Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax en de late goals tegen kleintjes waarvan je weet dat die nooit vallen….

27 februari 2022 19:04
Foto: Pro Shots

Ajax en de late goals tegen kleintjes waarvan je weet dat die nooit vallen….; image source: Pro Shots

Ajax blameerde zichzelf zondagmiddag door met 2-1 te verliezen bij Go Ahead Eagles. Ok, dat de Amsterdammers halverwege met 2-0 achterstonden was weinig minder dan een godswonder (twee lucky goals voor de gastheren) maar dat men daarna na rust weinig meer creëerde was een teken aan de wand. Steven Berghuis zorgde na een uur voor hoop (2-1) maar daarna verzandde de formatie van trainer Erik ten Hag in fantasieloos gepruts. De voorsprong op achtervolger PSV (dat uiteraard opnieuw wél een achterstand repareerde) liep daarmee terug tot twee hele puntjes.
Ajax trad in een sfeervol Deventer aan zonder Jurriën Timber, Noussair Mazraoui en doelman Remco Pasveer. Omdat ook Jay Gorter niet kon spelen keerde ‘dissident’ André Onana weer terug onder de lat. Mazraoui werd vervangen door Devyne Rensch terwijl Perr Schuurs de positie van Timber mocht overnemen. Ryan Gravenberch was naar de bank verwezen ten faveure van Davy Klaassen.
Ajax begon goed en had binnen een paar minuten kunnen leiden maar Davy Klaassen kopte vanaf drie meter tegen de lat. Toch waren de bezoekers, zoals verwacht tegen een erg defensief Go Ahead, erg dominant. Een poging van Sébastien Haller werd met veel fortuin verdedigd maar eigenlijk was het wachten op de 0-1. De goal viel echter aan de andere kant. Tijdens een ongevaarlijke situatie schoot Inigo Cordoba op doel maar diens schot werd door Daley Blind aangeraakt waarna Onana kansloos werd omdat de bal met een rare boog over hem heen tegen het net verdween: 1-0. Erg onfortuinlijk voor de bezoekers die echter nog lang hadden om te repareren.
Het begon echter steeds moeizamer te lopen en de gastheren roken bloed. Men trok een cordon op voor de eigen doelman Noppert. Door tijdrekken van Go Ahead werden er drie minuten bijgetrokken en die werden juist Ajax fataal. Na een breedtepass vanaf links wilde middenvelder Luuk Brouwers uithalen maar hij raakte de bal helemaal verkeerd waarmee hij echter wel onbedoeld medespeler Philippe Rommens alleen voor de doelman zette: 2-0.
De Adelaarshorst stond daarmee op zijn kop en de wedstrijd feitelijk ook. Ajax moest gaan repareren en heeft op dat gebied een zeer matige reparatie. Terugkomen van een achterstand lukt de Amsterdammers in de Eredivisie eigenlijk al jaren niet meer. Na ruim een uur kon Steven Berghuis echter van dichtbij binnenkoppen toen een bal wat gelukkig zijn richting op kwam: 2-1. Ajax had dus nog tijd zat en het was teleurstellend om te zien wat men daar vervolgens mee deed. Natuurlijk kwamen er nog wat kansen, misschien was wel de grootste voor invaller Danilo, maar over het algemeen kwam er veel te weinig druk. Het grote gebrek kwam weer aan het licht. Er was geen overtuiging om de zaken recht te zetten, de grootste reden waarom een PSV nog steeds niet op onoverbrugbare achterstand is gezet. De goal waarvan menig Ajacied diep in zijn hart wist dat deze niet zou vallen, laat staan nog twee, viel deze keer ook wederom niet. Het bleef 2-1 waardoor Ajax met het schaamrood op de kaken terug naar Amsterdam kon. Wat een afgang.




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis gastheren kleintjes mazraoui onana repareren timber aangeraakt achterstonden achtervolger bijgetrokken binnenkoppen blameerde blind bloed breedtepass brouwers cordoba cordon creeerde danilo deventer dissident dominant eagles eredivisie fantasieloos fataal fortuin gepruts godswonder gorter gravenberch hag haller inigo jay kaken lucky medespeler menig moeizamer noppert onbedoeld onfortuinlijk ongevaarlijke onoverbrugbare pasveer philippe poging remco rensch reparatie repareerde roken rommens schaamrood schuurs sebastien sfeervol uithalen verdedigd verzandde wand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.246 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom banel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze ramaj rensch rulli sanchez setford sevic sosa steijn sutalo tahirovic transferbeleid wijndal