Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement Ajax: 'Geconcludeerd op basis van onderzoek dat er sprake was van privékwestie'

21 februari 2022 22:24 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Statement Ajax: "Geconcludeerd op basis van onderzoek dat er sprake was van privékwestie"; image source: Pro Shots

Ajax heeft via een statement gereageerd op het artikel van het NRC, zo valt te lezen op VI.nl. De club bevestigd dat er in oktober 2020 een anonieme klacht was gekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker en hierop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht.

Het Instituut Sportrechtspraak seponeerde zaak omdat het bepaalde dat de relatie tussen de melder en werknemer van Ajax was ontstaan buiten de sport en daarom moest worden aangemerkt als privéaangelegenheid. De andere instantie was een onderzoeksbureau, maar het onderzoek en het rapport resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. In mei 2021 concludeerde de club dan ook dat er sprake was van een privékwestie en heeft het vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren.

De club is daarbij van mening dat er vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging.

Meer op VI.nl




Tags

privekwestie statement aangemerkt concludeerde gegrondverklaring grensoverschrijdend instituut medewerker melder nrc ondernomen onderzoeksbureau opvolging priveaangelegenheid rapport resulteerden seponeerde sportrechtspraak werknemer zorgvuldige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Prima statement. Ajax heeft wederom correct gehandeld. Meerdere partijen hebben de klacht uit 2020 niet ontvankelijk verklaard. Dus wat is precies de nieuwswaarde? Voelt een beetje als krampachtig zoeken naar voorbeelden om het gelijk te halen m.b.t. de eerder gepubliceerde beschuldigingen.
+8/-0

2 jaar geleden
Smerige hetze aan het worden van dat krantje. Wat een goedkope journalistiek.
+11/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja haha. Ik proefde al vrij snel dat heel dit gedoe, al een dag of tien terug, een soort van lachwekkende gerichte aanval op Ajax is.

Begint genant te worden.

Overigens praat ik daarmee Overmars niet goed maar zou weleens willen weten hoe hij tot zijn daad / daden is gekomen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Je verwacht andere onderwerpen van het NRC Handelsblad.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Dit doet me denken aan het mediaoffensief tegen Cruijff ten tijde van de 'fluwelen revolutie'. Je gaat je afvragen wie hier belang bij heeft, en of dat niet toevallig gedeeltelijk dezelfde figuren zijn...
+5/-0

2 jaar geleden
In het laatste AJAX jaarverslag staat : “Ajacieden hebben een voorbeeldfunctie. Ajacieden hebben respect voor henzelf , de ander en hun omgeving “ .!
Dit onderschrijf ik volkomen ; wie dat niet onderschrijft kan beter lid of fan worden van een club als ADO…!
+2/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos