Transparent
Inloggen
Sluiten

Verklaring Ajax: 'Tekengeld van Marc Overmars dient volledig terugbetaald te worden'

25 februari 2022 17:59 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Verklaring Ajax: "Tekengeld van Marc Overmars dient volledig terugbetaald te worden"; image source: Pro Shots

Via de officiële website is Ajax uitgebreid ingegaan op het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars en de reden waarom besloten werd de contractverlenging tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders door te laten gaan. De Raad van Commissarissen wil daarbij benadrukken dat Overmars zelf heeft besloten om op te stappen en dat het volledige tekengeld van € 1,25 miljoen terugbetaald dient te worden.

Op woensdag 26 januari heeft een medewerker algemeen directeur Edwin van der Sar geïnformeerd over signalen dat er mogelijk sprake was van grensoverschrijdend gedrag van Overmars. Een dag later heeft Van der Sar vervolgens de voorzitter van de RvC geïnformeerd en op die dag is ook direct een externe onafhankelijke deskundige ingeschakeld.

Omdat er op dat moment slechts sprake was van een enkel signaal zonder dat er feiten, namen en data bekend waren en de aard en ernst dan ook nog niet duidelijk was, werd besloten om de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders een dag later door te laten gaan. Overwogen is om deze uit te stellen, maar daarvoor was er op dat moment te weinig informatie bekend en dat zou bovendien mogelijk tot veel onrust en vragen hebben gezorgd, die op dat moment niet te beantwoorden waren.

Na enkele dagen van extern onderzoek en meerdere gesprekken kreeg de club een juist beeld van de aard en de omvang van het grensoverschrijdend gedrag. De club meldt daarbij dat het voor de vrouwen die hiermee te maken hebben gehad zeer ingrijpend is en goede nazorg daarbij van groot belang is. Ajax heeft dit inmiddels in gang gezet en gaat ook stappen zetten om te zorgen voor een veiliger sport- en werkklimaat. De club wordt hierbij bijgestaan door een extern specialiseerd bureau en dat is inmiddels al een onderzoek gestart.

Meer op Ajax.nl




Tags

overmars tekengeld terugbetaald grensoverschrijdend sar beantwoorden deskundige medewerker nazorg omvang rvc specialiseerd veiliger werkklimaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als Marc terug moet betalen. Dan moet Onana ook vanaf zijn schorsing doping ook alles laten terug betalen
+2/-0

2 jaar geleden
Terugbetalen tot de laatste inches!
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht