Transparent
Inloggen
Sluiten

'Beleggers eisen meer duidelijkheid van Ajax'

14 februari 2022 16:36 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Beleggers eisen meer duidelijkheid van Ajax"; image source: Pro Shots

Beleggers hebben in een brief aan Ajax duidelijkheid geëist over de feiten rond het vertrek van Marc Overmars. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Algemeen directeur Edwin van der Sar maakte zondag bekend dat de club al eerste signalen had ontvangen over grensoverschrijdend gedrag vlak voor het contract van Overmars werd verlengd en volgens belangenvereniging European Investors-VEB is dit voor aandeelhouders relevante informatie.

De VEB wil van Ajax ook weten of de 1,25 miljoen euro tekengeld die Overmars ontving wordt teruggevorderd en of de arbeidsovereenkomst met Overmars überhaupt is beëindigd. Daarnaast wil het weten of er binnen de club ook onderzoeken lopen naar grensoverschrijdend gedrag van anderen.

De VEB is van mening dat Ajax tot nu toe onvoldoende duidelijkheid heeft geboden over feiten, omstandigheden en organisatorische en personele consequenties over de gebeurtenissen die er voor hebben gezorgd dat Overmars is vertrokken.

De beleggers willen deze maand nog in vergadering met Ajax.

Meer op AD.nl




Tags

overmars beleggers veb grensoverschrijdend arbeidsovereenkomst belangenvereniging brief investors organisatorische relevante sar tekengeld teruggevorderd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Stopt deze storm in een glas water ooit nog? Duurt nu wel erg lang.
+4/-2

 
2 jaar geleden
Prima toch? Stilstaande orkanen richten weinig schade aan.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Als je kijkt naar de argumenten die hier genoemd worden, dan zijn die vooral financieel van insteek. Iedereen is vooral bezig met het eigen belang. En iedereen heeft een mening klaar. Ondertussen wordt de wond bij de vrouwen die hier daadwerkelijk slachtoffer van waren elke dag weer open getrokken met een scheutje zout erbij.

In plaats van dat iedereen nu eens de uitkomsten van dat onafhankelijke onderzoek door een externe gespecialiseerde partij afwacht. Dat gaat alle gewenste opheldering geven waar om geroepen wordt. Zorgvuldigheid en grondigheid van onderzoek zijn hier van het hoogste belang. Maar de meesten zijn slechts bezig met laten zien hoe zeer ze wel niet deugen.

Je zal maar één van die vrouwen zijn.. 😞
+4/-1

 
2 jaar geleden
Welke 'wond' wordt opengetrokken? Dat ze een dick pic hebben gezien? Ze zullen er vast een trauma aan hebben overgehouden.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ligt eraan. Er wordt ook gesproken over stalker achtig gedrag. Kan me er alles bij voorstellen dat het voor sommige vrouwen veel indruk heeft gemaakt als het gerotzooi zich ook uitstrekte tot buiten de werkvloer. Dat herbeleef je liever niet. En dat onderstreept ook waarom het belangrijk is om te wachten op de resultaten van het onderzoek dat nu is ingesteld, in plaats van dagelijks wild te speculeren. Daar is niemand bij gebaat, behalve de media en zij die nog een appeltje te schillen hebben met Ajax.
+1/-1

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Al die haantjes die 'duidelijkheid eisen' worden zo langzamerhand knap vervelend. Wat duidelijk is, is dat Marc zelf ontslag heeft genomen. Wat zouden die aandeelhouders nou zelf doen als ze 1,25 miljoen zouden krijgen bij het verlengen van hun arbeidscontract? Precies! Leuk als Marc het terugstort, maar ik denk dat ze naar dat geld kunnen fluiten.
+3/-2

2 jaar geleden
Hier kon je op wachten.
Het gaat niet om Ajax als voetbalclub maar een beursgenoteerd miljoenenbedrijf.
Dat lijken de meeste hier niet te begrijpen...
+1/-0

2 jaar geleden
En wat is het meest ironische?

Dat dit alles (contractverlenging Overmars, inlichten aandeelhouders etc.) de verantwoordelijkheid van de RvC is. En laat nou net de RvC de meest deugende bestuurslaag van Ajax zijn waarbij twee van de vijf bestuurders vrouw is. Tot zover de solidariteit onder de vrouwen XD
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat laatste zinnetje kun je niet beweren, maar het is wel interessant hoe de machtsstructuren binnen de RVC werken : als besluiten daar ‘zogenaamd democratisch’ genomen worden ,zijn de vrouwen altijd in de minderheid en dus zonder macht.
+1/-2

2 jaar geleden
Mogelijk kunnen de beleggers zich ook bij mevrouw Olfers melden. Zij gaf onlangs in Studio Voetbal aan meer te weten over de Overmars affaire. Zo verklaarde ze een lijntje met het NRC te hebben en daarom over meer details te beschikken.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht