Transparent
Inloggen
Sluiten

Blij vlagen indrukwekkend Ajax speelt Vitesse helemaal zoek

9 februari 2022 21:12
Foto: Pro Shots

Blij vlagen indrukwekkend Ajax speelt Vitesse helemaal zoek; image source: Pro Shots

Afgelopen dagen betekenden een inktzwarte bladzijde in de geschiedenis van de meest roemruchte club van Nederland Ajax. De vraag was hoe de ploeg van trainer Erik ten Hag zou reageren in het bekerduel met het sterk geachte Vitesse. De fans van de club kunnen wat dat betreft weer opgelucht gaan slapen want een zeer geconcentreerd Ajax liet de Arnhemmers alle hoeken van het veld zien en won geenszins geflatteerd met 5-0. Antony en Sébastien Haller scoorden twee keer terwijl Dusan Tadic een vrije trap binnen krulde.

Nadat Ten Hag vooraf een zeer sterk interview had gegeven aan ESPN leek het heel even alsof Ajax het duel in de kwartfinale van de KNVB Beker niet al te energiek aanpakte. De Amsterdammers traden aan zonder Noussair Mazraoui (een lelijke wond op zijn voet, opgelopen tegen Heracles) en de zieke Ryan Gravenberch en keken even de bekende kat uit de boom. Toen de gasten, aantredend zonder de snelle Lois Openda, zelf een keer uitbraken en daarom ook Ajax eens wat ruimte gaven in de counter was het echter meteen raak. Antony won een kopduel waarna Dusan Tadic de doorgelopen Braziliaan een vrije helft voor zich presenteerde. De rechtsbuiten moest nog veel zelf doen maar prikte vervolgens in de verre hoek secuur raak: 1-0. Doelman Jeroen Houwen zag er wat passief uit in deze situatie.
Er brak een fase aan waarin de thuisploeg Vitesse compleet dronken speelde. De ene na de andere combinatie, met een hoofdrol voor de wederom sterk op linkshalf spelende Steven Berghuis, golfde over het veld en de toeschouwers genoten zichtbaar. Kansen kwamen er volop maar het was alleen Sébastien Haller die scoorde. Na ruim een half uur had Antony eerst een mooie panna in huis waarna er werd ingespeeld op Davy Klaassen die met een fraaie one-touch flick verlengde op de Franse spits. Een doffe knal in de korte hoek maakte het karwei kundig af: 2-0.

De wedstrijd was daarmee gespeeld. Als Vitesse nog iets in gedachten had betreffende de tweede helft dan werd die hoop al snel de, tegenwoordig er prima erbij liggende, Arena-mat ingeboord. Berghuis bediende vanaf links met een lage bal Haller die via zijn uitschuifbare benen in het doel kon verlengen: 3-0. Ajax danste door en het was al gauw Tadic die een vrije trap fraai naast Houwen in het doel wist te ploffen: 4-0. Het slotakkoord kwam al na een uur toen Antony naar binnen kwam, niets in de weg werd gelegd, en simpel van een meter of zestien de verre hoek wist te vinden: 5-0.
Viel er niets meer te genieten? Ja zeker wel want Ajax speelde bij vlagen echt briljant. Echt soms zo goed, mooi om te zien. Er werd volop gewisseld, er kon de nodige rust worden gepakt. Wat is Ajax het jaar 2022 toch fantastisch begonnen. Ware het niet dat door de zaak Marc Overmars er toch momenteel een stinkende natte deken in de wandelgangen hangt. En die geur is niet zomaar meteen even verdwenen.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse antony haller tadic vlagen berghuis hag houwen sebastien aanpakte aantredend arena arnhemmers bediende bekerduel betekenden bladzijde boom braziliaan briljant counter danste deken doffe doorgelopen espn flick fraaie geachte geconcentreerd geflatteerd geur golfde gravenberch heracles ingeboord inktzwarte karwei kat keken knal knvb kopduel krulde lelijke linkshalf lois mazraoui natte nederland openda opgelucht overmars panna passief ploffen prikte roemruchte secuur slapen slotakkoord touch traden uitbraken uitschuifbare wandelgangen wond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

begeleiding berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht