Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook Winston Bogarde maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag'

21 februari 2022 21:11 - NRC.nl
Foto: Pro Shots

"Ook Winston Bogarde maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag"; image source: Pro Shots

Het NRC komt nu met een uitgebreid artikel dat er binnen Ajax al eerder sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Eind 2020 liet de club een klacht over Winston Bogarde onderzoeken door een extern bureau en die kwam tot de conclusie dat de assistent-trainer actief had bijgedragen aan een voor klaagster destructief uitgepakt interactiepatroon. Volgens een psycholoog heeft de vrouw daarvan ernstige psychische schade ondervonden. Ajax concludeerde destijds dat het ging om een privékwestie.

De vrouw stuurde in oktober 2020 een schriftelijke klacht over zwaar grensoverschrijdend gedrag van een medewerker van Ajax tussen augustus 2019 en september 2020 aan commercieel directeur Menno Geelen. Ze noemde hierbij nog geen naam. Na overleg tussen de advocaat van de vrouw en Ajax werd eind 2020 in opdracht van de club een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld. Het bureau kreeg de taak om te kijken naar het gedrag van de medewerker en advies te geven over eventuele sancties. De onderzoekers konden echter geen antwoord geven in hoeverre het gedrag werkgerelateerd was. De directie van Ajax besloot daarom om het als privézaak aan te merken.

Uit onderzoek kwam naar voren dat Bogarde ook tijdens werktijd contact had met de vrouw, maar Ajax heeft in een reactie aan het NRC laten weten dat deze berichten met wederzijde instemming waren van de vrouw en deze contacten dan ook niet vallen onder het ongewenste gedrag waarover de vrouw een klacht heeft ingediend. De clubleiding zou meerdere keren indringend hebben gesproken met de assistent van Erik ten Hag, maar wil uit privacy-overwegingen niet zeggen of er ook maatregelen zijn genomen. Bogarde wilde net zoals de vrouw zelf niet reageren tegenover het NRC.

Meer op NRC.nl
Tags

bogarde grensoverschrijdend nrc winston medewerker advocaat bijgedragen concludeerde destructief geelen hag indringend instemming interactiepatroon klaagster ondervonden onderzoekers onderzoeksbureau privacy privekwestie privezaak psychische psycholoog sancties schriftelijke wederzijde werkgerelateerd werktijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

1 jaar geleden
Wederzijds goedkeuren, prive sfeer, 2020 las ik. Rioolkrant NRC doet er werkelijk alles aan om Ajax proberen te slopen.
Als een journalist het NRC onder de loep neemt vinden ze ook wat 100%
+10/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het volledige statement van Ajax

Vanavond is een artikel gepubliceerd over vermeend grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker.

Het klopt dat op 1 oktober 2020 bij Ajax een anonieme klacht is binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van een Ajax-medewerker. Daarop heeft Ajax direct actie ondernomen. De melding is door twee externe instanties onafhankelijk onderzocht. De eerste instantie, het Instituut Sportrechtspraak (ISR), heeft de zaak geseponeerd. Daarbij heeft het ISR bepaald dat de relatie tussen de melder en de werknemer van Ajax is ontstaan buiten de sport en moet worden aangemerkt als een privéaangelegenheid. De andere instantie is een onderzoeksbureau dat Ajax na de uitspraak van het ISR gevraagd heeft de klacht onafhankelijk te onderzoeken. Dit na overleg met en instemming van zowel de melder als de medewerker.

Het onderzoek en het rapport van deze tweede instantie resulteerden niet in een gegrondverklaring van de klacht. Op basis van het rapport heeft Ajax (mei 2021) geconcludeerd dat deze zaak dient te worden aangemerkt als een privékwestie en ook vastgesteld dat er geen verdere acties noodzakelijk waren vanuit het werkgeverschap van Ajax.

Ajax is van mening dat vanaf de eerste melding is gezorgd voor een zorgvuldige opvolging.
+4/-0

1 jaar geleden
In hoeverre kan Ajax de NRC beschuldigen van smaad en laster of iets dergelijks?
En/of aanklagen voor gederfde inkomsten door hun suggestieve berichtgeving?

Mijn handen jeuken om daar energie in te steken!
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Is een privé kwestie, niets aan de hand.
Begin echt op een hetze te lijken van de Nieuwe Rotterdamse Courant.
Dat ze dit precies nu naar buiten brengen 2 dagen voor de ultra belangrijke wedstrijd tegen Benfica waar Ajax net in Lissabon is aangekomen is echt geen toeval.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Flutstuk ook. Ze weten eigenlijk niks.
+5/-0

1 jaar geleden
NRC weg ermee!!!
+4/-0

1 jaar geleden
"Ook de KNVB, het Instituut Sportrechtspraak, sportkoepel NOC-NSF, Centrum Veilige Sport Nederland en Bureau Clara Wichmann zijn op de hoogte van de zaak. De vrouw die de klacht indiende bij Ajax, deed ook (anoniem) haar beklag bij deze instanties, blijkt uit documenten die in bezit zijn van NRC." Ze heeft geklaagd bij KNVB, het Instituut Sportrechtspraak, sportkoepel NOC-NSF, Centrum Veilige Sport Nederland, Bureau Clara Wichmann én Ajax...?

"Nadat de vrouw een klacht bij Ajax had ingediend, schreef zij ook het Instituut Sportrechtspraak (ISR) aan. Dat verklaarde haar klacht na een vooronderzoek niet-ontvankelijk, omdat er geen verband zou bestaan tussen de melding en de sport. De vrouw ging hiertegen, tevergeefs, in beroep."
+4/-0

1 jaar geleden
Ik tik hier zojuist de 'NOS-app' aan ...
Bogarde en Nouri domineren de 'schreeuwende koppen' bovenaan!

Geweldig om te zien dat we belangrijker zijn dan het wereldnieuws, een 3de wereldoorlog, en miljoenen mensen geïnteresseerd zijn in het wel en wee van onze club!
+8/-0

1 jaar geleden
NRC morgen: 'Ton Harmsen ging vreemd in 1984.'
De toenmalige Ajax - voorzitter had een affaire met een niet nader te noemen vrouw die weliswaar niets met de voetbalclub had te maken maar wel in een gekke bui de bestuurskamer binnenrende. Dit allemaal onder het roepen van leuzen als 'Waar zit die geilaard? Waar is hij?'

Arno Vermeulen gaat de volgende uitzending van Studio Voetbal volledig aan deze affaire wijden.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
NRC morgen: 'Ton Harmsen ging vreemd in 1984.'

Dat was Cruijff die vreemd ging!
En niet met een vrouw.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat denk je destijds van Maarten Oldenhoff en Nicole Adriaanse....? Grensoverschijdend gedrag van een Rotterdamse dametje richting onze directeur?

Nou nou....laat ze daar van die Rotterdamse courant induiken.....Misschien wel stiekem stoute fotootjes gemaakt onder het kopieerapparaat (jaren'90).

Je weet maar nooit. Hey NRC, gratis tip.

Overigens is Leo Beenhakker toendertijd niet weggegaan bij Ajax omdat hij iets had met een medewerkster op kantoor? (in zijn tijd als TD 2000-2002)
+2/-0

1 jaar geleden
Zoeken zoeken zoeken zoeken zoeken
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Laten we eerlijk zijn, Bogarde is in alle opzichten ook wel een engerd. Desalniettemin kun je niet iedereen wegsturen die ooit een fout heeft gemaakt op dating-gebied. Wie houden we dan over? Zit ik alleen in het stadion.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.342 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

administratie amerika bevolking binnenvallen blind danny donbass elsimao heitinga janoekovitsj kiev kremlin krim macmanus medvedchuk militaire mislintat navo oekraiense oekraine oorlog poetin presidentiele putin rusland russen rvc shogun westen zelenski