Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord lijkt de ideale tegenstander op het ideale moment

18 maart 2022 20:25

Zondagmiddag staat er weer een absolute topper op het programma als de Klassieker wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. Het duel lijkt voor Ajax op het ideale moment te komen, aangezien na een mindere periode in de afgelopen weken alles van zich afgespeeld kan worden tegen de aartsrivaal. Een gehavend Feyenoord kwam bovendien donderdagavond nog in actie tegen Partizan in de Conference League.

Het duel zal zondag alweer voor de 66ste keer in Eredivisie-verband worden gespeeld in Amsterdam. Ajax kan daarin uitstekende cijfers overleggen aangezien tot nu toe 38 edities werden gewonnen. In totaal werd er 16 keer verloren, terwijl 11 keer Feyenoord te sterk bleek. De laatste nederlaag was echter alweer 17 jaar geleden.

De grootste en meest doelpuntrijke overwinning van Ajax vond in het seizoen 1983/1984 plaats. Ajax wist toen met 8-2 te winnen met onder meer een hattrick van Marco van Basten. Vorig seizoen werd met 1-0 gewonnen, terwijl eerder dit seizoen in Rotterdam de wedstrijd in een 0-2 zege eindigde.

Het duel zal voor Steven Berghuis altijd een beladen wedstrijd blijven, aangezien hij vorige zomer de veelbesproken overstap naar de landskampioen maakte. Jurriën Timber maakte die overstap al in de jeugd.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord aartsrivaal afgespeeld arena basten berghuis conference doelpuntrijke eredivisie gehavend hattrick klassieker partizan timber topper

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal