Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax hervat tegen Vitesse de weg richting de derde bekerwinst op rij

7 februari 2022 23:34

Voor Ajax gaat het toernooi om de TOTO KNVB Beker woensdagavond weer verder. In de jacht op de derde bekerwinst op rij zal in de Johan Cruijff ArenA moeten worden afgerekend met Vitesse. De Arnhmmers staan na twee competitienederlagen op rij op een zesde plek in de Eredivisie. In bekerverband won het tot nu toe van Sparta en DVS.

In bekerverband speelden Ajax en Vitesse tien keer eerder tegen elkaar. Ajax wist zeven keer te winnen, terwijl Vitesse drie keer te sterk bleek. Vorig seizoen stonden beide ploegen tegenover elkaar in de finale. Door een treffer van David Neres in de blessuretijd werd met 2-1 gewonnen. Eerder dit seizoen was Ajax in de competitie met 5-0 nog veel te sterk.

De selectie van Vitesse kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Aanvoerder Danilo Doekhi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, net zoals reservedoelman Daan Reiziger. Hij maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap naar Vitesse. Riechedly Bazoer kwam uiteindelijk tot de A-selectie en speelde 71 officiële wedstrijden. Met Zakaria Labyad en Remko Pasveer kent de selectie van Ajax ook twee spelers met een verleden bij Vitesse. Pasveer was vorig seizoen nog de aanvoerder van de Arnhemmers.




Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse bekerwinst bekerverband pasveer arena arnhemmers arnhmmers bazoer competitienederlagen daan danilo doekhi dvs eredivisie knvb labyad neres reiziger remko reservedoelman riechedly sparta

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal