Transparent
Inloggen
Sluiten

Jurriën Timber bezorgt slordig Ajax winst in Tilburg

19 februari 2022 20:39
Foto: Pro Shots

Jurriën Timber bezorgt slordig Ajax winst in Tilburg; image source: Pro Shots

Ajax heeft zaterdag weten te winnen van Willem II. In een kletsnat Tilburg speelde de ploeg een zwakke wedstrijd, maar door een treffer van Jurriën Timber werd wel met 0-1 gewonnen. Een treffer van Dusan Tadic werd aan het begin van de tweede helft nog afgekeurd door de VAR.

Al snel werd duidelijk dat het in Tilburg een zeer moeizame wedstrijd zou gaan worden. Willem II hield de boel erg gesloten, Ajax was zelf slordig en door de weersomstandigheden werd het alleen maar nog lastiger om te kunnen voetballen. Ajax was veelvuldig aan de bal en kreeg ook enkele mogelijkheden, maar voor rust vielen er geen doelpunten.

Snel in de tweede helft was het dan toch raak. Een voorzet van Daley Blind leek niet goed te zijn, maar via Davy Klaassen kwam de bal bij Dusan Tadic en de aanvoerder schoot de bal op knappe wijze in de verre hoek. Door tussenkomst van de VAR werd die treffer echter afgekeurd, omdat Antony aan het begin van de aanval buitenspel had gestaan.

Ajax leek echter wel wakker geschud te zijn en voerde het tempo flink op. Klaassen kreeg een grote kans, maar wist de bal niet in het doel te krijgen. Erik ten Hag wisselde bovendien aanvallend door met Danilo een extra spits binnen de lijnen te brengen.

Daarmate de tijd verstreek leek de ploeg toch te moeten vrezen voor puntverlies, maar daar dacht Jurriën Timber tien minuten voor tijd anders over. Antony gaf de bal voor en de verdediger gooide zijn lichaam erin, zodat hij daarmee voor de bevrijdende 0-1 zorgde. Omdat hij met zijn knie vervolgens hard de doelpaal raakte, moest hij direct gewisseld worden.

Willem II moest nu aanzetten en werd via een kopbal nog gevaarlijk, terwijl Ajax ook enkele goede kansen onbenut liet. Het veranderde echter niets af aan het feit dat ook in Tilburg werd gewonnen en Ajax daardoor komende week met een goed gevoel richting Lissabon kan afreizen.




Tags

tilburg timber antony bezorgt tadic var bevrijdende blind daarmate danilo doelpaal geschud gooide hag kletsnat lissabon onbenut verstreek wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal