Transparent
Inloggen
Sluiten

'Het is bullshit als de clubleiding zegt dat ze nooit signalen hebben gehad'

9 februari 2022 11:37 - AD Voetbalpodcast
Foto: Pro Shots

"Het is bullshit als de clubleiding zegt dat ze nooit signalen hebben gehad"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft in een reactie aangegeven niet eerder op de hoogte te zijn geweest van het gedrag van Marc Overmars. Clubwatcher Johan Inan heeft in de AD Voetbalpodcast ernstige twijfels bij die uitspraak. "De vrouwen die wij spraken zeggen dat het bullshit is als de clubleiding zegt dat ze nooit signalen hebben gehad, want er zijn meerdere mensen die dit bij de clubleiding hebben aangekaart", aldus Inan.

De clubwatcher gaat verder: "Ze stellen ook dat dit nieuws Van der Sar heeft bereikt. Hij heeft er misschien niet op aangeslagen en gedacht dat het hopelijk of wellicht weg zou waaien, maar dat maakt het niet minder kwalijk natuurlijk. Je krijgt haast het gevoel dat Ajax het toeliet omdat ze Overmars niet kwijt wilden."

Inan betwijfelt dan ook of het gevoel dat Ajax pro-actief gehandeld heeft na de gebeurtenissen rondom The Voice terecht is. "Ik vermoed dat Van der Sar hier al eerder signalen van gehad heeft", zo geeft hij aan. "Hij ontkent dat hij eerder dit soort geluiden heeft gehoord, maar dat betwijfel ik. Meerdere voormalige medewerksters van Ajax hebben letterlijk gezegd dat het bullshit is als de clubleiding beweert dat ze niet eerder signalen hebben gehad, want meerdere vrouwen hebben dit aangekaart in de top van de club."

Ook is Inan zeer kritisch over de communicatie vanuit de club bij incidenten. "Erik ten Hag is het inmiddels wel gewend dat hij de kastanjes uit het vuur moet halen, terwijl je bij dit soort situaties Edwin van der Sar als grote baas wil zien", zegt hij daarover. "In zulke gevallen moet de algemeen directeur er staan en leiderschap tonen. Helemaal omdat dit breder is dan voetbal. Maar we zagen dit al eerder bij Quincy Promes. Toen hij werd gearresteerd hebben we Van der Sar amper gehoord en verscheen Ten Hag voor de camera."

Inan gaat weerverder: "Na Portugal was Van der Sar ook nergens te bekennen toen Ajax het trainingskamp voortijdig afbrak en de vier besmette spelers met een privéjet tegen de regels in liet terugvliegen. Een algemeen directeur moet nu juist leiderschap tonen. Je krijgt nu het bekerduel tegen Vitesse en dan kun je al uit gaan leggen hoe het gaat. Ten Hag zal voor de wedstrijd al voor de camera moeten verschijnen en dan deze delicatie situatie gaan duiden en vragen voor de voeten gegooid zal krijgen. Als pers zijnde ben je gewend dat er bij heftige gebeurtenissen een persconferentie wordt ingelast. Dat is overal gebruikelijk. Ajax heeft er een persbericht aan gewijd, maar gaat er vervolgens niets meer over zeggen. Dat is lekker makkelijk."

Meer op AD Voetbalpodcast




Tags

sar inan bullshit hag overmars aangeslagen afbrak bekerduel besmette betwijfel betwijfelt breder delicatie duiden gearresteerd haast kastanjes medewerksters persbericht portugal privejet promes terugvliegen toeliet trainingskamp vitesse voice vuur waaien weerverder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hij vermoed.... Dat zegt voor mij igg genoeg!
+3/-0

2 jaar geleden
Wat een gezeik.
Ik gok 2-0 vanavond.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik heb geen feitenkennis maar presenteer mijn mening wel als een feitelijke waarheid. AD weer op zn best
+5/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Kennelijk wil de media-maffia nu ook dat Van der Sar gaat hangen. Wat zijn we weer lekker selectief verontwaardigd. Wanneer gaat het NRC/Parool/AD onderzoeken hoe het er bij de overige eredivisieclubs aan toegaat?
+5/-0

 
2 jaar geleden
Of op de krantenredacties zelf
+4/-0

2 jaar geleden
Ik geloof wel dat de directie hier weet van had maar dat ze niets hebben gedaan.
Als van der Sar liegt dan ligt hij er ook heel snel uit.
+2/-2

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga er vanuit dat Van der Sar uiteindelijk af zal moeten treden om de rest van de directie en RvC uit de wind te houden. Bestuurlijke verantwoordelijkheid, of we het leuk vinden of niet. Persoonlijk vind ik Van der Sar vervangbaarder dan Overmars of zelfs Geelen, waar ik echter niet op zit te wachten is het circus om hun vervanging. Dan komen de ratten weer naar boven op zoek naar een baantje.
+4/-0

2 jaar geleden
Lekker suggestief.

Kom met bewijs dan.
+2/-0

2 jaar geleden
Bij de PvdA steekt een knakker zijn tong in de muil van vrouwen, ongewenst, hele PVDA wordt niet doorgelicht door de linkse media kliek.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Nee, en daar heeft de gehele partijtop er voor gekozen om het bewust onder het tapijt te vegen. En dat jarenlang. Nog in geen enkele krant, nieuwsuitzending of talkshow gezien dat er geëist wordt dat de gehele partijtop opstapt.

"Do as I say, not as I do."
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
Sinds wanneer zijn het NRC en AD links? ;-) Ik geloof alleen dat de Telegraaf nóg rechtser is.
Trouwens wel toevallig dat het NRC en AD beiden hun roots in Rotterdam hebben...
+2/-0

2 jaar geleden
Heb je zo'n rat waar nog nooit iemand van heeft gehoord en nu even zijn naam wil laten vallen door zich in zo'n kwestie te mengen.
+4/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht