Transparent
Inloggen
Sluiten

NRC: Appjes van Marc Overmars werden steeds dwingender

7 februari 2022 22:59 - NRC.nl
Foto: Pro Shots

NRC: Appjes van Marc Overmars werden steeds dwingender; image source: Pro Shots

Het NRC meldt in een uitgebreid artikel dat er al lange tijd sprake was van grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars binnen Ajax. Dit concludeert de krant nadat het zelf onderzoek deed naar machtsmisbruik op de werkvloer bij de club. Het NRC ontving een tip over mogelijk grensoverschrijdend van Overmars en sprak met elf (oud)medewerkers van de club.

Het NRC kreeg bovendien inzage in verschillende Whatsapp gesprekken en werden aanvullende en ondersteunende bronnen geraadpleegd. Uit de gesprekken met de (oud)medewerkers kwam naar voren dat er binnen Ajax geen open sfeer was om machtsmisbruik bespreekbaar te maken. Een enkeling die het hogerop zocht kreeg geen gehoor en signalen werden niet opgepakt. Zo werd tijdens een borrel een vrouw stiekem gefotograafd door een mannelijke collega, waarna deze foto in groepsverband werd becommentarieerd en kreeg een vrouw een bericht van een speler van Ajax om met z'n tweeën een hokje op te zoeken.

Het gedrag van Overmars richting vrouwen zou op de werkvloer al jaren worden besproken. Drie vrouwen hebben in een reactie aan het NRC aangegeven hoe hij zich aan hen opdrong. Andere vrouwen gaven aan dat Overmars in app-berichten steeds dwingender werd. Hij wilde onder meer weten wat voor kleding ze aan hadden en deinsde er ook niet voor terug om zelf foto's van zijn geslachtsdeel te sturen.

Ajax is door het NRC gevraagd om een reactie op de aantijgingen van de elf (oud)medewerkers, maar verwees direct naar het persbericht van zondagavond. Overmars wilde zelf geen reactie geven. De elf vrouwen blijven om verschillende redenenen anoniem, waaronder uit vrees voor mogelijke consequenties voor hun baan.

Meer op NRC.nl




Tags

nrc overmars dwingender appjes foto grensoverschrijdend machtsmisbruik werkvloer aantijgingen baan becommentarieerd bespreekbaar borrel deinsde enkeling gefotograafd geraadpleegd geslachtsdeel groepsverband hogerop hokje opdrong persbericht redenenen tip tweeen verwees whatsapp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
De media is begonnen met het afbreken van de club Ajax. Net zoals met Talpa is gebeurd. Zal me niets verbazen als hier een journalist met een hele grote feyenoord pik achter z'n bureautje zit.
+5/-3

 
2 jaar geleden
Denk niet dat complottheorieën nodig zijn. Eigenlijk is er bij mij weinig twijfel dat het allemaal waar is. Het enige dat op dit moment wel oneerlijk is, is dat alleen Ajax wordt aangepakt terwijl het zeker weten ook bij andere clubs gebeurt. Maar dit zal wel volgen.
+7/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Er zal zeker een kern van waarheid in zitten anders biedt Overmars zijn excuses niet aan.

Anderzijds is het een terechte vraag hoe ver het zo heeft kunnen komen? In dit geval word een technisch directeur met veel invloed als de grote boze wolf neergezet maar welke invloed hebben de vrouwen die aan de bel trokken vooraf betekent dat het zo ver heeft mogen komen?

Daarbij durf ik wel te stellen dat alle mannen niet slecht zijn zo lang sommige vrouwen er ook wat van kunnen. Is het niet om het geld? Dan is het misschien wel een poging waard om te kijken inhoeverre de flirt doorwerkt om hem voor je zelf te winnen ipv dat hij vanavond weer slaapt naast zijn vrouw.

Een man kan daar ook intrappen maar als je het zover laat komen om een dickpic te sturen ben je al snel de lul als hoge boom van een voorraanstaande voetbalclub die wereldwijd bekend is.

Dan blijft er weinig over dan als eerste je excuses aan te bieden.
+5/-2

2 jaar geleden
Als je niet beter zou weten dan wordt dit nog groter gemaakt dan Fons Spooren...er is niemand aangerand,verkracht of minderjarig...Dat het niet ok is wat Overmars deed is duidelijk ,maar kom eens op zeg...appjes die we zelf weliswaar zelf ook ooit gestuurd hebben naar vrienden,vriendinnen of schoonmoeders. Alleen de context is anders,dat dan weer wel ;-)
+5/-2

 
moderator forum-beheerder 2 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 08 februari 2022 om 01:49:

Als je niet beter zou weten dan wordt dit nog groter gemaakt dan Fons Spooren...er is niemand aangerand,verkracht of minderjarig...Dat het niet ok is wat Overmars deed is duidelijk ,maar kom eens op zeg...appjes die we zelf weliswaar zelf ook ooit gestuurd hebben naar vrienden,vriendinnen of schoonmoeders. Alleen de context is anders,dat dan weer wel ;-)



Wat heb jij naar je schoonmoeder gestuurd viespeuk :) :)
+5/-0

 
 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk! En dit is hoe het onder de supporters moet zijn! Geweldig!

Chapeau, bravo, hulde, legendarisch!

Ajax speelt verdorie vaak voetbal waar we met zijn allen geil van worden inclusief de vrouwen. Feeststemming, drankje, de boel raakt los en daar gaan we.

Dus je hebt nog altijd oorzaak en gevolg.

En een geheimpje verklappen hoe vrouwen werken: In iedere dame zit een een keurige Madonna achtige dame met een andere kant van status, geld en seks die ze probeert te onderdrukken.

Onderbouwing:

Wereldberoemde zangeres Katy Perry heeft ooit van zichzelf gezegd: Ik ben op straat een dame maar in bed een... Juist!

Mannen zijn laag bij de natuur dus dat houdt in dat wij mannen zo veel mogelijk vrouwen willen veroveren. Het is gewoon hoe de natuur werkt. 1 + 1 = 2.

Het Nederlands Elftal van Rinus Michels deed niks anders. He-le-maal niks anders.
Ontsnappen en op vrouwenjacht.

Maar je moet alleen het spel wel goed zien te spelen en dat deden Marc Overmars en anderen nu juist helemaal verkeerd. Alleen op basis van status / macht een dame zien te regelen ja dat gaat niet werken.

Daarentegen: vrouwen houden net zoveel van seks als wij mannen maar ze doen alsof dat niet zo is.

Zijstraatje daarvan: Vrouwen willen op basis van goed spel (huh?) naar de seks toe worden geleid.

Zo. En dan nog een onderbouwing van mijn hoofdpunt dat vrouwen net zoals ons mannen van seks houden:

Na de Tweede Wereldoorlog baby boom en wat gebeurde er gedurende de corona tijd? Juist baby boom. Een paar jaar geleden: Zware winterstorm in New York, iedereen lang binnen: gevolg: Baby boom.

Dat van de corona tijd en van New York was notabene in het nieuws!

Wat denk je dat er in Spanje gebeurd tijdens de opwindende FC Barcelona hegemonie? Joh zaten daar ook niet de mooiste Spaanse dames op de tribune die stiekem echt wel wat willen of de hand aan zichzelf slaan?

En trouwens:

Wel gek hè? In het tijdperk Frank de Boer hoorde je hier helemaal niks over. Hoe zou dat nou toch komen?

Hola die jee ra ra ra?

En bij PSV worden ze door gebrek aan succes zo langzamerhand suïcidaal. En ik verklaar me voor gek, ik heb nog altijd liever geil dan suïcidaal.

Man. Seksisme hoort bij Ajax! Dat hoort verdomme bij Amsterdam. Is gewoon onderdeel van het voetbal wat we spelen. Ja! Zeker weten!

Daarom is Ajax ook de mooiste en meest meest unieke club van het land. En Amsterdam veruit de mooiste stad van Nederland. Amsterdam is seks stad numéro 1! Er worden zelfs vrouwenversier cursussen speciaal in Amsterdam gehouden.

En denk je nou echt dat het dames elftal van Ajax of het Nederlands dames Elftal nou echt zo braaf is? Of het Nederlands dames handbal team? Gaat toch weg!

Frits Barend zei het notabene nog in een op1 laatst.

Mijn punt is dat wij mannen nu zo maar even volledig de schuld krijgen met Marc Overmars, Jeroen Rietbergen, Ali B. en nog velen anderen gelijk aan de schandpaal.

Volstrekt belachelijk!

Waarom? Omdat diezelfde vrouwen er niet publiekelijk voor uit durven komen dat het niet om de aanleiding of de handeling gaat maar om het spel.

Waarom denk je dat zangeres Anouk zo te keer ging over The Voice? Het was niet dat het niet gepast was, ze gaf juist het signaal af dat wij mannen lui worden en het spel niet meer goed spelen of helemaal niet meer spelen.

Maar dat zegt ze er niet even bij.

Te belachelijk voor woorden!

Zo.

En het zou me niks verbazen dat, laten we nogmaals heel PSV erbij pakken, dat PSV stiekem maar wat graag met ons zou willen ruilen.

Wat denk je?

Succes maakt geil!
Trust me, uit eigen ervaring I know.

Bij zowel man als vrouw alleen moet dan vanuit de man dus WEL het spel goed gespeeld worden om tot iets te komen.

Zover is het nu in deze moderne tijden.

Vrouwen willen meetellen, prima, niks mis mee maar speel dan wel volledig open kaart, en zeg dan ook hoe je het ziet en ga niet oppervlakkig vingertje wijzen.

Rot toch op joh!

Ja, ik maak me erg kwaad omdat ik, sinds ik het spel heb ontdekt, me altijd aan het spel houdt, er een sport van maak om me erin te verbeteren en het dus geheel onterecht vind dat sommige bekende mannen onder ons zomaar even aan de schandpaal worden genageld voor iets wat niet het probleem is.

Waarvan akte.
+3/-1

2 jaar geleden
Niet oke dit, Overmars is weg, ik lees geen strafbare feiten. Door gaan met leven en deze hetze negeren.
De media is 1 groot gezwel in NL.
+6/-3

 
2 jaar geleden
Het gaat de pers en media alleen om kijk- en verkoopcijfers.
Nuances, zoals o.a. hierboven geschreven en die geen geld opbrengen, worden niet gemeld.

Praten over 'The Voice' bijvoorbeeld levert niets meer op.
Wat horen we er dus nog van?
+1/-0

2 jaar geleden
Het testosterongehalte is de oorzaak van de man in zijn algemeenheid.
Het is makkelijk op te lossen.
Als je geil bent heb je genoeg tijd een toilet op te zoeken en je kwakkie een handje te helpen. Vijf minuutjes en je bent van de druk en geilheid af.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zou wel eens kunnen kloppen. Zo ben ik ik zelf in het verleden ook niet altijd slim bezig geweest. Zag ik een wip met een andere vrouw wel zitten. Deels terecht, deels niet. Daarvoor moet je elke situatie apart bekijken en vooralsnog denk ik dat we te weinig weten hoe Overmars heeft gehandeld waarbij in dit geval rondgaat dat het om zes vrouwen gaat inclusief het versturen van een dickpic. Dan ben je al niet slim bezig gezien zijn positie.

Voor de rest kunnen we alle kanten uit. Was Overmars uit om nog een paar keer te scoren? Zat zijn relatie met zijn vrouw al niet goed? Iets waar ik ver van weg wil wegblijven, graag de rest ook. Of spelen er andere factoren mee?

Enfin, zo juist kreeg ik mee dat Ajax een club is waar seksueel wangedrag kan verkeren? Ja, ook dat zou kunnen kloppen. Misschien dat er hier en daar een snijboom tussen zit die denkt dat dit bij ander binnen -of buitenlandse clubs in geen geval aan de orde is? maar dan kan desbetreffende nog wel eens van een koude kermis terugkomen.

Loop bijvoorbeeld maar eens een dancing binnen in een stad. En werd Overmars als eerste getriggerd op een intern Ajax feestje in Amsterdam waar hij onder het genot van een drankje een paar mooie blondines tegen het lijf liep? Mee danste, wat kletste, en ervaarde dat zij Ajax hoog in het vandaal had zitten. Mogelijk zat er voor een aantal partijen al een vluggertje in om de hoek. Of zelfs een baan? Je weet maar nooit hoe iets snel kan gaan.

Al met al, Joost zal het weten hoe het allemaal is gelopen. Dat het feest op Ibiza of Saint Tropez een vervolg kreeg valt ook niet uit te sluiten. Alle hoofdrolspelers bij elkaar zullen vast en zeker meer van het fijne weten.

Zo ongeveer dat ik destijds moest aanhoren dat een paar oranje klanten in een zwembad in Duitsland zaten te feesten. #metoo bestond toen nog niet. Dergelijke ins en outs werden nooit volledig geopenbaard. Er was wel iets gebeurd en is van alle tijden.

Wat ik wel vaak tegen kwam is dat er in de meeste gevallen minimaal twee of meer personen bij betrokken waren, hetzij verantwoordelijk voor. En met het slechtste scenario komt de rotzooi naar buiten.
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, Overmars breekt de tent af , naïef en zonder na te denken dat meneer een voorbeeld functie bekleedde! Niemand kan dit goed praten! Daarbij heeft hij de “pech” dat dit gebeurd in een tijd waar niks meer vanzelfsprekend is! Maatschappij is zodanig veranderd, dat je elk woord moet wegen, voordat t de mond uit komt! Zelfs excuses moeten op de juiste wijze worden uitgesproken! Zonder dat we t weten verliezen we ook vrijheden! Maar dat zeggen is al een voorzichtige oei waard !
+3/-1

2 jaar geleden
Bij AZ, PSV en Feyenoord zal dit niet gebeuren want het is bekend dat vrouwen uit die regio ***CENSUUR***.

Een ieder die ik met dit bericht heb gekwetst bied ik mijn oprechte excuses aan en elke gelijkenis met bestaande personen en of gebeurtenissen berust op louter toeval.
+4/-1

2 jaar geleden
Dhr. Overmars stond binnen AJAX bekend als ‘geilneef’ . Deze man zit heel vreemd in elkaar. Zoals bekend bestond altijd het vermoeden dat Mark O. van de ‘ heren-liefde’ was .
Het zal toch niet zo zijn dat bij deze ex-TD het idee heeft postgevat dat je in een macho-cultuurtje als het voetbal je pas meetelt als je vrouwen lastigvalt, stalkt en intimideert !
Een langdurige behandeling door een psychiater zou op zijn minst gerechtvaardigd zijn.
Let wel : dit is geen straf ,maar Marc O. wordt hier alleen maar beter van ..
(Btw. Als ik dit allemaal zo lees dan is het verdiepen in jezelf en anderen niet ieders hobby ..😊)..
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal