Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax maakte begin deze week melding van grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars'

22 februari 2022 14:43 - VI Vandaag
Foto: Pro Shots

"Ajax maakte begin deze week melding van grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars"; image source: Pro Shots

Ajax heeft begin deze week bij het Instituut Sportrechtspraak melding gemaakt van het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. Dat heeft directeur Henk van Aller van het ISR bevestigd tegenover VI Vandaag. Een aanklager gaat nu eerst onderzoeken of het ISR de juiste partij is om de zaak te behandelen.

Van Aller legt uit dat het begint met een oriënterend onderzoek. "Wat hebben we qua melding?", zo geeft hij aan. "De aanklager bekijkt of degene die beschuldigd wordt zich wel aan de strafrechtelijke regels heeft gehouden. Daarna kijkt de aanklager of de melding een overtreding van het tuchtrecht betreft."

Hoe lang het onderzoek gaat duren, kan hij niet zeggen. "Als alles op een presenteerblaadje wordt aangereikt, zoals ook de gegevens van de mensen die betrokken zijn bij deze melding, kan dat heel snel gaan", zegt hij daarover. "Als het veel uitzoekwerk is, duurt het langer. Voorop staat een zorgvuldige en objectieve benadering."

Over de melding van Ajax kan Van Aller inhoudelijk niets zeggen. In de tuchtregelementen van het ISR zijn opgenomen dat er mogelijke straffen uitgedeeld kunnen worden die uiteenlopen van een berisping tot een royement als lid van een sportbond.

Meer op VI Vandaag
Tags

aanklager grensoverschrijdend overmars aangereikt behandelen berisping beschuldigd instituut orienterend presenteerblaadje royement sportbond sportrechtspraak tuchtrecht tuchtregelementen uiteenlopen uitzoekwerk zorgvuldige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Laten we voorop stellen dat het niet echt normaal is wat Marc Overmars heeft gedaan en het is ook vervelend voor de slachtoffers. Waarom kan hij niet gewoon aanblijven zo verschrikkelijk is het toch ook weer niet zeker als de grootste politiek partij van Nederland een veroordeeld lid van de Hofstadgroep als adviseur in hun gelederen opneemt. Kortom stom en erg onrespectvol wat hij heeft gedaan maar iedereen verdient een tweede kans dus Marc ook!! Gewoon even wachten een paar maandjes en dan gewoon weer bij Ajax aan het werk Marc!!
+10/-0

2 jaar geleden
Ben het met u eens. Of anders Arnesen halen en keje molennaar in plaats v d Sar
+2/-0

2 jaar geleden
Overmars heeft zich als een stiekeme geile puber gepresenteerd aan de wereld.
Vanaf nu is hij gebrandmerkt.
Zijn de "slachtoffers" ook gebrandmerkt door hem ?
+1/-2


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei hato jim jong kaplan kiki mislintat oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson