Transparent
Inloggen
Sluiten

NRC: 'Ajax had ontdekt dat er een onderzoek bezig was'

11 februari 2022 18:35 - NRC.nl
Foto: Pro Shots

NRC: "Ajax had ontdekt dat er een onderzoek bezig was"; image source: Pro Shots

Het NRC meldt dat Ajax al op de hoogte was dat er onderzoek werd gedaan naar het gedrag van Marc Overmars op de werkvloer van de club. Een week voordat bekend werd dat hij vertrok nam een woordvoerder van Ajax contact op met Fabian van der Poll, een van de journalisten van het NRC. "Ik heb hem verteld dat we onderzoek deden naar grensoverschrijdend gedrag. Ik vond dat ik daar open over moest zijn", aldus Van der Poll.

Nadat Ajax zelf bekend maakte dat Overmars per direct vertrok, moesten de journalisten met een verhaal komen en werd nogmaals contact opgenomen met de vrouwen waar al mee gesproken was. Één bron besloot zich helemaal terug te trekken, terwijl anderen niet herleidbaar wilden zijn. Daarom konden sommige voorbeelden en details niet gebruikt worden. "Onderschat niet hoe moeilijk het is om naar voren te treden", legt Wubby Luyendijk uit, chef van de onderzoeksgroep. "De belangen zijn zo groot."

Chef sport Rogier van 't Hek sluit niet uit dat het NRC tot een breder verhaal had kunnen komen indien er meer tijd was geweest. "Misschien hadden we nog een andere zaak binnen Ajax gehad. Meer voorbeelden", zo geeft hij aan. "Maar wat er lag was al overweldigend genoeg. En dat vond Ajax blijkbaar ook."

Meer op NRC.nl




Tags

nrc chef ontdekt overmars poll breder grensoverschrijdend hek herleidbaar luyendijk onderzoeksgroep overweldigend rogier werkvloer wubby

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Tjonge ze vinden zichzelf wel belangrijk bij het NRC. Tot nu toe zijn ze niet verder gekomen dan een ongepaste foto en een voetballer die zin in sex had. Nou nou
+6/-0

2 jaar geleden
Chef sport Rogier van 't Hek sluit niet uit dat het NRC tot een breder verhaal had kunnen komen indien er meer tijd was geweest. "Misschien hadden we nog een andere zaak binnen Ajax gehad. Meer voorbeelden", zo geeft hij aan.

Hij laat zich goed kennen met zijn "mischien-suggestie" en de doelstelling.

Ook hierin worden de vrouwen weer gebruikt! Bah!
+6/-0

2 jaar geleden
En nu hopen op een schandaal bij het nrc. Net zoals bij ziggo en de telegraaf.
+3/-0

 
2 jaar geleden
En ABN Amro, de grootste tropisch regenwoud killer.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Als Ajax niet direct gereageerd zou hebben zodra de eerste signalen van wangedrag tot de directie doordrongen, dan is dat belachelijk!

Dat Ajax direct reageert als het tot de directie doordringt dat NRC met een artikel over wangedrag bezig is belachelijk! Ze hadden dit even onder de pet moeten houden tot wij klaar waren met ons artikel.

ALs je het eens bent met het ene kan je toch moeilijk met een serieus gezicht het andere ook roepen...
+2/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, ze zijn alleen uit op een zo groot mogelijke rel. Zodat ze zoveel mogelijk kranten kunnen verkopen. Stelletje relnichten. Oeps, is dit niet beledigend tegenover de homogemeenschap? Dan bied ik hier alvast mijn excuses voor aan.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Voor zover we met zijn allen allerlei voorstellingen blijven maken. Blijft de meest relevante oplossing dat we het onderzoek van Ajax afwachten.

Trek je in de tussentijd vooral niks aan van een stel relnichten, of andere media die in de tussentijd meer onfatsoenlijk nieuws over de kwestie naar buiten wil brengen.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos