Transparent
Inloggen
Sluiten

Dinsdag Champions League, maar eerst afrekenen met Cambuur

10 maart 2022 14:32

Dinsdagavond wacht voor Ajax de return tegen Benfica. Eerst zal er echter op vrijdag afgerekend moeten worden met Cambuur. Op het kunstgras in Leeuwarden moet de ploeg van Erik ten Hag de eerste plek in de Eredivisie zien vast te houden. De promovendus kent een uitstekend seizoen en staat in de competitie op een achtste plaats. Die plek zou aan het eind van het seizoen recht geven op een ticket voor de play-offs om Europees voetbal nu Ajax en PSV in de bekerfinale staan.

Ajax speelde nog niet vaak in Leeuwarden tegen Cambuur. De wedstrijd van vrijdag zal pas de achtste keer worden in competitieverband. De voorgaande ontmoetingen werden zes keer gewonnen en één keer bleek Cambuur te sterk. 0-3 is de grootste zege ooit en dat lukte in de seizoenen 1993/1994 en 1999/2000. Eerder dit seizoen werd in de Johan Cruijff ArenA gezorgd voor een voetbalshow en bleek Ajax met 9-0 veel te sterk.

De selectie van Cambuur kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Calvin Mac-Intosch, Jasper ter Heide en Tom Boere speelden allemaal in de jeugdopleiding van Ajax.




Tags

cambuur arena bekerfinale benfica boere eredivisie hag heide intosch promovendus tom voetbalshow

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal