Transparent
Inloggen
Sluiten

Benfica lijkt de ideale tegenstander op het ideale moment

21 februari 2022 16:43

Woensdagavond gaat Ajax weer verder in de Champions League en treft daarin Benfica. De Portugezen lijken op het perfecte moment getroffen te worden, aangezien het crisis is in Lissabon. Trainer Jorge Jesus werd inmiddels al ontslagen nadat hij in aanvaring was gekomen met aanvoerder Pizzi, die zelf inmiddels ook al vertrokken is. De Portugese titel is al uit zicht en ook interim-trainer Nélson Veríssimo lijkt te moeten vertrekken. Daar kwam een week geleden nog het bericht overheen dat Benfica wordt verdacht van omkoping van een scheidsrechter en riskeert daarmee terugzetting naar het tweede niveau.

Ajax speelde in Europees verband al drie keer eerder in Lissabon tegen Benfica en verloor nog nooit. In het seizoen 1968/1969 werd met 1-3 gewonnen, terwijl in de seizoenen 1971/1972 en 2018/2019 met respectievelijk 0-0 en 1-1 gelijk werd gespeeld. Ajax werd bovendien nog nooit uitgeschakeld door de Portugezen.

Eerder dit seizoen waren de Portugezen in de voorrondes van de Champions League nog wel te sterk voor PSV. Na een 2-1 zege in Lissabon wisten ze in Eindhoven met 0-0 gelijk te spelen terwijl er een uur met tien man gespeeld werd. Benfica ging daardoor naar de groepsfase van de Champions League en eindigde in een groep met Bayern München, Barcelona en Dynamo Kiev op een tweede plaats.

De selectie van Benfica kent voor Ajax een heel bekende speler, aangezien Jan Vertonghen daar in het hart van de verdediging staat. De Belg speelde in de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 220 officiële duels in het eerste elftal. In Amsterdam wist hij twee keer landskampioen te worden en won hij eenmaal de KNVB Beker. Ook werd hij in 2012 verkozen tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie.




Tags

benfica lissabon aanvaring barcelona bayern dynamo eredivisie jorge kiev knvb nelson omkoping pizzi terugzetting titel verdacht verissimo vertonghen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht