Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax kan flink profiteren van nieuwe opzet Champions League'

15 februari 2022 16:18 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax kan flink profiteren van nieuwe opzet Champions League"; image source: Pro Shots

De European Club Association heeft vorige week alle aangesloten clubs geïnformeerd over de geschatte inkomsten uit de Europese toernooien van de periode 2024-2027. Voetbal International schrijft dat Ajax een van de clubs is die flink kan profiteren van de aangekondigde nieuwe opzet van de Champions League.

Vanaf het seizoen 2024/2025 zal de groepsfase van de Champions League gaan bestaan uit 36 clubs, vier meer dan nu het geval is. Twee van die extra tickets zullen gaan naar de clubs die hoog op de coëfficiëntenlijst staan, maar zich via de eigen competitie niet hebben gekwalificeerd. Ze moeten zich dan wel gekwalificeerd hebben voor de Europa League of Conference League.

Indien Ajax rond de huidige plek op die lijst weet te blijven is de kans groot dat Ajax bij de start van de competitie in 2023/2024 eigenlijk al zeker is van deelname aan de Champions League. Zelfs een zevende plek in de competitie en winst in de play-offs zou dan voldoende kunnen zijn om direct naar de groepsfase van de Champions League te gaan.

VI schrijft daarbij dat de kans aanwezig is dat Ajax in het begin van de competitie met een B-team zal spelen vanwege het zware internationale programma. De groepsfase van de Champions League zal gaan bestaan uit 10 wedstrijden in plaats van de 6 die het nu nog zijn. Vanaf 2024 zullen de Europese inkomsten bovendien flink gaan stijgen. Ajax streeft naar een begroting van 200 miljoen euro en dat is vanaf dan zeker haalbaar. Het salarisgebouw zou dan kunnen stijgen naar 140 miljoen euro per jaar, terwijl ook de maximale transfersommen die uitgegeven kunnen worden zullen stijgen.

Meer op VI.nl
Tags

gekwalificeerd association coefficientenlijst conference salarisgebouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Dit is natuurlijk top! Alleen met geld (en goed beleid) kan je handhaven in de top van Europa. Met deze gegarandeerde inkomsten kun je spelers zoals Mazraoui, Brobbey, Gravenberch een mooi salaris bieden om ze op termijn voor een mooie prijs door te verkopen. Het lijkt erop dat Ajax het net niet lukt om deze spelers financieel tevreden te houden, terecht of niet. Uiteindelijk loopt ajax nu veel geld mis omdat ze er niet met elkaar uitkomen waardoor ze gratis de deur uitlopen.
+3/-0

1 jaar geleden
Mooi dat je op deze manier individueel beloont wordt op basis van eigen prestaties en niet ook afhankelijk bent van prestaties van de overige deelnemers uit eigen land. Clubs die het hebben laten lopen in Europa betalen daar nu zelf de rekening voor. Zo voorkom je tevens dat een club niet meer zo snel wedstrijden die er niet meer toe doen, niet meer serieus nemen. Meer dan terecht deze nieuwe opzet!
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het kampioenschap blijft altijd prioriteit, dus ik betwijfel dat Ajax een B-elftal opstelt in (het begin van) de competitie. Ook is het belangrijk in een goede flow te blijven. Dat zijn rare aannames van VI. Verder wel mooi natuurlijk. De club heeft zich op eigen kracht omhoog gewerkt en hikt nu gewoon tegen de top 10 van Europa aan. Heel Nederland (op de Ajacieden na) lachte Cruijff uit toen hij de ambities uitsprak 12 jaar geleden, en zie nu waar we staan.
+4/-0

1 jaar geleden
Dit is natuurlijk super slecht. Uiteindelijk mogen wij kijkers gaan betalen voor die inkomsten via kijkgelden en worden de rijke clubs alleen maar rijker. Voor de eredivisie (maar ook de champignons league trouwens) zou het een stuk beter zijn als het verschil in budget tussen de clubs veel kleiner zou zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ben het gedeeltelijk met je eens. Maar ik zie qua budget Ajax nooit in de buurt komen van Manchester en bijvoorbeeld FC Groningen niet in de buurt van het budget van Ajax. Daar is Nederland gewoon te klein voor. Er zijn hier drie, hooguit vier clubs die een beetje mee kunnen komen met de budgetten in Europa.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk zelfs hoogstens 2 clubs (Ajax en PSV). Feyenoord heeft wel potentie, maar tegen de tijd dat zij echt stappen ondernemen, zijn we alweer 15 jaar verder. Die blijven maar onderzoeken hoe en wat (voorbeeld: nieuw stadion), maar echt wat ondernemen? Ho maar. Veel woorden, geen daden.
+2/-0

1 jaar geleden
Goed voor Ajax.
Moet je wel zorgen dat je er bij bent in 2024.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.346 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez argentinie berghuis bergkamp bergwijn bestuurder blind boomen bosz brobbey elsimao frimpong hato heitinga jeroene jong kiki maradona martinez mediaoptredens messi molenaar oranje overmars rvc sar sjakie timber vos wijndal