Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax presenteert halfjaarcijfers, operationeel resultaat van ruim 20 miljoen euro

25 februari 2022 17:45 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax presenteert halfjaarcijfers, operationeel resultaat van ruim 20 miljoen euro; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax de halfjaar cijfers van het huidige boekjaar gepresenteerd. De club heeft een operationeel resultaat behaald van € 20,2 miljoen en een netto winst van € 2,5 miljoen. De verwacht is echter wel dat door de impact van de voortdurende coronacrisis zowel het operationele resultaat als het resultaat na de belastingen over het hele seizoen negatief zal zijn.

De netto omzet van Ajax bedraagt € 117,2 miljoen en dat is een stijging van € 38,5 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt door een hogere voetbalomzet en inkomsten uit de merchandising. De voetbalomzet is gegroeid met € 29,6 miljoen als gevolg van de sportieve prestaties in de Champions League en het feit dat vorig seizoen nagenoeg alle wedstrijden zonder publiek gespeeld moesten worden.

De kosten van Ajax zijn met € 17 miljoen gestegen naar € 97 miljoen. Dit komt voornamelijk door een stijging in de salariskosten, wedstrijd gerelateerde kosten, inkoopkosten van de merchandise en de netto schadevergoeding van de schikking met de familie van Abdelhak Nouri.

De inkomsten uit transfers van spelers is € 14,7 miljoen. Dit zijn de transfers van Noa Lang (Club Brugge), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC) en Kjell Scherpen (Brighton & Hove Albion).

Meer op Ajax.nl
Tags

netto operationeel halfjaarcijfers voetbalomzet albion belastingen boekjaar brighton brugge coronacrisis ekkelenkamp halfjaar hertha hove inkoopkosten merchandise merchandising nouri salariskosten schadevergoeding scherpen schikking

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Goeie laatste truuk van Overmars als hij Kjell Scherpen aan zowel Hertha BSC als Brighton heeft verkocht!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal