Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ook ABN Amro twijfelt over voortzetten van sponsoring'

9 februari 2022 11:34 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Ook ABN Amro twijfelt over voortzetten van sponsoring"; image source: Pro Shots

Het is nog onzeker of ABN Amro de sponsoring van Ajax blijft voorzetten. Dat laat CEO van de bank Robert Swaak weten in een reactie tegenover de NOS. ABN Amro wil eerst van de directie van Ajax weten hoe groot de problemen met ongewenst gedrag binnen de club zijn en wat eraan gedaan gaat worden. Daarna zal de bank pas beslissen of de sponsoring door blijft gaan. Op dit moment is ABN Amro hoofdsponsor van zowel Ajax Vrouwen als de jeugdopleiding.

Volgens Swaak staat de bank voor een dilemma. "Aan de ene kant willen we de vrouwen van Ajax steunen en aan de andere kant zien we wat er nu gebeurt", zo geeft hij aan. "De directie moet grondig onderzoek doen naar de omvang van het probleem. We zijn elke dag in gesprek met de directie van Ajax om te begrijpen hoe de directie nu gaat reageren. Dan zullen we ons standpunt bepalen."

Hoofdsponsor VodafoneZiggo heeft in een verklaring eerder al laten hierover in gesprek te gaan met de directie van Ajax en nog niet aan kan geven of er gevolgen zijn voor het sponsorschap. Kledingsponsor Adidas liet dinsdag nog weten geen ander statement te maken en de genomen maatregelen van Ajax volledig te ondersteunen.

Meer op NOS.nl




Tags

abn amro sponsoring hoofdsponsor swaak twijfelt voortzetten adidas ceo kledingsponsor nos omvang ongewenst sponsorschap statement vodafoneziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Aan adidas hebben we tenminste wat. De rest wil lekkee deugen en "kijk ons eens een statement innemen"
Rot maar lekker ABN Amro.
+4/-1

2 jaar geleden
Dan worden de vrouwen indirect nog een keer gestraft door de daden van Marc Overmars. Dan stap ik over naar een andere bank.
+4/-1

2 jaar geleden
Dan stopt Ajax toch gewoon met het vrouwenvoetbal. Zoveel zal Ajax niet verdienen aan vrouwenvoetbal. Niveau ligt altijd niet hoger dan de hoofdklasse mannen. Kan Ajax aangeven dat ABN AMRO zelf de stekker getrokken uit het vrouwenvoetbal bij Ajax, zullen ze vast heel trots op zijn. Tijdens deze lastige tijden kun je goed zien welke partijen “partners” zijn en welke partijen er alleen staan wanneer het goed gaat. Ajax heeft een gigantische naam als opleider van talent, er is vast wel een bedrijf die op dit succes wil meeliften. Maar dan mag ABN lekker bij een andere club aankloppen als deze hetze achter de rug is.
+6/-1

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Bij twijfel lekker opzouten. Voor jullie tien anderen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dat initiatief moet Ajax nemen!
De sponsoren brengen Ajax in diskrediet!

Ze grijpen het weer aan om kosteloos reclame te maken!
Op TV, in de media, noem maar op.

Sluikreclame van de misselijkste soort!
+3/-0

2 jaar geleden
Volledig begrijpelijk als (internationale) multinationals hun betrokkenheid zouden heroverwegen. Onbegrijpelijk sommige reacties hier, die beseffen waarschijnlijk niet hoeveel sponsors hebben gebracht om Ajax weer op de kaart te zetten. Laten we lekker met "Droom Parken" op het shirt gaan spelen.
+2/-2

 
2 jaar geleden
De sponsors geven alleen om de onrust in de media. Die onrust gaat pas liggen als je openheid van zaken geeft over wat er gebeurd is en wat je doet om het voortaan te voorkomen. Als je dat naar eer en geweten hebt gedaan moet je ook fel reageren op iedere journalist die nog anders durft te beweren.

Stilzitten en hopen dat ook dit wel weer overwaait is juridisch misschien het verstandigst, sponsor-technisch is het onverstandig, tenzij de media morgen een ander verhaal vinden bij pakweg een ministerie, populair radiostation, politieke partij en Ajax weer het nieuws van gisteren is.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat Koning Willem Alexander dickpics hee gestuurd naar verschillende hofdames. En dat Maxima dan zegt: hij is een beetje dom. Dan zou de storm bij AJAX wbt sexueel overschrijdend gedrag wel gaan liggen.
+2/-0

2 jaar geleden
Het verhaal van Overmars verbaast me enorm. Maar de kranten lezende is dit gedrag gemeengoed bij leidinggevenden in grote organisaties. En dan gebeurt dit waarschijnlijk ook bij de ABN's en de Ziggo's van deze wereld.
Maar wij als supporters blijven Ajax altijd steunen en dat maakt Ajax altijd interessant voor sponsoren.
+4/-0

2 jaar geleden
De ABN AMRO zal zich wel terugtrekken.
Ze worden notabene zelf in het zadel gehouden door de staat sinds die grote bankencrisis in 2008.
Anders had die bank al helemaal niet meer bestaan.
Hypocriete boel.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Moet je als Ajax wel je naam willen verbinden aan een bank die zich schuldig maakt aan het vernietigen van de natuur en daarmee ook het bestaan van de mens onmogelijk begint te maken? https://www.banken.nl/nieuws/23539/milieudefensie-stelt-ultimatum-aan-banken-klimaatplan-of-proceslink

Daar kan geen dickpic tegenop me dunkt.
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos