Transparent
Inloggen
Sluiten

Marc Overmars per direct vertrokken bij Ajax

6 februari 2022 23:54 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Marc Overmars per direct vertrokken bij Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax bekend gemaakt dat Marc Overmars per direct is vertrokken bij de club. Na gesprekken met de Raad van Commissarissen en algemeen directeur Edwin van der Sar heeft hij zelf de beslissing genomen te vertrekken vanwege een langere periode van versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s.

De directeur voetbalzaken geeft aan zich kapot te schamen. "Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk", aldus Overmars. "Ik bied mijn excuses aan. Zeker voor iemand in mijn positie is dit gedrag niet goed te praten, dat zie ik inmiddels ook in. Maar te laat. Ik zie geen andere optie dan te stoppen bij Ajax. Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Overmars was bezig aan zijn tiende seizoen als directeur voetbalzaken bij de club en werd recent nog benoemd voor een nieuwe termijn tot de zomer van 2026. RvC-voorzitter Leon Meijaard geeft aan dat dit een dramatische situatie is voor iedereen die hierbij betrokken is. "Het is ingrijpend voor de vrouwen die met het gedrag te maken hebben gehad", zo geeft hij aan. "Toen wij geluiden hierover opvingen hebben we meteen gehandeld, daarbij zorgvuldig gewikt en gewogen wat het beste was om te doen. Alles in overleg met algemeen directeur Edwin van der Sar en daarbij geholpen door een externe expert."

Meijaard gaat verder: "Marc is waarschijnlijk de beste voetbaldirecteur die Ajax gehad heeft. We hebben niet voor niks zijn contract opgewaardeerd en verlengd. Maar hij heeft helaas echt grenzen overschreden, dus verdergaan als directeur was geen optie, dat zag hij zelf ook in. Het is bijzonder pijnlijk voor iedereen. Ik wil de wens uitspreken dat alle betrokkenen de rust en privacy gegund wordt om dit te verwerken."

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het een afschuwelijke situatie voor iedereen. "Ik voel me vanuit mijn rol ook verantwoordelijk om de collega’s te helpen. Een veilig werkklimaat is heel belangrijk, voor iedereen bij Ajax. We gaan daar de komende tijd nóg meer aandacht aan besteden", zegt hij daarover. "Marc en ik spelen sinds het begin van de jaren negentig samen, eerst bij Ajax en toen bij Oranje en we zijn nu alweer bijna tien jaar collega’s in de directie van Ajax. Dat stopt nu heel abrupt. We zijn hier bezig met iets heel moois dus voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt zal dit nieuws ook een klap zijn."




Tags

overmars sar meijaard abrupt expert gewikt gewogen grensoverschrijdende leon meldingen opgewaardeerd opvingen oranje privacy privesituatie realiseerde rvc schamen toedraagt verdergaan voetbaldirecteur vrouwelijke werkklimaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja. Hoe verneuk je je eigen carrière. Man, man, man.. Je hebt zo'n beetje alles wat je hartje begeert en toch loop je je lul achterna. Schaam je kapot, man.


Maar hoe dan ook, bedankt voor alle moois afgelopen 10 jaar.
+6/-3

 
2 jaar geleden
Lekker suggestief man. Een paar berichtjes zonder enige reële betekenis kunnen tegenwoordig iemand al helemaal op zijn kop zetten. Een waardeoordeel, zonder de inhoud te kennen, heeft weinig zin nu. De hele samenleving staat onder hoogspanning, dan kan het minste of geringste al heel veel lijken, maar hoeft het niet te zijn. Dat weten we niet.
+5/-3

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wel nee joh die gaat dadelijk gewoon naar een Barca, Arsenal oid onder het mom van "rehabilitatie", "iedereen verdiend een tweede kans" etc. Er is geen sector meer hypocriet dan de voetballerij.
+4/-3

2 jaar geleden
De vraag is: wat zou hij precies gedaan hebben?
+4/-0

2 jaar geleden
Verdomme, dit hadden we zo niet nodig... Juist aan de directiekant/organisatie was lekker veel rust en vertrouwen. Na een lading van die losers onder de spelers (promes, Obama, labyad e.d.) had het wel eens klaar mogen zijn.
+3/-1

2 jaar geleden
Diep triest dit. Hoe kun je het zo verkloten, wat bezielt je !
+3/-1

2 jaar geleden
Erg vervelend voor de dames die geconfronteerd werden met dit gedrag. Enkel verliezers. Ben benieuwd wie Ajax nu zal benaderen.
+5/-2

2 jaar geleden
Eerst maar eens afwachten wat er nu daadwerkelijk gebeurd is. Want in het huidige era van politieke correctheid, wordt iemand al opgeknoopt voor het minste geringste. Totdat alle feiten boven tafel zijn, van mijn kant geen oordeel, maar slechts diepe droefenis dat we onze beste TD sinds mensenheugenis verliezen. Elke mogelijke opvolger zal 2 á 3 stappen terug zijn.
+4/-4

 
2 jaar geleden
Ben net zo teleurgesteld als jij maar je hoeft dit niet weg te schuiven onder politieke correctheid. Dat er tegenwoordig iets gedaan wordt aan oude vaak voorkomende misstanden is een goede ontwikkeling. En afwachten wat er gebeurd is, is ook niet aan de orde want Marc heeft zelf duidelijk toegegeven wat er gebeurd is. Wel sterk dat hij dit duidelijk toegeeft, dit kon wel eens de minst schadelijke route zijn voor Overmars en Ajax.
+2/-1

2 jaar geleden
Je weet het gewoon niet.
Echt vunzig gedrag of weer een slachtoffer van de cancel culture van de politiek correcten. Tot er feiten bekend zijn, geen mening.

Enige wat ik wel weet is dat dit kut is. Wat was hij toch echt goed bezig, Markie Netto.
+3/-2

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tja het zal wel redelijk duidelijk zijn intern want anders neem je zelf geen ontslag zou ik denken?!?
+3/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij geeft zelf zijn beschamend gedrag toe, zo ernstig dat hij zelf ontslag “mag” nemen! Tjonge Marc , nooit van jou verwacht! Triest ! Hij heeft Ajax ernstig geschaad, Maar er is leven na Marc ! Opvolger Jordy Cruijff! We gaan godsamme niet bij de pakken neerzitten! En dat moet heel gauw gebeuren! Gezien de reurig al een week bekend is zal de opvolger al gepolst zijn.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo Cruijff? Op basis van enkel de naam?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Nee, hij heeft kennis op dat gebied! En staat zeker op de lijst! Mocht ten Hag zijn koffer pakken is Peter Bosz weer in beeld !
+1/-1

 
2 jaar geleden
Schei uit met Bosz. Dat naïeve voetbal van Bosz heeft nooit een prijs opgeleverd enkel zijn ontslag overal.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En zeven jaar ervaring bij Maccabi Tel Aviv.

"Under his stewardship as Maccabi Tel Aviv's sporting director, the club regained its dominance in Israeli football. The team won consecutive league titles from 2012 to 2015, as well as regularly qualifying for the Europa League and Champions League."

Ook nog twee keer tweede. Voordat hij daar kwam het laatst kampioen in 2002 en tweede in 2003.

Een grootheid in verval weer oplappen. Wie hebben we dat ook al weer eerder zien doen ...

Maar goed dit gaat nooit gebeuren zolang Heinrichs leeft en zijn vriendjes in de Bestuursraad en RvC zitten.
+1/-0

2 jaar geleden
Onverwacht en eeuwig zonde. Alleen, bij wie dan? Damesteam?
+1/-2

 
2 jaar geleden
Dafne Koster is echt wel appetijtelijk hoor.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Er zitten er wel een paar tussen waar ik geen nee tegen zou zeggen ;)
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik voel me machteloos en woedend. Woedend op de hoop die is vervlogen, verdwenen in een zwart gat. Een hoop die ik na zeer lange tijd weer kreeg met Overmars, Van der Sar en Ten Hag aan het roer. Nu in 1 klap weggevaagd. We waren met zo iets moois bezig de afgelopen jaren en dan krijg je zo'n onverwacht klotebericht. De hoop op een nieuwe CL winst, onvergetelijke kampioenschappen, een Ajax waar weer met respect over wordt gesproken in Europa. Deze gebeurtenis zal nog lang doordreunen in alle geledingen van de club en zeker geen positieve invloed hebben op de resultaten. Ik heb een dubbele knock out gekregen met dit bericht. Hier komen we niet zo snel van te boven. Oordelen of met de vinger wijzen heeft nu weinig zin omdat we de details niet kennen maar dit is een enorme zwarte bladzijde voor Ajax. Sterkte voor iedereen om deze klotesituatie te verwerken, inclusief natuurlijk de slachtoffers. Er zijn helaas alleen maar verliezers. Een nachtmerrie die werkelijkheid is geworden. Verdomme!!!
+9/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Zelfdestructiebedrijf Ajax.
Misschien omdat de Griekse god Ajax die ook al deed.
Waarom gebeurt er bij Ajax altijd iets wat niemand voor mogelijk hield en wat de geschiedenis een totaal andere wending gaf?
Ajax was op weg om voor vele jaren een dominantie uit te bouwen in Nederland en zich te nestelen tussen de elite van Europa.
Overmars was hier de belangrijkste schakel in.
Dit jaar zullen we nog wel kampioen worden maar daarna zie ik het met deze enorme bak ellende die over de club heen gaat komen heel snel afgeleiden.
Jammer heel jammer maar sportieve dromen lijken deze kille maandagochtend in februari in duigen te vallen.
Triest!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Vooropgesteld,eens met wat je zegt, maar aan de andere kant wordt het niet in de doofpot gestopt en wordt er, zelfs al is het de beste TD ever bij Ajax, wel correct gehandeld. Niet onder druk van media of aangiftes. Ajax zelf zal hier niet echt op worden aangekeken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Marciano Vink aanstellen als zijn opvolger, dan verandert er weinig. Ik denk dat Marciano het ook kan.

Als Marc echt rare sexting heeft gedaan met meiden op kantoor .....tja, dan heeft Ajax de juiste beslissing genomen. Ik weet ook wel dat dit overal in de voetballerij gebeurt....reken maar dat er veel zitten te zweten nu...terugdenkend aan rare appjes die ze verstuurd hebben. Maar dat neemt niet weg dat dit gewoon niet kan.
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Past goed in de huidige maatschappij dit. Klote voor alle partijen.
Rug rechten en waardige opvolger zoeken.
Een hele aderlating voor Ajax. Ben wel benieuwd wat grensoverschrijdend gedrag is tegenwoordig. Zonder het goed te praten, maar tegenwoordig is het minste of geringste al grensoverschrijdend.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Het staat er toch duidelijk: vanwege een langere periode van versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik zou zeggen. Google het. Blijkbaar vind Marc dat hij ook grensoverschrijdend is geweest tegenover vrouwelijke collega’s. Anders stap je zelf niet op. Zeker als directielid mag je toch wel verwachten dat je uiterst voorzichtig te werk gaat.
+2/-1

2 jaar geleden
Klote! Niet geheel toevallig dat dit schandaal boven water komt net na de de Voice of Holland schandalen. De vrouwen voelden zich blijkbaar gesterkt om nu naar buiten te treden. Voor Ajax en ons als supporters komt er een spannende periode aan. Nu gaan we zien in hoeverre Marc verantwoordelijk was voor de successen en of deze succesvolle periode kan worden voorgezet met een andere technische directeur. Ik was zo blij met het filmpje van Marc in de kroeg, vervolgens is hij nog sneller weg dan zijn oorspronkelijke contract nog liep. Hopelijk vinden ze een waardige opvolger (op technisch vlak). Wat betreft de berichten: het doet er niet toe wat er precies werd gestuurd. Volgens alle betrokken partijen was het grensoverschrijdend en Ajax zit nu met de gebakken peren. Ten Hag zal waarschijnlijk komende zomer de stap zetten naar een andere club. Komende 8 maanden is er op technisch vlak veel werk aan de winkel. Gravenberch en Tagliafico die verkocht moet worden komende zomer, een vervanger voor Mazraoui en Onana die gratis de deur uitlopen zo, waarschijnlijk het aanstellen van een nieuwe trainer, de lijst is lang.
+2/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

2 jaar geleden
Jeetje wat heftig zeg. Dit is absoluut onaanvaardbaar en zijn ontslag/opstappen is begrijpelijk. Zo zie je maar weer eens mensen dat je leven in één keer kan veranderen. Dit gaat grote impact ook op Ajax hebben.
+3/-2

2 jaar geleden
Ik heb eerder het idee dat het wat met transferbeleid/financiën te maken heeft. Marc wilde aanzienlijk meer geld uitgeven voor o.a. Bergwijn dan wegens corona mogelijk was. Grensoverschrijdend kan ook constant denigrerend pusherig gedrag zijn. Maar goed ik weet er ook niks van natuurlijk, alleen toen ik las vorige week, koppelde ik het automatisch aan de transferperiode vast.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Dat dacht ik ook heel even toen ik hoorde dat Overmars wegging maar na de citaten die daarachter aankwamen wist je wel dat het anders zit.

Marc heeft lopen flirten met vrouwen op de burelen......en is daarin blijkbaar te ver gegaan.
+2/-1

2 jaar geleden
Niet slim van Overmars. Nu weet ik niet wat er zich precies allemaal heeft afgespeeld maar Mark herkent zijn fout, en biedt zijn excuus aan. Hopelijk valt er nog iets te lijmen?!

Anders een enorme aderlating want een adequate vervanger is er niet.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Robert Maaskant is nog vrij
+1/-2

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Dit is enorm waardeloos, voor alle betrokkenen...
+2/-0

2 jaar geleden
Ik vraag me af of het werkelijk wel overschrijdend gedrag is geweest.
Bij Ajax wordt alles 10 keer uitvergroot.
Bij Ajax komt een scheet al op de voorpagina te staan.
Het is nog helemaal niet wettelijk bewezen dat hier werkelijk sprake is van ongeoorloofd gedrag van Overmars.
Het is dus ook nog helemaal niet zeker dat hier sprake is van slachtoffers in de zin van de wet.
Overmars heeft eieren voor zijn geld gekozen en daarmee datgene gedaan wat het beste is voor Ajax in dezen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal