Transparent
Inloggen
Sluiten

Erik ten Hag: 'We hebben de boel totaal gedomineerd'

3 maart 2022 22:55

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich na afloop tevreden over de prestatie van zijn team. "Ik denk dat we uitstekend hebben gespeeld, dat is duidelijk. We hebben de boel totaal gedomineerd", zegt hij beslist, "Vooral in de eerste helft was ik zeer tevreden over het eerste half uur, onze speelwijze, het plan dat we uitvoerden, de kwaliteit die we brachten en de mooie goal die we maakten."

Waar lag het aan dat AZ er niet aan te pas kwam? "Goed pressen, vast aan de bal zijn, AZ aan het lopen krijgen en goede goal maken. Ik was over veel facetten tevreden."

Over de vele opstootjes: "Ik heb in de rust gezegd dat we moesten leren van Benfica, dat we niet mee moesten gaan in de emoties. Dat hebben ze daarna goed opgepakt, zijn onverstoorbaar gebleven. Nee, ik vond niet dat mijn Latino's daarin te ver gingen, ze toonden positieve agressie. Vond ze erg goed spelen."

Over de vermeende schwalbe van Martinez: "Ik zag het voor mijn neus gebeuren, daar was echt wel wat aan de hand."

Er waren toch ook wat minpuntjes. "Als ik iets moet noemen is dat we na de pauze de counters niet goed uitspeelden. Bijvoorbeeld Berghuis genoot veel vrijheid maar we maakten daar geen gebruik van terwijl hij een steekbal in huis heeft en een goal kan maken. Dat moet beter. Antony had weer ongelooflijke dreiging vandaag maar moet meer rendement brengen. Aan de ene kant was ik zeer tevreden over hem maar die tierlantijnen moet achterwege blijven."




Tags

gedomineerd hag agressie antony benfica berghuis counters dreiging facetten martinez minpuntjes onverstoorbaar opstootjes pauze pressen schwalbe tierlantijnen uitspeelden uitvoerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht