Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax koerst af op flinke rode cijfers'

17 maart 2022 10:10 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ajax koerst af op flinke rode cijfers"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax afstevent op een flink verlies. Door de uitschakeling tegen Benfica liep de club 12,5 miljoen euro mis, terwijl in de rondes daarna nog tientallen miljoenen euro's te verdienen waren. Ajax heeft voor 30 juni een of meerdere megatransfers nodig om dit boekjaar zwarte cijfers te kunnen krijgen.

Na de uitschakeling kelderde het aandeel van Ajax al flink op de effectenbeurs. Het aandeel daalde met 6,78% naar 13,05 euro. Bij de presentatie van de halfjaar cijfers gaf Ajax al aan te verwachten dat de club een negatief resultaat zou halen over het hele seizoen.

De Telegraaf meldt daarbij dat het voor Ajax noodzakelijk is om dit seizoen weer kampioen te worden, zodat het volgend seizoen verzekerd is van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Financieel zou het echter wel lucratiever zijn om tweede te worden, omdat je dan geen stevige kampioensbonus hoeft uit te keren en je ook al twee voorrondes kan spelen. Het risico is echter wel dat je voortijdig wordt uitgeschakeld.
Tags

telegraaf benfica boekjaar effectenbeurs halfjaar kampioensbonus kelderde lucratiever megatransfers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Eigenlijk is het een vorm van SM als je de TeleVaag als mediapartner hebt. Nooit echt begrepen. Men waait met alle wind(en) mee en het kost heel veel moeite om iets positiefs over Ajax te schrijven. Uiteraard is onze opper droeftoeter Valentijntje een toppertje op dat gebied. Gatver 🤢
+7/-0

2 jaar geleden
Prima. Zo worden ze er maar weer eens op geattendeerd dat de prioriteit altijd bij het kampioenschap moet liggen. Andere prijzen en successen zijn bonus.
+2/-0

2 jaar geleden
Spelers op het juiste moment verkopen is ook een vak ….!
+2/-0

2 jaar geleden
Tis dus lucratiever om 2de te worden.....dat lijkt me niet goed geregeld..
+2/-0

 
Maar dat is toch logisch, mits je je dan via de voorrondes kwalificeert voor de groepsfase. De inkomsten zijn hetzelfde (iets hoger zelfs omdat je dan al twee voorrondes in eigen huis hebt gespeeld en dus kaarten verkocht hebt), je hoeft alleen geen kampioensbonussen uit te delen.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
2 jaar geleden
"Tis dus lucratiever om 2de te worden.....dat lijkt me niet goed geregeld.."

Aha. Dan is de verklaring voor het slechte spel tegen Willem II, Go Ahead Eagles, RKC en Cambuur gevonden.

Dat belooft niet veel goeds voor de resterende wedstrijden.
+3/-1

2 jaar geleden
Hebben teveel uitgegeven, staat elders op deze site ook een stukje over. De selectie verversen zal daarom een groot probleem worden.
+1/-0

2 jaar geleden
De media zou het eigenlijk het beste vinden als we Ajax opdoeken. Ajax heeft in de boekhouding niet opgenomen te overwinteren in de CL. Dus die 10 miljoen is al bonus voor het bereiken van de laatste 16.
Wat een gejank al twee dagen zeg pfff.
Verkopen we Haller en Gravenberch voor 65 miljoen in totaal hebben we weer zwarte cijfers pff....
+2/-1

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Haha! Ja het is echt de waan van de dag in de media als het Ajax betreft 🤪
+1/-0

 
2 jaar geleden
" (...) Verkopen we Haller en Gravenberch voor 65 miljoen in totaal hebben we weer zwarte cijfers (...) "

Of alleen Gravenberch. Dan heb je ook al € 64,5 miljoen.
+1/-2

 
2 jaar geleden
Rekundig kom ik dan uit op een verkoopopbrengst van 0,5 miljoen voor Haller. Ik ben de lulligste niet en zal geen 100%, maar slechts 0.01% van het verschil aan je vragen waarvoor Haller verkocht gaat worden. Dus stel hij wordt voor 1 miljoen verkocht, dan kost het je slechts 50. #onzinmetonzinbestrijden
+4/-1

 
2 jaar geleden
Haha geweldig🤣 Overigens denk ik dat Ajax er financieel echt minder voorstaat dan velen denken. Teveel spelers gaan gratis, of voor weinig, weg.

PSV gaat geld vangen en zelfs zonder poen vanwege prestaties kunnen ze door allerlei creatieve constructies nog bijblijven. Dat voorspelt weinig goeds.

Ik zeg dat niet om negatief te doen. Je moet gewoon goed kijken wat er gebeurt en hoe het er sportief en financieel voorstaat. Dan maak je jezelf zorgen.

Raiola is ook een rat he. Gravenberch duwt hij naar uitgang maar Wijndal (Ajax target ?) tekent een jaar bij in Alkmaar. Zo doorzichtig. En Mike Verweij, laat zich graag door die lui gebruiken, mag het brengen.
+3/-0

reactie verwijderd


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal