Transparent
Inloggen
Sluiten

NOS: 'Ajax had al signalen over criminele contacten van Quincy Promes'

14 maart 2022 13:22 - NOS
Foto: Pro Shots

NOS: "Ajax had al signalen over criminele contacten van Quincy Promes"; image source: Pro Shots

Ajax had al eerder signalen ontvangen dat Quincy Promes contacten in het criminele circuit zou hebben. Dat claimde NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg zondagavond in Studio Voetbal. "De politie heeft weleens spelers op het oog waarvan ze denken dat hij contacten heeft in het foute milieu", aldus Stekelenburg. "In 2020 zijn nog voor die steekpartij gesprekken geweest met Promes, waarbij algemeen directeur Edwin van der Sar bij een van die gesprekken ook aanwezig was."

Ajax zou dan ook geweten moeten hebben dat er al iets speelde. "Maar dat het zo erg was, kon natuurlijk niemand weten", zo gaf hij aan. "Als je dan hoort wat er deze week allemaal naar buiten is gekomen, los van die steekpartij. Het gaat om de handel in honderden kilo's aan cocaine."

De club voert regelmatig gesprekken met de spelers om ze op het rechte pad te houden. "Dat doen ze met zogeheten bewustwordingsgesprekken", zei hij daarover. "Dat is in algemene zin met de hele selectie om te zorgen dat ze de voetballers zo goed mogelijk voorlichten. Ze zijn jong, ze zijn kwetsbaar, ze hebben veel geld, dus zijn opeens aantrekkelijk voor een bepaald milieu om contact mee te leggen."
Tags

promes criminele nos milieu steekpartij stekelenburg bewustwordingsgesprekken circuit claimde cocaine geweten handel jong kilo kwetsbaar rechte sar voorlichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Meer kon Ajax niet doen. Net zoals je iemands ouders niet verantwoordelijk kunt houden voor diens keuzes/gedrag als het om een volwassene gaat.
+4/-0

2 jaar geleden
Ja maar het is net als met Overmars , je kan ze moeilijk persoonlijke begeleiding gaan geven of ze aan een leugend dector plaatsen.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Waarom reageer je er dan op en waarom lees je het?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Omdat hij het boeiend vindt 😋
+2/-0

2 jaar geleden
De halfbakken journalist Stekeleburg denkt zeker te scoren om Ajax in een kwaad daglicht te stellen dat Ajax er vanaf wist van het verleden Promes.Ook al zou Ajax het hebben geweten dan nog blijven de handen van de roodwitten schoon.
+4/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Waar is het kwade daglicht? Stekelenburg vertelt gewoon de feiten. Ajax wist in welk milieu Promes zich ophield en heeft ook geprobeerd om daarover in gesprek te gaan. Uiteindelijk is het niet de verantwoordelijkheid van Ajax dat Promes later de dader in een steekpartij werd.
+4/-0

2 jaar geleden
"regelmatig gesprekken met de spelers om ze op het rechte pad te houden"

hebben we allemaal potentiële criminelen op het veld dan??
+2/-1

 
2 jaar geleden
lees het laatste deel nou ook even voor je wat typt.....
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, ik had het gelezen, en het bevreemdt me toch. Het zijn topsporters, horen ze niet compleet bezig te zijn met trainen, het perfecte dieet, en elke dag om tien uur in bed te liggen? Is het criminele milieu niet het omgekeerde van het clean living wat je van een topsporter verwacht?
+3/-2

 
2 jaar geleden
100% waar, maar ik kan me ergens ook voorstellen dat invloeden van buitenaf behoorlijk aanwezig/storend kunnen zijn. Ik doel dan niet op Promes, dat is vrij bewust lijkt het. Het blijven toch nog kindrren, heel erg jong volwassenen, met veel te veel geld.
+3/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden
Ben dat zielige gedoe van die journalisten echt mega zat. Ga wat belangrijkers doen.
+2/-4

 
2 jaar geleden
Nee, dit is precies wat journalisten moeten doen. Feiten boven water halen.
+5/-3

 
2 jaar geleden
Dan moeten ze lekker de story of privé gaan vullen met die onzin. We zijn hier met voetbal bezig toch? Het is geen fucking shownieuws
+3/-4

 
2 jaar geleden
Dat is dus niet voor de Story of de Prive, maar voor het journaal. Vind jij het onzin dat Promes iemand neerstak en wilde vermoorden?
+4/-3

 
2 jaar geleden
Ik vind de link met Ajax onzin. Als ik de buurman kapot sla, dan slaat het toch ook nergens op om elk nieuwsbericht te voorzien met de naam van mijn werkgever?
+5/-3

 
2 jaar geleden
Dat is het verschil tussen een BN'er en een niet-BN'er. Je bent als BN'er een publiek figuur en daarbij wordt ook regelmatig de voorbeeldfunctie aangehaald. Veel BN'ers verdienen heel veel geld, voetballers bij uitstek, en de prijs die ze daarvoor moeten betalen is (o.a.) dat ze zich niet als zichzelf anoniem kunnen bewegen buiten de muren van hun eigen huis, maar ook dat alles wat ze doen onder een vergrootglas komt te liggen en breed wordt uitgemeten in de media (inclusief social media). Als een BN'er negatief in het nieuws komt, wordt zijn of haar werkgever daar meestal ook in 1 adem bij genoemd, en ik snap dat ergens wel. De betreffende medewerker heeft dan buiten de lijntjes gekleurd en dat hoort niet, want hij of zij heeft een voorbeeldfunctie. Overigens vind ik dat iedereen best een beetje buiten de lijntjes mag kleuren, maar het lijkt erop dat Promes echt heel ver van zijn papiertje af heeft gekleurd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben de benadering van Ajax door de NOS zat!

Als het over voetbal gaat weten ze niet hoe snel ze tijd moeten inruimen om ook iets over de 'lelijke eendjes' te melden en het 'onderwerp Ajax' af te kappen.

Als er bij Ajax iets voorvalt dat niet met voetbal te maken heeft weten ze niet hoe snel ze tijd moeten inruimen om het te melden.
+5/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vanavond Rondo met Pasveer, was een leuke uitzending.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niet mee eens. Ajax krijgt veel aandacht in de pers, ook van de NOS. Maar negatieve zaken moeten ook benoemd worden. Nieuws is niet alleen goed nieuws.

Of laat je met je NOS-antipathie beinvloeden door de stokpaardjes van populisten en nepnieuwsverspreiden?
+1/-1

2 jaar geleden
Nu ook bij Lubach heel item... Zie een paar interviews voorbij komen met ten Hag. Nou, ik snap wel waarom hij Nederland asap wil verlaten. Ze laten hem gewoon vluchten.
+1/-4

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ach ja, we gaan weer lopen zeiken dat Ajax dit allemaal al wist. Natuurlijk, want Ajax deugt niet, ze slikken doping, heulen met Poetin, randen vrouwen aan, sturen dickpics en steunen criminelen zolang ze maar af en toe een doelpuntje maken of een paar miljoen opbrengen. Ik wordt een beetje moe van die huidige blame-cultuur. Wat een geweldige moraalridders!

Wat wordt het volgende item? Van der Sar heeft de hond van de buurman doodgereden? Een verdediger heeft een foto van Pablo Escobar boven zijn bed hangen?
+4/-0

 
2 jaar geleden
Het eerste voorbeeld zou nieuws zijn omdat Sar een bekende Nederlander is.
Het tweede voorbeeld is van een hele andere orde dan Promes steekt mens neer.

Serieus, laat nieuwsselectie, waarheidsvinding en redactie over aan professionals van bijvoorbeeld de NOS. Jij bent geen expert!
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Nee, ik ben zeker geen expert. Maar ik mag toch hopen dat het duidelijk is dat ik bovenstaande cynisch bedoelde.

Verder heb ik enorm mijn twijfels over de "waarheidsvinding" van een aantal professionele journalisten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik zie het alleen maar als positief dat Ajax zulke activiteiten organiseert, als je ziet dat Rico Verhoeven onderlaatst ook voor €70.000,- opgelicht werd. Met het intreden van het internet/social media neemt criminaliteit, beroving, oplichting exponentieel toe. Iedereen krijgt er weleens mee te maken.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik dacht dat Calimero-Dorp in Brabant lag , maar het blijkt de Hoofdstad van Nederland te zijn ..
Als je geschoren wordt moet je stilzitten…!
+1/-4

 
2 jaar geleden
Er is helemaal geen reden om dit te melden behalve stemmingmakerij, waar het uiteraard om te doen is. Ajax heeft 0,0 te maken gehad met de activiteiten van Promes en heeft daar ook 0,0 aan kunnen doen. Wat heeft het dan voor zin om te melden dat Ajax 'geweten zou moeten hebben dat er iets speelde'?
+4/-1

 
2 jaar geleden
Geen reden? Echt wel.
0,0? Wat dacht je van 50,0?
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Beweer je nu dat Ajax er 50% verantwoordelijk voor is dat Promes met een mes in zijn hand zijn neef heeft bedreigd?
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson