Transparent
Inloggen
Sluiten

Superieur Ajax overklast ook FC Twente op alle fronten

13 februari 2022 18:59
Foto: Pro Shots

Superieur Ajax overklast ook FC Twente op alle fronten; image source: Pro Shots

FC Twente dacht het in de openingsfase Ajax als vanouds weer moeilijk te maken, even moesten de Amsterdammers de code kraken maar toen dat gelukt was werden de bezoekers finaal aan gort getikt. Na een 1-0 ruststand stokte de teller uiteindelijk op 5-0 en daarmee kwam Twente feitelijk nog goed weg. Sébastien Haller liet na de pauze een bijna zuivere hattrick aantekenen, tussendoor tikte Robin Pröpper in eigen doel.

Ondanks dat alle media momenteel alleen maar bezig lijkt om Overmars-gate aan te dikken laten trainer Erik ten Hag en zijn spelers zich geen seconde van de wijs brengen. Toch werd het duel tegen FC Twente met enige zorg tegemoet gezien want trainer Ron Jans heeft de reputatie opgebouwd van iemand die de kunst verstaat het spel van Ajax te ontregelen. Zoals gezegd leek hij daar nu ook weer in te gaan slagen want tijdens het eerste kwartier had Ajax het lastig met zijn felle speelwijze. De Tukkers hadden zelfs enorme pech toen Ricky van Wolfswinkel tegen de lat kopte nadat Gijs Smal hem prima had bediend.

Vanaf dat moment was het echter meteen over voor de nummer vier van de Eredivisie. Onder aanvoering van een wederom flitsende Steven Berghuis, wat kan die jongen toch goed het spel sneller maken, op het middenveld golfde de ene na de andere weergaloze combinatie op het doel van Lars Unnerstall af. De Duitser, om onduidelijke redenen van PSV naar het oosten verhuisd, hield bij 0-0 een schot van Dusan Tadic uit de verre hoek welke het predicaat weergaloos verdiende. Niet normaal, wat een atleet. Van Beveriaans.
Maar uit een corner, drie minuten later, timede diezelfde Unnerstall wel verkeerd waardoor Haller door kon koppen en het kalende hoofd van Davy Klaassen een leeg doel vond: 1-0. Vervolgens was het een wonder dat het bij rust nog steeds maar bij deze ene treffer was gebleven want Ajax speelde Twente compleet zoek, creëerde kans op kans maar telkens redde Unnerstall of zat er net weer een been tussen.

Vaak zie je dan dat de ploeg die verzuimt uit te lopen na de pauze de rekening krijgt gepresenteerd maar deze keer bleek daar niets van. Ajax ging draaien, swingde en FC Twente hapte vooral naar adem. Nadat Berghuis de bal teruglegde op de ingeschoven Jurriën Timber liet de verdediger een ziedend schot los dat Unnerstall niet wist te klemmen. De rebound bleek een prooi voor de lange benen van Haller: 2-0. Even daarvoor had de goalie nog een kopbal van Antony met een geweldige reflex weten te pareren.

De thuisploeg had honger, men ging onvermoeibaar door met jagen op de bal waardoor FC Twente nul komma nul kans kreeg om aan iets te denken. Jans probeerde het nog vertwijfeld met hoog druk zetten maar ook dat zorgde voor geen enkele opgetrokken wenkbrauw in het Amsterdamse kamp. Na een weergaloze combinatie, door het hart van een volgepropt strafschopgebied, was het Berghuis die op aangeven van invaller Ryan Gravenberch zo scherp voorzette dat Pröpper in eigen doel werkte: 3-0.

Of dat nog niet genoeg was bleef Ajax het publiek trakteren op fantastisch voetbal. Het was echt genieten geblazen. Na een heerlijk verfijnde assist van Antony, vanuit een centrale positie dit keer, was het Haller die met een karakteristiek hoog been binnentikte: 4-0.
Ook het slotakkoord was voor de Ivoriaanse Fransman. Wederom ging er een sublieme combinatie aan vanaf waarna het de ingevallen Nico Tagliafico was die bediende en een felle intikker het net voor de vijfde keer deed bollen: 5-0.
Oh ja: bij 2-0 miste Dusan Tadic voor de tweede wedstrijd een strafschop. Ook deze pakte Unnerstall dus.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente unnerstall haller berghuis antony fronten jans overklast pauze superieur tadic weergaloze aantekenen aanvoering atleet bediend bediende beveriaans binnentikte bollen code creeerde dikken eredivisie finaal flitsende fransman gate geblazen getikt gijs goalie golfde gravenberch hag hapte hattrick honger ingeschoven intikker ivoriaanse jagen kalende karakteristiek klemmen komma kraken kunst ontregelen onvermoeibaar oosten openingsfase overmars pareren predicaat prooi rebound reputatie ricky ron sebastien slotakkoord smal stokte sublieme swingde tagliafico teruglegde tikte timber timede trakteren verfijnde verhuisd verstaat vertwijfeld verzuimt volgepropt voorzette wenkbrauw wijs wolfswinkel wonder ziedend zorg zuivere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht