Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat tuchtprocedure starten naar aanleiding van gedrag Marc Overmars'

8 februari 2022 13:50 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat tuchtprocedure starten naar aanleiding van gedrag Marc Overmars"; image source: Pro Shots

Ajax gaat een tuchtprocedure starten naar aanleiding van de situatie rondom Marc Overmars. Dat heeft de KNVB laten weten tegenover de NOS. Er is inmiddels een vooraankondiging gedaan bij het Instituut Sportrechtspraak dat als onafhankelijk orgaan het gedrag van de inmiddels opgestapte directeur voetbalzaken. De voetbalbond meldt dat Ajax is gehouden aan een meldplicht bij gevallen van grensoverschrijdend gedrag en dat signalen van mogelijke misstanden gemeld moeten worden bij het ISR.

Het onderzoek van de ISR kan uiteindelijk leiden tot een tuchtzaak en mogelijk ook een sanctie voor Overmars. Volgens het Instituut Sportrechtspraak is er vanuit Ajax nog geen officiële melding gekomen, maar kan dit mogelijk alsnog volgen deze week. De club wilde zelf niet reageren.

Meer op NOS.nl




Tags

overmars tuchtprocedure instituut sportrechtspraak grensoverschrijdend knvb meldplicht misstanden nos sanctie tuchtzaak vooraankondiging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Belangen van Ajax omtrent PR / sponsoring wegen op dit moment nu eenmaal zwaarder dan het redden van de herinneringen aan Overmars. Ajax moet laten zien dat het de juiste maatregelen neemt.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Sowieso wegen de belangen van de vrouwelijke werknemers van Ajax het zwaarst. Marc was een topper op het veld en aan de onderhandelingstafel maar heeft zijn eigen herinneringen gesloopt.
+6/-2

 
2 jaar geleden
Ik heb hier weinig aan toe te voegen. De tijd zal uitwijzen hoe het precies zit. En Ajax moet verder. Door naar de volgende ronde.
+1/-2

2 jaar geleden
Wat had ik Overmars hoog zitten... Als voetballer heerlijk om te zien versnellen en als directeur heeft hij een enorm grootaandeel gehad in het succes van Ajax van de afgelopen jaren. Geen standbeeld was te groot...

Het voelt voor mij nog als een onwerkelijke droom. Hopelijk blijft het hierbij, maar ik ben bang dat ook vd Sar z'n spullen kan pakken als blijkt dat hij hier meer vanaf wist, maar destijds niet heeft ingegrepen.

Dit alles kan enorm grote gevolgen hebben voor sponsors. Kijk alleen al naar de Voice. Bijna alle sponsors stoppen daar vanwege het verkeerd handelen van een medewerker. In dit geval gaat het zelf nog om een directeur.

De naam Ajax krijgt hierdoor een enorme klap.
Vanzelfsprekend is het ook niet leuk voor de medewerkers die hiermee geconfronteerd werden.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Je bent niet de enigste. Zo heb ik vannacht weinig geslapen en vervolgens weer terug naar de orde van de dag. Voor de rest is het aan Ajax om deze kwestie goed af te handelen en als een club iets kan dan liep Ajax meestal voorop in de strijd richting verbetering. Nooit achteruit al is het een paar keer voorgekomen maar vooruit is de boodschap.

Iets dergelijks heb ik niet van mezelf maar van Johan Cruijff destijds meegekregen. Morgen trappen we weer af om de volgende wedstrijd te winnen. Meegenomen dat niemand groter is dan de club. Ook Johan Cruijff niet en dat gedeelte had hij ook al uitgelegd.
+4/-0

2 jaar geleden
Ik wil helemaal niks goed praten.... maar.... die appjes die hij stuurde, je gaat me toch niet vertellen dat hij direct een dp stuurde, of zou er al een tijdje heen en weer bericht zijn?? En nogmaals, het mag en kan niet, maar ik geloof wel dat er twee partijen zijn.
+4/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Reken maar dat er bij een hoop clubs flink wat mannen peentjes zweten want dat de voetbalwereld vol met macho's zit is al jaren bekend. Homo zijn was taboe, vrouwen zijn zwaar in de minderheid en zeker bij de mannen onderling vaak slachtoffer van schuttingtaal.
Maar laten we hopen dat ze overal eens een kijkje gaan nemen en dat vrouwen bij andere clubs en bedrijven nu ook de moed hebben om net als bij the Voice en bij Ajax uit de kast te komen. Want er zit een hoop fout wat dat betreft in de (voetbal)wereld maar zeer zeker niet bij Overmars alleen zoals men het nu doet voorkomen.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Overmars had zijn excuus al aangeboden en schaamde zich diep voor zijn aandeel in de gehele affaire dus dan mag je er alvast vanuit gaan dat er ergens een kink in de kabel zat.

Maar dan nog en ik blijf er bij, weet niemand precies het hele verhaal behalve de hoofdrolspelers zelf. Tot dusver heeft Ajax een tuchtprocedure opgestart en daar moeten we het voorlopig mee doen.

Tegelijkertijd moeten we niet versteld staan dat er in de tussentijd nog meer rotzooi naar buiten komt. Bestaat er een kans dat hullie of jullie van heinde en ver komen opdraven omdat ze ooit ergens een geile Marc op een party hebben ontmoet met slechte bedoelingen.

Laat voor de rest alle waarheden boven tafel komen voordat het openbaar ministerie deze aangelegenheid aangrijpt om het onderste uit de kan te halen.
Hopelijk valt alles uit te leggen. Zowel voor Ajax als voor de familie van Marc Overmars.
+2/-1

2 jaar geleden
We kunnen wel huiverig zijn dat sponsoren zullen reageren, maar zoals ik al eerder zei: ieder bedrijf zal toch eerst in eigen keuken dienen te kijken, dus ook de Ziggo’s, ABN’s, Tata Steels, KLM’s, KPN’s, AEGON’s etc. Vandaag ook weer een PvdA politicus Gijs van Dijk die wegens ongewenste intimiteiten de club verlaat. Ik sta voor geen enkel bedrijf in die zelf denkt geen werknemers te hebben die brandschoon zijn.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hou alvast er maar rekening mee dat elk bedrijf er wel mee te maken heeft gehad. In wat voor vorm dan ook. De draai die Overmars er aan gegeven heeft dient nog uitgezocht te worden, word vervolgt.

Voor de rest maak ik me geen zorgen om hoofdsponsers van Ajax. Waaronder Global Liberty, of hoe heten ze tegenwoordig, Liberty Global. De #metoo beweging zou door dergelijke bedrijven nu juist meer op de kaart gezet kunnen worden. Ajax ging al mee omdat het een statement heeft gemaakt door zijn beste voorman te ontslaan.

Een ongemak die door denk ik bijna niemand was voorzien maar gebeurde. Reden genoeg dat ik zelf ook diep getroffen ben door dit nieuws. Wat dat aangaat werk aan de winkel op dit gebied waarbij Liberty Global straks weer met tekst in beeld met Ziggo op het shirt kan verschijnen mocht Ajax Benfica verslaan en de kwart finale van de Champions League bereiken.

Mogelijk zelfs met #metoo op het shirt maar dat lijkt me vanzelfsprekend.
+2/-0

2 jaar geleden
Van der Sar gaat het volgende slachtoffer worden. De media is nu al op hem aan het jagen, want hij had 'het eerder moeten weten'.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Klopt wat je zegt. Allemaal in de woke gedachte. Kotsmisselijk
+3/-2

 
2 jaar geleden
Ik hoor andere berichten nl.: "hij had het eerder moeten melden".
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ja lekker, op die toer gaat het nergens over
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos