Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'De rol van Marjan Olfers is door haar verleden dubieus'

14 februari 2022 17:09 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "De rol van Marjan Olfers is door haar verleden dubieus"; image source: Pro Shots

Clubwatcher Mike Verweij heeft in de Kick-off Podcast van De Telegraaf hard uitgehaald naar de uitspraken van Marjan Olfers bij Studio Voetbal van zondagavond. "Ze had een aantal zeer terechte punten, maar Studio Voetbal had de disclaimer moeten maken dat zij in het verleden deel heeft uitgemaakt van de RvC van Ajax", aldus Verweij. "Ze stond op een gegeven moment lijnrecht tegenover de 'voetballers' Edwin van der Sar en Marc Overmars. Haar rol in een praatprogramma moet je dan wel even duiden. Die rol is door haar verleden dubieus."

Verweij is met name fel over de indruk die werd gewerkt over de uitspraken van commercieel directeur Menno Geelen tijdens een vertrouwelijke personeelsbijeenkomst. "Het blijkt wel dat Ajax geen veilig werkklimaat heeft, omdat zelfs uit zo'n bijeenkomst dingen worden gelekt en dat geeft wel aan dat er toch iets aan de hand is", zo geeft hij aan. "Geelen heeft gezegd dat de grens ver uit zicht was. Hij heeft dat uit proberen te leggen dat een leidinggevende zulke berichten stuurt over de grens is en dickpics ver over de grens zijn. Omdat het langdurig was en naar meerdere vrouwen was de grens helemaal uit zicht. Hij heeft daarbij ook aangegeven dat Marc Overmars met geen vinger een vrouw heeft aangeraakt, maar in Studio Voetbal wordt de indruk gewekt dat de beerput nog veel verder open zal gaan en dit het puntje van de ijsberg is. Dat is niet zo."

Ook de uitspraken van perschef Miel Brinkhuis die het vervelend vond dat er vrouwen naar de media waren gestapt kwamen ter sprake. "De indruk wordt nu gewerkt dat hij teleurgesteld is in die vrouwen. Dat is ook wel zo, maar hij bedoelde aan te geven dat de organisatie binnen Ajax zo onveilig is dat die vrouwen gedwongen waren om naar het NRC te stappen", zegt Verweij daarover. "Hij is teleurgesteld dat die vrouwen naar het NRC zijn gestapt vanwege het feit dat Ajax geen organisatie is waar je naar je manager of vertrouwenspersoon kan. Hij heeft vrouwen helemaal niet willen beschuldigen dat ze naar de media zijn gestapt."




Tags

verweij marjan olfers geelen nrc overmars aangeraakt beerput beschuldigen bijeenkomst brinkhuis dickpics disclaimer duiden gelekt ijsberg kick leidinggevende lijnrecht miel onveilig perschef personeelsbijeenkomst podcast praatprogramma puntje rvc sar stuurt telegraaf vertrouwelijke vertrouwenspersoon werkklimaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
En zo zie je maar weer dat het nogal een verschil is hoe eea kan worden uitgelegd of hoe iets gezegd is. Maar kennelijk willen een aantal mensen gewoon iets wat er niet eens is. Sensatiezucht manman...
+8/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tom Egbers afgelopen zondag in Studio Sport:

Ajax, de club staat nog steeds in brand

Hoe durft ie het te zeggen?! Met betrekking tot de eigen geloofwaardigheid.

Terwijl je het kwartier er na ziet hoe Ajax Twente van de mat speelt en de supporters in vuur en vlam zet!
Of zou Egbers dát bedoelen ... ?
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien moeten de supporters zich eens gaan roeren.
+6/-1

 
2 jaar geleden
Ik hoop eigenlijk dat het vrouwelijk personeel binnen Ajax zich laat horen.
Het is goed dat ze zich hebben laten horen over de dingen die niet goed zijn gegaan. hier is inmiddels op geanticipeerd, maar de club staat op een punt waarbij grote sponsors zich kunne terugtrekken.

Een statement van het vrouwelijk personeel dat ze er nog vol voor willen gaan nu Overmars weg is zou Ajax weer even een positieve boost geven.
+3/-0

2 jaar geleden
My point exactly inzake Olfers. Fijn dat iemand in de media het nu ook een keer hardop zegt.
+4/-0

2 jaar geleden
Haar rol is na mijn mening sowieso dubieus. Voor zo ver ik weet ging alle ophef over een metoo kwestie. Laat het dan daarbij. Maak de zaak niet groter dan het is.

Niemand die daar op staat te wachten. Laat staan belang bij heeft. Zo zou ik het de volgende keer fijn vinden als mevrouw Olfers de vraag word voorgelegd waarom ze er weer zit. En of er ook andere belangen meespelen?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Sjoerd van Ramshorst zei in Studio Voetbal tegen haar iets van: "dit is de enige tafel waar je nog niet bent aangeschoven deze week op TV".
Dat zegt toch alles?

Wat viel er aan al die andere tafels een week lang qua feiten te melden?
Waren dat meer dan vijf zinnen?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Waarschijnlijk hield ze daar dan ook een betoog dat ze inhoudelijk veel meer feitenkennis heeft maar er verder niks over wilde vertellen. Om vervolgens de andere partij verder te beschadigen.

Dat is wat ik heb gezien en word het niet beter van. En dan promoot ik de metoo beweging. Maar geef in dit geval een club als Ajax even de tijd als het ergens in de relatiesfeer niet helemaal goed is gegaan.

Gun ze dan even de tijd om het uit te zoeken maar ik geloof niet dat Olfers daar op zit te wachten. Zij had haar mening al klaar waarbij we nog steeds niet de exacte feiten weten.

Ik was het vanavond eens met Marco van Basten. Hij haalde aan dat de discussie dermate word opgevoerd alsof er al een moord is gepleegd. Nou weten we dat dit vooralsnog niet het geval is.
+2/-0

 
2 jaar geleden
"Ik was het vanavond eens met Marco van Basten. Hij haalde aan dat de discussie dermate word opgevoerd alsof er al een moord is gepleegd. Nou weten we dat dit vooralsnog niet het geval is."

Er hoor toch veel geluiden van de 'insiders' (en 'outsiders) dat er waarschijnlijk nog 'lijken uit de kast komen' ...
+1/-2

2 jaar geleden
Kijk, dit is dus objectief journalistiek. En zo hoort het.
+2/-0

2 jaar geleden
Wtf is sowieso Marjan Olfers?
Laten we anders Sturkenboom ook even uitnodigen voor een discussie .
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal