Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana: 'We konden geen overeenstemming bereiken over mijn salaris'

15 maart 2022 12:50 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

André Onana: "We konden geen overeenstemming bereiken over mijn salaris"; image source: Pro Shots

Tegenover De Telegraaf is André Onana ingegaan op zijn beslissing om geen nieuw contract bij Ajax te tekenen. Volgens de doelman ligt de waarheid anders dan wat de meeste supporters denken. "In 2019, kort nadat ik al tot de zomer van 2022 had getekend, en tijdens mijn dopingschorsing wilde ik mijn contract verlengen", aldus Onana.

De doelman gaat verder: "In 2019 hoefde dat niet van Ajax omdat de tijd rijp was om voor de juiste prijs verkocht te worden en tijdens mijn schorsing hebben we vijf of zes gesprekken gevoerd, maar we konden geen overeenstemming bereiken over mijn salaris."

Onana bevestigt het gerucht dat Ajax hem de helft van zijn salaris bood toen hij geschorst was. "Maar het was niet alleen datgene dat me niet beviel. Bijtekenen was een verplichting. Het was accepteren of niet en nadat er die zomer geen transfer plaats had, heb ik vier maanden salaris ingeleverd", zo geeft hij aan. "Op dat moment was Ajax de onderhandelingen overigens al gestopt, terwijl wij nog verder wilden praten. De club is altijd belangrijker dan een individu en Ajax heeft gedaan wat Edwin en Marc het beste vonden."

De international van Kameroen zal dankbaar en trots zijn als hij na dit seizoen vertrekt. "Ik ben dankbaar voor de kans die ik na mijn komst van Barcelona heb gekregen en trots op hetgeen ik de club heb teruggegeven", zegt hij daarover. "Al ben ik daar nog niet klaar mee. Als we erin slagen kampioen te worden of de Champions League te winnen, zal ik wel een traan laten. Ajax zit voor altijd in mijn hart."




Tags

onana barcelona beviel bijtekenen dopingschorsing individu kameroen telegraaf teruggegeven traan verplichting waarheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als je er niet uitkomt met je salaris, ja dan ben je over de zeik.
Zeker als je een plaspilletje hebt genomen!
+4/-0

2 jaar geleden
Zijn verhaal is onlogisch en geloof er eigenlijk helemaal niets van. Ik blijf erbij dat NA zijn vertrek Ajax wel eens een zaak tegen hem zou kunnen beginnen ivm inkomstenderving of iets dergelijks. Ik denk dat er meer achter zit ,maar tis afwachten omdat niemand precies weet hoe zijn contract is en wat de procedure is bij doping/schorsing.
+4/-1

2 jaar geleden
Ik ben er niet rouwig om. Hij komt vanwege alle blessures nog even goed van pas.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Los van Onana;

... mag ik hopen dat deze zomer Ajax er met onder meer Timber snel uitkomt aangaande contractverlenging en salarisverhoging.

1. Heeft Timber het dubbel en dwars verdiend gezien prestaties op het veld.
2. Weten beide partijen dat Ajax geen Spaanse of Engelse salarissen kan betalen, maar een behoorlijke salarisverhoging richting Tadic of Blind zou niet onredelijk zijn om eigen toptalent langer voor de club te behouden.

Ajax kan het na alle CL successen van afgelopen jaren, en dure verkopen van spelers betalen. Werkt Ajax niet mee aan salarisverhoging? dan kon Timber wel eens de volgende zijn die in zijn laatste jaar niet gaat bijtekenen. Na volgend seizoen de volgende word die gratis de deur uitloopt.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Wat zal ik blij zijn als hij vertrekt uit Amsterdam. Hij krijgt echt veel te veel aandacht.
+1/-1

2 jaar geleden
Gelijk contract ontbinden en oprotten. Zet maar die 17-jarige Setford op doel.
+3/-1

2 jaar geleden
Gisteravond bleek dat Edwin en Marc het goed hadden gezien...
+3/-0

2 jaar geleden
Pijnlijke uitspraken na z’n optreden gisteren. Nou zet wmb Tyton er maar in tot pasveer weer beter is.
+4/-0

2 jaar geleden
André hou nu gewoon je mond een keer dicht. Het is mooi geweest met dat gedraai en gelieg. En Mike Verweij laat zich er telkens voor lenen. (in opdracht van Mino en José)
+1/-0

2 jaar geleden
De fouten die nu regelmatig maakt en zeker die van gisteren... je zou bijna gaan denken aan een opzet... Dat ie Ajax nog ff een hak wíl zetten
+3/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos