Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'Het goede van deze ploeg is dat men het er niet bij laat zitten'

11 maart 2022 23:17

Trainer Erik ten Hag reageerde eerder met zijn staf euforisch op de winnende goal van Ryan Gravenberch maar was na afloop weer de rust zelve. "We hebben de wedstrijd totaal in de grip", analyseert hij, "Net als vorige week. Je zou zeggen een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen maar dat hebben wij dus wel gedaan. De klasse van de ploeg is wél: ze laten het er niet bij zitten, je ziet een reactie. Er was al een grote kans voor Brobbey, dat had al de winnende treffer kunnen zijn. Daarna een geweldige goal van Gravenberch die ik overigens fantastisch vond spelen. Ik denk zijn beste wedstrijd van het seizoen."

Wat ging er dan fout, wil de verslaggever weten. "Die vraag hoef jij niet te stellen, dat heeft iedereen kunnen zien. We winnen bijna alles vanaf januari en vaak ook met goed voetbal. Vandaag ook weer maar dan worden er fouten gemaakt, vaak individuele fouten, en valt de 2-1. Dat gebeurde vorige week, vandaag exact hetzelfde verhaal. Puur een individuele fout. We zitten in zo'n fase en moeten dat snel gaan keren want anders gaan we een keer schade oplopen. En dat willen we voorkomen natuurlijk."

Naar dinsdag toe lijkt Ajax er fysiek toch weer redelijk op te staan. "Ik denk vrij goed. Blij dat ik Brobbey speeltijd kon geven, Timber speeltijd kon geven. Dat was ook even noodzakelijk denk ik. Nous heeft een uur kunnen spelen, wat dat aangaat staan we er naar dinsdag toe vrij goed op."

Hoewel Gravenberch dus goed speelde op de plek van Alvarez lijkt het erop dat Ten Hag vindt de Mexicaan dinsdag hard nodig te hebben. "In zo'n wedstrijd heb je dat gif en positioneel vermogen van hem wel nodig."




Tags

hag gravenberch brobbey aangaat alvarez euforisch ezel nous positioneel steen stoot timber zelve

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afwijzing balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea conceicao derk dest elsimao engeland excelsior gaaei gisterenavond hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes lucht mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht