Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Verweij: 'Een verslaggever van NRC heeft sinds december vrouwen binnen Ajax benaderd'

7 februari 2022 15:01 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

Mike Verweij: "Een verslaggever van NRC heeft sinds december vrouwen binnen Ajax benaderd"; image source: Pro Shots

In de Kick-off Podcast van De Telegraaf werd uitgebreid ingegaan op het vertrek van Marc Overmars bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Volgens clubwatcher Mike Verweij verschenen de eerste geluiden hierover in december al bij de club. "Een verslaggever van NRC heeft sinds december via LinkedIn allerlei vrouwen benaderd die werkzaam zijn bij Ajax met de vraag of er sprake was van grensoverschrijdend gedrag", aldus Verweij. "Een groot gedeelte van die vrouwen zijn direct naar de directie en de RvC gelopen."

De clubwatcher ging verder: "Ik weet niet precies wat de vangst is, maar de NRC zal ongetwijfeld nog met een reactie gaan komen. Maar sindsdien speelt het dus al."

Verweij heeft zelf geen flauw idee wat er gebeurd is. "Het kwam voor mij als een complete verrassing", zei hij daarover. "Wat ik heel erg opvallend vind is dat er in het persbericht nadrukkelijk wordt gesproken over berichten en niet over ander grensoverschrijdend gedrag buiten die berichten. Daarnaast kom het woord 'seksueel' nergens voor. Ik vraag me daarom af wat er daadwerkelijk gebeurd is."

Of dat ooit naar buiten zal komen is de vraag. "Dat woord is aan die vrouwen. Gaan zij het ooit vertellen? Wordt er aangifte gedaan? Dat is de volgende vraag", zo gaf hij aan. "We weten ook niet om hoeveel vrouwen het gaat. Het moeilijke is dat we niet weten wat er in die berichten heeft gestaan. Je krijgt nu ook allerlei verhalen te horen van het ene na het andere uiterste. Niemand weet het, dus het wachten is op die vrouwen of wachten of Ajax zelf aan zal geven wat er gebeurd is. Maar van de mensen die ik spreek binnen Ajax is er niet de verwachting dat er dingen gebeurd zijn die gaan leiden tot een aangifte."




Tags

verweij nrc grensoverschrijdend aangifte kick linkedin overmars persbericht podcast rvc seksueel telegraaf uiterste vangst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zou het NRC sieren als ze dit zelfde onderzoek dan ook bij ander clubs uitvoeren. Dit lijkt een beetje op een vooropgezet plan.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Nou, als het NRC dat echt zou doen dan zal er nog heel wat shit naar boven komen vrees ik. Op mij komt dit nu over als een staaltje selectieve verontwaardiging. Vooropgesteld dat grensoverschrijdend gedrag natuurlijk ook bij Ajax niet OK is. Dit soort ellende heeft alleen maar verliezers.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Liam, jij als nieuwsredacteur weet toch dat de onderste steen boven halen juist de taak is van de journalistiek..ook al gebeurt dat in je eigen nest ..
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik zou een onderzoek binnen de NRC doen.
+1/-0

2 jaar geleden
Hoort niet, maar Ajax wordt nu wel erg gestraft. De vraag is ook of de nuance en verhoudingen niet zoek zijn. Niet goed te praten wat hij zelf alleen tot nu toe weet wat hij gedaan heeft, maar de consequentie is dat Marc zijn image, carrière en toekomst kapot is. Is dat evenredig aan domme reacties via app? Tuurlijk zal het kwetsend geweest zijn, maar naast Marc die toch heel veel goeds gedaan heef en veel plezier gebracht heeft bij de Ajax-fans na jaren uitzichtloosheid is ook Ajax nu zwaar de dupe. In aandelen, afronden en openbreken contracten en de lange termijnvisie ligt in duigen. Had Ajax hem niet kunnen schorsen, een boete moeten laten betalen naar een nieuw op te richten slachtoffers fonds waarin mij misschien wel een rol had kunnen spelen, om uit te leggen dat dit zo niet moet? Of op non actief en over een paar maanden weer aannemen met statement erbij dat ook al ben zo over de schreef gegaan, toch iedereen van het goede van de mens een 2e kans verdient? Hij heeft niemand vermoord, aangerand, verkracht toch? ( wat wij lezen wat de in media wordt gegooid) zijn gezin is bovendien ook de dupe. En ja, hij had na moeten denken, maar doen wij allemaal niet eens iets ongelofelijk doms? Kan hij echt niet meer functioneren in deze rol? Blijft een triest verhaal...idd waar alleen maar verliezers zijn...ik weet alleen niet of de impact bij de 3 partijen evenredig lang gaan duren....hoop dat bij alle partijen de pijn heelt...
+5/-3

 
2 jaar geleden
@Tardelli ..Ik heb nog nooit iemand met zo’n lang verhaal zijn gebrek aan gezond verstand en empathisch vermogen zien etaleren ..
Er valt nog heel wat te doen in de opvoeding aan jongetjes ..!
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Delcampo, ik heb al alle invalshoeken juist uiteengezet. Ga lekker meehuilen met de wolfen in het bos, is mode nu. Zal wel weer een ban volgen. Heb niks verkeerd gezegd.
+2/-1

2 jaar geleden
@Tardelli: wat zal de uitstraling zijn van Ajax iedere keer als Overmars in beeld komt in dienst van Ajax? Van mij mag hij een tweede kans krijgen (om het geld hoeft hij het niet te doen; hij heeft tig keer meer dan jij en ik samen in een heel leven), maar dan bij een andere club. Dit gaat ook effect hebben op de sponsoring en kent alleen verliezers...
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Pak de popcorn er maar bij. Dit wordt 1 grote smeerboel.
+1/-1

2 jaar geleden
Dus die verslaggever is via internet maandenlang allemaal vrouwen lastig gaan vallen ... Maar ja als je verslaggevertje speelt is dat ineens geen stalking.
+1/-1


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs gaaei godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat ramaj rensch sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal