Transparent
Inloggen
Sluiten

Jurriën Timber: 'Als ik een beetje nonchalant word dan scheldt Lisandro Martinez me uit'

13 februari 2022 19:30

Jurriën Timber begint zo langzamerhand een fenomeen te worden. De 20-jarige verdediger speelt al tijden in het centrum van Ajax alsof hij een routinier is. "Ik moet soms van mezelf het team nog meer bij de hand nemen als het niet loopt", zegt hij verrassend, "Dat eis ik van mezelf, dat is ook stappen zetten toch?"

Timber onderschrijft dat Twente in de openingsfase best wel pittige tegenstand gaf. "Wij moesten veel balvaster zijn, waren te onrustig. Dan krijg je het lastig tegen een ploeg als Twente. De boys zeiden tegen elkaar dat we sneller moesten spelen, beter moesten spelen. Toen ging het tempo omhoog en dan krijgen tegenstanders het lastig tegen ons."

Wat opvalt is dat Timber samen met Lisandro Martinez een ijzersterk centrum vormt zonder dat daarbij de backs echt rugdekking geven. "Het is meer Edson die rugdekking geeft, de backs zijn niet altijd weg maar staan inderdaad wel vaak hoog."

Voor een jonge speler vervalt Timber relatief weinig in nonchalant spel. "Soms gebeurt dat wel maar als ik dan nonchalant doe heb ik Martinez naast me die me op mijn kop geeft. Hij scheldt me dan uit...." Met een brede glimlach sloot hij vervolgens het gesprek af.




Tags

timber martinez nonchalant rugdekking twente balvaster glimlach ijzersterk onderschrijft openingsfase routinier vervalt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht