Parool volgt er later mogelijk ook nog een rechtszaak voor de drugsverdenkingen.

Meer op Het Parool




Tags

promes criminele recherche sar gewaarschuwd waarschuwde afgeluisterd bekentenis deelnam doodsteken drugshandel drugsverdenkingen gangsterrapper halfbroer liquidatie moord neef openbaar poging rechte rechtszaak steekincident veroordeelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dan komen de uitspraken van de clubleiding toch in een heel ander daglicht te staan. Het beschermen van Promes, zelfs nu nog door TH, zijn dus dom, leugenachtig en tegen beter weten in.
Voor mij mag dit ook consequenties hebben voor deze heren.

Wat betreft Promes. Ik heb van het begin af aan niet in zijn verhalen geloofd. Een mannetje wat zichzelf schromelijk overschat, weinig denkend vermogen en een misselijkmakend gedrag. Komt nog wel de verkeerde tegen.
+2/-0

2 jaar geleden
Een politie onderzoeksteam gaat naar de werkgever om de (privé)zaken te bespreken? Laat staan lopende onderzoeken.
Dat is toch zwaar tegen de wet in?
+4/-0

 
2 jaar geleden
" (...) Dat is toch zwaar tegen de wet in?"

Of niet en is het persbericht onvolledig.
+1/-0

2 jaar geleden
Ja en dat is nog steeds niet genoeg voor Ajax om hem te veroordelen dat kan alleen het rechtssysteem doen.
+3/-2


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos