Transparent
Inloggen
Sluiten

Jan Vertonghen: 'Qua spel was Ajax beter maar wij hebben goed gebruik gemaakt van onze kwaliteiten'

23 februari 2022 23:54

Oud-Ajacied Jan Vertonghen was betrokken bij zowel de 1-1 als 1-2. "Ik zag niemand voor de goal en besloot zo hard mogelijk voor te geven. Je weet dan als er een deflectie komt dat het een doelpunt kan zijn, dat gebeurde", zegt hij over zijn goede rol in aanvallend opzicht.

De Belg analyseerde vervolgens rustig door: "In de eerste helft komen we goed weg en ik denk dat wij daarna de beste kansen hadden. Qua spel was Ajax wel de betere denk ik, het kon op een gegeven moment twee kanten opvallen. Ik vond Ajax ook vandaag soms erg goed spelen. Als je ziet hoe ze de ruimtes vinden en rustig blijven in de opbouw: dat is grote klasse."

Over zijn eigen team niets dan lof vandaag. "We hebben goed gebruik gemaakt van onze kwaliteiten. Die zijn dat we gebruik maken van de ruimtes als de tegenstander de bal verliest. In Amsterdam gaan we misschien nog wel meer ruimte krijgen, we zullen zien."




Tags

vertonghen analyseerde deflectie opbouw opvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek onwerkelijk pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja wereldtopper