Transparent
Inloggen
Sluiten

André Onana verliest na strafschoppen met Kameroen

3 februari 2022 22:48
Foto: Pro Shots

André Onana verliest na strafschoppen met Kameroen; image source: Pro Shots

Het is André Onana niet gelukt om met Kameroen de finale van de Afrika Cup te halen. Met de doelman van Ajax wederom in de basis werd na strafschoppen verloren van Egypte. Het duel van beide kanten van een zeer zwak niveau, maar in de penaltyreeks bleek Egypte veel beter. Kameroen miste maar liefst drie strafschoppen, terwijl Onana geen enkele kans had om een van de Egyptische inzetten te keren.

Het gastland zal het nu zaterdagavond in de strijd om de derde plaats moeten opnemen tegen Burkina Faso, waar oud-Ajacied Bertrand Traoré in de spits staat. Beide landen speelden in de groepsfase ook al tegen elkaar. Kameroen wist de openingswedstrijd van het toernooi toen met 2-1 te winnen.




Tags

kameroen onana egypte afrika bertrand burkina egyptische faso openingswedstrijd penaltyreeks traore

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hij lag weer standaard in de verkeerde hoek bij de penalties.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aan zijn timing was nix op aan te merken. Lag keurig ruim op tijd in de verkeerde hoek. Chapeau.
+2/-0

2 jaar geleden
Dat komt goed uit voor Ajax! Nu kan hij mooi de keeper inschieten en de ballen oppompen voor de wedstrijd.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Waarom komt dat goed uit?!

Daar is hij veel te duur voor!
+1/-0

2 jaar geleden
Jonges, waarom nu zo haatdragend blijven tegenover Onana? Da's een Ajax-fan onwaardig. Onana heeft het sportief gezien aardig gedaan op de Africa Cup. Ik ben blij voor hem dat die lange schorsing zijn keeperskwaliteiten niet heeft aangetast (zie zijn redding op die pass naar Salah). Natuurlijk, ik vind het ook vervelend dat hij Ajax geen transfervergoeding gunt, maar ja, daar is alles al over geschreven en gezegd. Erover blijven zeuren is ook kinderachtig. Let it go!
+1/-6

 
2 jaar geleden
Het is vrij simpel. Het ligt niet puur aan dat hij Ajax geen transfersom gunt. Er zijn meer spelers die dit truukje hebben uitgehaald (Brobbey en ook zo Mazraoui). Het gaat erom dat hij een spelletje heeft gespeeld. Onana was tientallen miljoenen waard, heeft vervolgens zelf een blunder begaan door dopinggebruik, heeft Ajax daardoor opgezadeld met een groot probleem. Onana kon niet verkocht worden omdat hij nergens kon spelen. De enige mogelijkheid voor Ajax was om hem in de winterstop van 2021 te verkopen. Ajax heeft zich bijzonder loyaal opgesteld. Ajax heeft voor Onana gestreden voor een strafvermindering (gedeeltelijk succesvol) en Onana kiest er vervolgens voor door te doen alsof hij nog open stond om het contract te verlengen om vervolgens achter de rug van Ajax om een dealtje te maken met Inter. Het egoïsme en gebrek aan loyaliteit is waar wij supporters over vallen. Dit is een supportersforum, dan kan je verwachten dat supporters van Ajax zich negatief uitlaten over een speler die Ajax heeft genaaid.
+3/-0

2 jaar geleden
De man heeft niet alleen de dopingwet overtreden en zijn contract verlenging afgewezen. Maar wat erger nog is hij heeft ook nog eens openbaar zitten liegen over zijn transfer naar Inter. Waar wij volgens hem het lef vandaan haalde om te zeggen dat hij een voorcontract bij Inter had. De rest van het verhaal kennen we. Van mij kan dit figuur niet vaak genoeg gekielhaald worden.
+4/-0

2 jaar geleden
Mooi gelukkig voor die rat. Ajax moet al zijn geld terug vragen vanaf de doping. Vieze rik
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hij is een lul, maar zolang hij onder contract staat, moeten we gebruik maken van zijn diensten. Natuurlijk wel als tweede keeper achter Pasveer, die het voortreffelijk doet dit seizoen.
+2/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal