Transparent
Inloggen
Sluiten

Daley Blind: 'Ik verdien een bepaalde waardering'

19 maart 2022 11:45 - Volkskrant
Foto: Pro Shots

Daley Blind: "Ik verdien een bepaalde waardering"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Volkskrant geeft Daley Blind aan zich niets aan te trekken van de kritiek die er dit seizoen is op zijn spel. "Mentaal ben ik sterk. Uiteindelijk speel ik het spelletje voor mijn team en voor mezelf, en niet voor de buitenwacht, al ben ik kritisch op mezelf", aldus Blind. "Maar ik verdien ook een bepaalde waardering."

De verdediger vindt zelf dat hij bezig is aan een goed seizoen. "Ik heb een heel hoog niveau gehaald, en ook mindere wedstrijden gespeeld. Al met al is het vrij constant", zo geeft hij aan. "Ik ben geen samenvattingenvoetballer die naar voren komt als de supporter voor de tv zit. Je ziet vaak assists en doelpunten in de samenvatting. Iedereen heeft trouwens wel eens een mindere dag op zijn werk. Maar als je bij Ajax speelt, wordt dat door grote aantallen gezien, dan valt het op."

De kritiek dat zowel hij als Dusan Tadic de langste tijd gehad hebben, legt hij ook naast zich neer. "Volgens mij hebben Tadic en ik ongeveer de meeste minuten gemaakt", zegt hij daarover. "Hopelijk zetten we die lijn volgend seizoen voort, met verfrissing, al is er dan wat onrust op directieniveau. Ik hoop ook dat de trainer blijft, maar ik snap best dat het kriebelt als hij wordt gelinkt aan bepaalde clubs. En je kunt trouwens eens een minder seizoen draaien, al waken we daarvoor. Vergeet niet dat we vier jaar een ontzettend hoog niveau hebben bereikt."

Meer op Volkskrant




Tags

blind verdien tadic buitenwacht directieniveau langste samenvatting samenvattingenvoetballer verfrissing volkskrant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Velen hebben waardering en respect voor Blind, maar als het slecht is, moet dat ook gezegd kunnen worden en dat is het gewoon de laatste weken. Ik vind daarom dat ook Tagliafico een bepaalde waardering verdient, want concurrentie is alleen maar goed voor het na te streven niveau. Mij als supporter maakt het niet uit wie er op het veld staat, zolang ik maar mooi en vooral zo foutloos mogelijk voetbal zie.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Blind verdient het ook eens om op de bank of het middenveld gezet te worden. We verneuken nu een goede speler, puur door hem onterecht niet op te stellen. Zie het vuur in hem bij die assist, dynamiet inzet en passie, dat kan een enorme boost geven aan dit Ajax dat aan het wankelen is in de competitie.
+1/-0

tackle (geschorst)
2 jaar geleden
Uiteindelijk speel ik het spelletje voor mijn team en voor mezelf, en niet voor de buitenwacht, al ben ik kritisch op mezelf", aldus Blind. "Maar ik verdien ook een bepaalde waardering."

Volgens mij speel jij voor de supporters. Zonder supporters geen club. Daley je slaat de plank volledig mis en je hebt geen hoog niveau gehaald. Zeker niet de laatste tijd.
+4/-2

2 jaar geleden
De waardering is ook zeker groot, maar dat wil niet zeggen dat je tegen clubs uit het rechter rijtje op 50 % mag spelen zoals vaak dit seizoen waardoor we heel veel onnodig puntverlies hebben gehad. De Blind tegen bv Dortmund thuis of de Blind tegen Eagels is het verschil tussen Top of flop.
+6/-0

2 jaar geleden
Ik kijk vaak zat hele wedstrijden en vooral dan valt het op hoe slecht je presteert, Daley. Houd eens op met jezelf boven een ander te zetten en blind te zijn voor kritiek. No pun intended ook nog eens. Opzouten, wat mij betreft. Een nieuw seizoen hoop ik liever zonder jou te beginnen.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Ik vind van niet. Je mag best uitleggen om welke reden je dat vindt. Is het omdat ik tegen Daley praat, of om een andere reden?

Dit is niet de eerste keer dat Daley iets zegt waaruit blijkt dat hij blind is voor zijn eigen tekortkomen, dat eigenlijk goedpraat en zichzelf te goed en belangrijk vindt om minder te nemen dan de status van clublegende wie altijd moet spelen. En daar is Ten Hag ook nog eens blind voor. Ze mogen samen vertrekken. Bye!
+3/-0

2 jaar geleden
Daley is een heerlijke speler met fouten waaruit blijkt dat het een gewoon mens is,
Daley ik heb genoten van je spel. Bedankt daarvoor.
+3/-0

2 jaar geleden
Die waardering krijgt hij toch ook?!
Hij heeft toch wel eens goed gevoetbald.

Het lijkt er sterk op dat de media weer iets uit zijn verband trekt.
+1/-0

2 jaar geleden
Blind en Tadic moeten niet terug kijken daar zijn jullie dik voor betaald maar VOORRUIT. Ik snap wel dat jullie graag hebben dat Ten Hag blijft dan wordt je niet gewisseld schandalig. Ik hoop als er een nieuwe trainer komt die dat niet doet. Blind zie zelf dan niet in dat je veel te traag bent als links back . Daar gaat nico door weg omdat hij niet opgesteld wordt. Nu is nico ook niet goed te wild maar als hij nu mag invallen is te geforceerd maar hij was echt heel goed tot plaats moet maken voor Blind.
+2/-0

2 jaar geleden
Blind verdient wel degelijk waardering om zijn goede wedstrijden. Echter, weinig waardering voor onsportief gedrag naar vervanger Tagliafico bij slecht spel. Je vraagt je af of zijn vader (scholletje) de stugge Ten Hag dwingt om zijn zoon, ondanks zijn grote rol bij de tegengoals in recente wedstrijden, te laten staan. Er is altijd wel wat aan de hand bij Ajax waardoor Ajax bij de subtop van Europa blijft behoren.
+1/-0

2 jaar geleden
Blind moet niet zielig hij is goed geweest bij ajax. Maar nu wordt het hoog tijd om voor ajax afscheid te nemen. Dat blind dat zelf niet in de gaten heeft maakt het nog erger traag als een schildpad. Maar in de goede tijd van blind heeft hij waardering gehad en een heel goed salaris dus dom en zielig om dat hierboven te schrijven.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper