Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijd van zaterdag goede opwarmer voor de Champions League

18 februari 2022 10:58

Woensdag gaat Ajax weer verder in de Champions League, maar eerst zal er zaterdagavond nog in de competitie gespeeld worden. In Tilburg is Willem II dan de tegenstanders. De Brabanders kennen een zeer moeizaam seizoen. Vorig jaar wist het op de laatste speeldag de play-offs voor promotie/degradatie te ontlopen, maar ook dit seizoen strijden ze vol tegen degradatie. In de laatste 15 competitieduels wist het slechts 1 duel te winnen.

Ajax speelde voor de Eredivisie 44 keer eerder in Tilburg en kan daarin uitstekende cijfers overleggen. Tot nu toe werden er namelijk 34 edities gewonnen. Het duel kende 3 keer geen winnaar, terwijl 7 keer Willem II te sterk bleek. In het seizoen 1981/1982 werd met 1-7 de grootste overwinning geboekt.

De selectie van Willem II kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Zo speelden Leeroy Owusu en Ché Nunnely in de jeugdopleiding. Hoofdtrainer Fred Grim heeft daarnaast een verleden bij Ajax als zowel speler en als jeugdtrainer.




Tags

degradatie opwarmer tilburg che competitieduels eredivisie grim leeroy nunnely ontlopen owusu promotie speeldag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht