Transparent
Inloggen
Sluiten

'Oorlog in Oekraïne heeft mogelijk ook financiële gevolgen voor Ajax'

25 februari 2022 17:50 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

"Oorlog in Oekraïne heeft mogelijk ook financiële gevolgen voor Ajax"; image source: Pro Shots

In de presentatie van de halfjaarcijfers meldt Ajax dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne mogelijk ook financiële gevolgen voor de club kan hebben. Ajax heeft namelijk in totaal nog recht op een bedrag van € 19,4 miljoen van de transfers van Quincy Promes, Lassina Traoré en David Neres. Voor € 15,1 miljoen heeft de club bankgaranties verstrekt door een bank uit Oekraïne, terwijl de rest is afgegeven door een derde partij uit Rusland.

Op dit moment is nog niet in te schatten wat de impact van deze oorlog heeft op een eventueel kredietrisico.
Tags

oekraine oorlog rusland afgegeven bankgaranties halfjaarcijfers kredietrisico neres promes schatten traore

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Sensatie zoeken??? Om de paar maanden krijgen we ook bericht dat Barca Frenkie de Jong nog moet afbetalen terwijl dit volgens Lenderink al in 2019 via een factoringmaatschappij is gebeurd. Ajax heeft in het verleden haar lesje geleerd met de transfer van Chivu. Trouwens je gelooft toch niet dat ze in Rusland en de Oekraine geen 19 miljoen kunnen ophoesten.
+3/-2

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Ze kunnen het vast wel ophoesten. Maar als straks Rusland volledig in isolatie is qua betalingsverkeer gaan ze het geld heus niet in een zak naar Amsterdam brengen. Ajax pist wat transfers betreft dit seizoen behoorlijk naast de pot met Promes, Neres, Onana, Mazraoui en straks Gravenberch. Nog een paar van die zeperds en we zijn over een paar jaar financieel weer in zwaar weer.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Als je via een factoringmaatschappij zaken doet dan heb je niks met Russisch betalingsverkeer te maken. Factoring is bedacht om risicovolle transacties te dekken en Ajax maakt hier gebruik van.
+1/-1

 
En daarom meldt Ajax zelf natuurlijk dat dit gevolgen voor de club kan hebben :denk
+6/-0

2 jaar geleden
Naar die poen kan je voorloppig fluiten. Sowieso raar, je koopt wat betaal lekker gelijk.
+1/-0

2 jaar geleden
Dus…. Nooit meer op afbetaling verkopen!!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson