Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel van zondag mag voor Ajax geen enkel probleem vormen

5 maart 2022 00:22

Zondagmiddag gaat voor Ajax de competitie weer verder in eigen huis tegen RKC. De Waalwijkers kennen een moeizaam seizoen en strijden vol tegen degradatie. RKC staat bij het ingaan van de huidige speelronde op een veertiende plaats in de Eredivisie.

Ook de historie zal Ajax veel vertrouwen bieden, aangezien de voorgaande 24 competitieduels in Amsterdam tegen RKC 20 keer in winst werden omgezet. Uiteindelijk kende het duel 3 keer geen winnaar en wist RKC slechts 1 keer te winnen. De grootste zege is 6-1 en dat lukte in de seizoenen 2002/2003 en 2020/2021. Eerder dit seizoen werd in Waalwijk al overtuigend met 0-5 gewonnen.

Aan de kant van RKC spelen twee spelers met een verleden bij Ajax. Doelman Issam El Maach speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax. Hij kwam echter niet tot het eerste elftal. Dat lukte Vurnon Anita wel. Hij speelde 152 officiële wedstrijden in het rood-wit van Ajax.




Tags

rkc anita competitieduels degradatie eredivisie historie issam maach vurnon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal